Taliansko, Grécko, Turecko z Trieste na lodi MSC Splendida
Termín: Oblasť: Trasa:
spoločnosť: Loď:
od 3 379 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 25.08.2023, Pi 1. Trieste, Taliansko (nalodenie) --:-- 19:00
2. 26.08.2023, So 2. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
3. 27.08.2023, Ne 3. Katakolon (Olympia), Grécko 08:00 16:00
4. 28.08.2023, Po 4. Pireus, Grécko 08:00 18:00
5. 29.08.2023, Ut 5. Kusadasi, Turecko 07:00 15:00
6. 30.08.2023, St 6. Istanbul, Turecko 10:00 23:00
7. 31.08.2023, Št 7. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
8. 01.09.2023, Pi 8. Korfu, Grécko 13:00 21:00
9. 02.09.2023, So 9. Bari, Taliansko 07:00 14:00
10. 03.09.2023, Ne 10. Trieste, Taliansko (vylodenie) 09:00 --:--
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Trieste, Taliansko (nalodenie) / Prístav Terst ležiaci na pomedzí Talianska a Slovinska bol od počiatkov svojej existencie križovatkou, na ktorej sa stretávali vplyvy západu, východu i severu. Jeho najslávnejšia kapitola ale trvala od 19. stor. do konca 1. svetovej vojny, keď bol najdôležitejším prístavom Rakúska - Uhorska. Súčasnú provinčné atmosféru kompenzuje blízkosť niekoľkých svetoznámych atrakcií nachádzajúcich sa takmer na okraji mesta. Jedná sa o slávny žrebčín v Lipici či obrovské krasové Škocjanské jaskyne. A nesmieme vynechať ani zámok Miramare, ktorý bol svojho času sídlom arcivojvodu Maximiliána Habsburského – mladšieho brata cisára Františka Jozefa I.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Katakolon (Olympia), Grécko / Zastávka v Katakolone, prímorskom mestečku na pobreží Iónskeho mora, vám popri príjemných plážach ponúkne aj možnosť navštíviť areál jedného z najznámejších starogréckych miest - Olympie. Táto kolíska olympijských hier bola miestom, na ktorom Gréci zabúdali na svoje nepriateľstvo a venovali sa výhradne športovému súpereniu. Prehliadka areálu aj priľahlých múzeí vám umožní nahliadnuť nielen do histórie hier, ale predstaví vám aj dôležité pamiatky, napríklad Diov chrám, v ktorom bola kedysi umiestnená obria Diova socha, jeden zo starovekých divov sveta alebo chrám bohyne Héry, v ktorom sa každé 4 roky slávnostne zapaľuje olympijský oheň.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Pireus, Grécko / Najväčší grécky prístav Pireus je vstupnou bránou do Atén, gréckej metropoly a mesta s veľkým kultúrnym i historickým dedičstvom. Atény sú kolískou európskej civilizácie aj demokracie a domovom veľkého množstva svetoznámych pamiatok. Veď kto by nepoznal Akropolu, dominantu a symbol mesta, s chrámom Parthenon, Dionýzovo divadlo alebo grécku Agoru s najlepšie zachovaným gréckym chrámom Hefaiston. Pri prechádzke Aténami na vás história dýcha takmer na každom kroku a túto neopakovateľnú atmosféru by si rozhodne nemal nikto nechať ujsť.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Kusadasi, Turecko / Už tritisíc rokov pred naším letopočtom bolo osídlené mesto na západnom pobreží Turecka, ktoré je dnes obľúbenou plážovou destináciou aj bránou k jedným z najlepšie zachovaných starovekých pamiatok východného Stredomoria. Kochajte sa výhľadmi od mohutného hradu aj nádhernou prírodou jedného z najvýznamnejších národných parkov Turecka. Obdivujte jedinečnú stĺpovou fasádu rímskej knižnice z počiatku letopočtu aj ruiny úchvatných terasových domov bohatých Rimanov. Užite si peknú pláž neďaleko od centra alebo niektorú z tých odľahlejších, husto lemujúcich pobrežie Egejského mora.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
    Istanbul, Turecko / Istanbul je nepochybne jedným z najkrajších miest sveta. Ako miesto mimoriadneho historického významu je symbolom Turecka, mostom medzi Európou a Áziou a tiež križovatkou, na ktorej sa stretáva východ so západom. V jeho uliciach nájdete zachovalé ranokresťanské pamiatky, zdobené mešity aj orientálne tržnice. Návšteva nádherného chrámu Hagia Sofia a paláca Topkapi s výhľadom na zátoku Zlatý roh a úžinu Bospor patrí k tým najväčším zážitkom. Prejdite sa najväčšou krytou tržnicou sveta Grand Bazaar a nechajte sa očariť týmto jedinečným mestom!
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Korfu, Grécko / Korfu, povestný ostrov Fajákov, je jedným z najkrajších ostrovov nielen v Grécku, ale aj v celom Stredomorí. Bujná vegetácia, pláže s krištáľovo čistou vodou aj historické pamiatky robia z Korfu lokalitu svetového významu, medzi ktorej najväčšie atrakcie patrí hlavné mesto Kerkyra s dvomi mohutnými pevnosťami a historickým centrom, ktoré bolo zapísané do zoznamu svetového dedičstva UNESCO alebo Achilleion, klasicistický kaštieľ, ktorý si nechala vybudovať rakúska cisárovná Alžbeta, známejšia pod prezývkou Sissi. Všetko dopĺňajú malebné scenérie, pokojné dedinky v náručí panenskej prírody i zabudnuté kláštory tvoriace jedinečnú tvár tohto „smaragdového“ ostrova.
  • 9.' '.deň
    program deň za dňom
    9. deň
    Bari, Taliansko / Bari je významným prístavom, priemyselným centrom a zároveň aj jedným z najdôležitejších pútnických miest v Taliansku. Relikvie sv. Mikuláša sem lákajú pútnikov i turistov z celého sveta. Neďaleko Bari sa tiež nachádzajú tri výnimočné lokality zo zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Je to Alberobello, ktoré so svojou jedinečnou architektúrou domčekov zvaných "trulli" nemá vo svete obdobu, alebo skalné mesto Sassi in Matera známe pre svoje praveké osídlenie. Posledným unikátom je záhadný osemboký hrad Castel del Monte z 12. stor., ktorého funkcia doposiaľ nebola objasnená.
  • 10.' '.deň
    program deň za dňom
    10. deň
    Trieste, Taliansko (vylodenie) / Prístav Terst ležiaci na pomedzí Talianska a Slovinska bol od počiatkov svojej existencie križovatkou, na ktorej sa stretávali vplyvy západu, východu i severu. Jeho najslávnejšia kapitola ale trvala od 19. stor. do konca 1. svetovej vojny, keď bol najdôležitejším prístavom Rakúska - Uhorska. Súčasnú provinčné atmosféru kompenzuje blízkosť niekoľkých svetoznámych atrakcií nachádzajúcich sa takmer na okraji mesta. Jedná sa o slávny žrebčín v Lipici či obrovské krasové Škocjanské jaskyne. A nesmieme vynechať ani zámok Miramare, ktorý bol svojho času sídlom arcivojvodu Maximiliána Habsburského – mladšieho brata cisára Františka Jozefa I.