Taliansko, Španielsko, Francúzsko z La Spezie na lodi MSC Fantasia
Termín: Oblasť: Trasa:
spoločnosť: Loď:
od 859 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 12.12.2023, Ut 1. La Spezia, Taliansko (nalodenie) --:-- 17:30
2. 13.12.2023, St 2. Neapol, Taliansko 13:00 19:30
3. 14.12.2023, Št 3. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
4. 15.12.2023, Pi 4. Palma de Mallorca, Španielsko 10:00 20:00
5. 16.12.2023, So 5. Barcelona, Španielsko 08:00 18:00
6. 17.12.2023, Ne 6. Marseille, Francúzsko 09:00 18:00
7. 18.12.2023, Po 7. Janov, Taliansko 09:00 18:00
8. 19.12.2023, Ut 8. La Spezia, Taliansko (vylodenie) 07:00 --:--
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    La Spezia, Taliansko (nalodenie) / La Spezia je významným vojenským prístavom aj obľúbeným letoviskom. Zároveň je predvolenou bránou do Cinque Terre - jedného z najmalebnejších pobrežných úsekov Talianska. Päť dedín s pastelovými domčekmi zarezanými do skál láka turistov z celého sveta. Mestečká Vernazza, Portovenere alebo slávna Cesta lásky a k tomu romantická plavba loďou sú úplne nezabudnuteľným zážitkom. Ďalšou možnosťou je slávne mesto Pisa. Na jeho Námestí zázrakov nájdete jeden z najzachovalejších súborov románskych stavieb v Európe vrátane svetoznámej Šikmej veže.
  • 2.' '.deň
    program deň za dňom
    2. deň
    Neapol, Taliansko / „Krásny je Neapol, krásny keď svitá“ ... všetci určite dobre poznajú túto slávnu pieseň, ktorá ospevuje krásy Neapolského zálivu. A určite nie bezdôvodne - Neapol rozhodne patrí medzi najkrajšie talianske mestá s obrovskou škálou historických pamiatok, ktorých základy sú staré až 3000 rokov. Prechádzka neapolský uličkami Vám predstaví „pravé Taliansko“, navštívite Dóm i ďalšie kostoly plné umeleckých pokladov, Námestie plebiscitu s Kráľovským palácom a operou Teatro di San Carlo či obchodnú galériu Umberta I. Veľkým zážitkom bude nepochybne prechádzka prístavom Santa Lucia s mohutnou pevnosťou Castell del’Ovo a výhľadom na sopku Vezuv. Samotný masív Vezuvu je ďalším lákadlom Neapolského zálivu, výstup na jeho 1279 m vysoký kráter patrí medzi najobľúbenejšie aktivity. Na jeho úpätí sa potom nachádza svetovo známa archeologická lokalita – Pompeje, ktorá vás zavedie do ulíc antického mesta, ktoré bolo v r. 79 n. l. pri obrovskom výbuchu dokonale zakonzervované.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Palma de Mallorca, Španielsko / „Kráľovná Baleár“ alebo tiež „Ostrov slnka“ a umenie, to všetko je Mallorca, najväčší z Baleárskych ostrovov ležiacich v Stredozemnom mori. Nájdete tu nielen krásne pláže, ale aj veľa zaujímavých miest. Hlavné mesto Palma de Mallorca je symbolickou bránou ostrova a ponúka celý rad zaujímavých pamiatok i príležitostí nakupovať. Dominantou je obrovská katedrála La Seu, na ktorej výzdobe sa podieľal aj slávny architekt Antonio Gaudí, spoločne s kráľovským palácom Almudaina v maurskom štýle. Prejdite sa uličkami historického centra plnými obchodov a reštaurácií a objavte neopakovateľnú atmosféru tohto priateľského mesta.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Barcelona, Španielsko / Keď sa povie Barcelona, každý si hneď vybaví slávny futbalový klub, letné olympijské hry a stavby geniálneho architekta Antonia Gaudího. Barcelona je však oveľa viac, je to pulzujúca katalánska metropola, obľúbené letovisko aj dynamicky sa rozvíjajúce centrum plné architektonických skvostov a zaujímavých historických pamiatok. Jej svieža a ústretová atmosféra z nej robí jedno z najkrajších a najobľúbenejších európskych miest a milovníci architektúry, histórie i dobrého jedla tu určite prežijú množstvo neopakovateľných chvíľ.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
    Marseille, Francúzsko / Vydajte sa s nami do mesta, ktoré patrí medzi najväčšie prístavy celého Stredomoria. Atmosféra Marseille je úplne nezameniteľná, v jeho uliciach sa prelína história so súčasnosťou, zvyšky antických stavieb s moderným dizajnom. Srdcom Marseille je celkom určite Starý prístav, chránený dvoma mohutnými pevnosťami, ktorý lemuje promenáda s radom obchodov a kvalitných reštaurácií. Vyjdite nad mesto ku katedrále Notre Dame de la Garde, odkiaľ sa Vám naskytne nádherný výhľad na Azúrové pobrežie alebo navštívte tajomný ostrov If, kde bol väznený hrdina slávneho románu gróf Monte Christo.
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    Janov, Taliansko / Bývalá mocná námorná republika a dnes jeden z najvýznamnejších prístavov Stredomoria, to je Janov, hlavné mesto talianskeho regiónu Ligúria. S celou radou významných pamiatok je vyhľadávaným turistickým cieľom aj počiatočným prístavom mnohých výletných plavieb. Turisti prichádzajú obdivovať miestne románske kostolíky a krásnu katedrálu sv. Vavrinca, ulicu Via Garibaldi, ktorá je zapísaná v zozname svetového dedičstva UNESCO, ale hlavne dom najznámejšieho janovského rodáka - Krištofa Kolumba, objaviteľa Ameriky.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    La Spezia, Taliansko (vylodenie) / La Spezia je významným vojenským prístavom aj obľúbeným letoviskom. Zároveň je predvolenou bránou do Cinque Terre - jedného z najmalebnejších pobrežných úsekov Talianska. Päť dedín s pastelovými domčekmi zarezanými do skál láka turistov z celého sveta. Mestečká Vernazza, Portovenere alebo slávna Cesta lásky a k tomu romantická plavba loďou sú úplne nezabudnuteľným zážitkom. Ďalšou možnosťou je slávne mesto Pisa. Na jeho Námestí zázrakov nájdete jeden z najzachovalejších súborov románskych stavieb v Európe vrátane svetoznámej Šikmej veže.

Ceny pre termín 12.12.2023 - 19.12.2023, 7 nocí

Bella Aurea
Kajuta vnútorná    
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 019 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 140 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 1 898 €/os.
Kajuta s oknom    
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 169 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 140 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 2 198 €/os.
Kajuta s balkónom    
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 319 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 140 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 2 498 €/os.
Apartmá Premium Suite Aurea (SL1/SL2)    
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 969 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 140 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 649 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 649 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 1 139 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 3 798 €/os.
Bella Aurea
Kajuta vnútorná    
cena za 1. a 2. dospelú osobu 859 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 140 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 1 578 €/os.
Kajuta s oknom    
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 009 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 140 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 1 878 €/os.
Kajuta s balkónom    
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 159 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 140 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 2 178 €/os.
Apartmá Premium Suite Aurea (SL1/SL2)    
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 809 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 140 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 559 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 559 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 979 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 3 478 €/os.
Cena zahŕňa
  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie. Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatňou, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, portierske služby pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis a výhody Vami zvolenej triedy ubytovania.
  Strava na palube:
  • All Inclusive - 3 hlavné jedlá denne v servírovaných alebo bufetových reštauráciách, desiate a olovranty, polnočný bufet, galavečera a prípitok s kapitánom. Neobmezené množstvo alkoholických a nealkoholických nápojov (balíček EASY). 
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov ako je využívanie bazénu, víriviek, fitness centra a iných športovo-rekreačných zariadení, bezplatné zapožičanie plážových osušiek, účasť na všetkých akciách usporadúvaných na palube - animačné programy pre deti i dospelých, detský klub (pre všetky vekové kategórie), večerné predstavenia v divadle, živá hudba, lekcie tanca a podobne.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Služby slovenského sprievodcu, či delegáta.
  • Doprava do/z prístavu vyplávania, iné transfery. 
  • Nápoje, ktoré nie sú zahrnuté v cene.
  • Nadštandardné služby - práčovňa, fotograf, internet, kozmetický salón, lekárske služby na palube atď. Možnosť objednať fotografické, internetové a kúpeľné balíčky.
  • Fakultatívne výlety v navštívených prístavoch. Lodná spoločnosť má v každom prístave širokú škálu výletov, na vyžiadanie zašleme zoznam. Exkurzie sú k dispozícii v nasledujúcich jazykoch: angličtina, španielčina, taliančina, francúzština, nemčina. Na plavbách s naším delegátom sú výlety v slovenčine/češtine.
  • Stravu mimo loď a stravovanie v špeciálnych reštauráciách.
  • Servisné poplatky a sprepitné: Pre osoby od 12 rokov: 12€/osoba/noc, od 2 do 11 rokov vrátane: 6€/osoba/noc. Na plavbách z Miami, severnej Ameriky a vo východnej Ázii: pre osoby od 12 rokov: 14,5$/osoba/noc, od 2 do 11 rokov vrátane: 7,25$/osoba/noc. Sprepitné musí byť uhradené pred plavbou, preto bude zahrnuté v cestovnej zmluve.
  • Cestovné a zdravotné poistenie. Na vyžiadanie zabezpečíme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. TU si môžete preveriť, či sú na tejto trase potrebné víza.
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je iba orientačná. Aktuálna cena bude určená v momente nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať platný cestovný pas minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby z USA pas musí byť biometrický. Občania EÚ, ktorí sa zúčastnia plavieb s destináciami výhradne v Schengenskom priestore, môžu cestovať aj s občianskym preukazom.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Nalodenie (check-in) prvý deň plavby sa uzatvára niekoľko hodín vopred, najneskôr však 120 minút. Čas check-in bude upresnený s palubnými lístkami. Odporúčame sa do prístavu dostaviť s dostatočným predstihom, v prípade vlastnej leteckej dopravy o deň skôr.
  • Cestujúci je sám zodpovedný za dodržanie vstupných podmienok do všetkých navštívených krajín. Podmienky sa môžu kedykoľvek zmeniť.
  • Niektoré kajuty s balkónom na 8. - 13. palube majú čiastočne obmedzený výhľad.
Triedy plavby
Trieda: Bella

Je dostupná v kajutách vnútorných, s oknom a s balkónom a budete v nej mať tieto výhody:

  • Voľba času večere (výber z dvoch časov), podľa dostupnosti.
  • Kontinentálne raňajky v kajute (donáška za poplatok).
  • Body vo vernostnom programe MSC Voyagers Club (od 200 bodov za plavbu).

Kajuty v triede Bella sú vždy garantované, čo znamená, že konkrétnu kajutu vyberie lodná spoločnosť do cca 7 dní pred plavbou a to buď v kategórii rovnakej, akú ste si zakúpili alebo vyššej bez príplatku.

Trieda: Fantastica

Je dostupná v kajutách vnútorných, s oknom, aj s balkónom a budete v nej mať tieto výhody naviac:

  • Možnosť výberu umiestnenia kajuty pri rezervácii (podľa dostupnosti).
  • Prednostná voľba času večere (výber z dvoch časov).
  • Možnosť jedného presunutia plavby zdarma. Zmena musí byť oznámená minimálne 32 dní pred vyplávaním a alternatívna plavba musí mať dátum vyplávania v nasledujúcich 3 mesiacoch od pôvodného.
  • Kontinentálne raňajky v kajute (donáška zadarmo).
  • 24hodinová izbová služba (donáška zadarmo, pokrmy spoplatnené).
  • Body vo vernostnom programe MSC Voyagers Club.
Trieda: Aurea

Je dostupná v kajutách s balkónom a v apartmánoch a budete v nej mať tieto výhody naviac:

  • Prestížne kajuty s výhľadom na more na vyšších palubách a s najlepšou polohou na lodi.
  • Možnosť výberu umiestnenia kajuty pri rezervácii (podľa dostupnosti).
  • Možnosť jedného presunutia plavby zdarma. Zmena musí byť oznámená minimálne 32 dní pred vyplávaním a alternatívna plavba musí mať dátum vyplávania v nasledujúcich 3 mesiacoch od pôvodného.
  • Prvotriedna 24 hodinová donášková služba zdarma (donáška zadarmo, pokrmy spoplatnené).
  • Kontinentálne raňajky v kajute (donáška zadarmo).
  • Relaxačné vybavenie v každej kajute (vrátane župana a kúpeľnej obuvi).
  • Možnosť výberu vankúšov.
  • Voľný prístup na exkluzívnu slnečnú palubu (pokiaľ je na lodi dostupná).
  • Prístup do termálnych zón (len pre dospelých). 
  • Prednostné nalodenie (iba na začiatku plavby a v niektorých prístavoch)
  • Ľubovoľný čas večere vo vyhradenej časti reštaurácie.
  • 10% zľava na všetky kúpeľné procedúry zakúpené na lodi.
  • Body vo vernostnom programe MSC Voyagers Club. 
Trieda: Yacht Club

Je dostupná v apartmánoch a vo vnútorných kajutách a budete v nej mať tieto výhody naviac:

  • Luxusný apartmán s najlepšou polohou a na najvyšších palubách lode. Nadštandardné vybavenie zahŕňajúce matrace s pamäťovou penou, bielizeň z egyptskej bavlny s výberom vankúšov, mramorovou kúpeľňou vrátane župana a kúpeľnej obuvi, plazmovou TV a bohatým minibarom.
  • Možnosť výberu umiestnenia apartmánu pri rezervácii (podľa dostupnosti).
  • Možnosť jedného presunutia plavby zdarma. Zmena musí byť oznámená minimálne 32 dní pred vyplávaním a alternatívna plavba musí mať dátum vyplávania v nasledujúcich 3 mesiacoch od pôvodného.
  • Exkluzívne služby komorníka 24 hodín denne, vyhradená recepcia pre špeciálne želania hostí.
  • Súkromná reštaurácia určená výlučne pre cestujúcich v triede MSC Yacht Club s otvorenou hodinou stravovania.
  • All-inclusive v cene (balíček Premium Extra, položky z minibaru).
  • Prístup do privátneho komplexu so salónom "Top Sail Lounge" a súkromnou palubou "The One Sun Deck" vybaveného bazénom, vírivkami, soláriom a barom.
  • Salon "Top Sail Lounge" ponúka bohatý výber nápojov, delikates a dezertov, popoludňajší čaj a sladkosti na dobrú noc.
  • Súkromný výťah do kúpeľov MSC Aurea Spa a voľný vstup do termálnych zón počas celej plavby.
  • Prednostné nalodenie a vylodenie (iba na začiatku a konci plavby).
  • Prvotriedna 24 hodinová donášková služba (donáška zdarma), raňajky na kajutu (donáška i raňajky zdarma).
  • Relaxačné vybavenie v každej kajute (vrátane župana a kúpeľnej obuvi).
  • Možnosť výberu vankúšov.
  • Služba balenia/vybaľovania batožiny, noviny na vyžiadanie priamo do kajuty.
  • Body vo vernostnom programe MSC Voyagers Club (od 800 bodov za plavbu)