Krížom krážom nádherným Stredomorím II na lodi MSC Seaview
Termín: Trasa:

Itálie, Francie, Španělsko

spoločnosť: Loď:
od 885 €/os.

Vydajte sa s nami za krásami Talianska, Francúzska a Španielska. Spoznajte kolísku európskej civilizácie, Rím, najhornatejší ostrov Stredomoria Korziku, či krásne pláže Mallorky.

Autobusová doprava - český sprievodca

Plavba je vypredaná, ďakujeme! Pozrite si podobnú plavbu.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 29.09.2019, Ne 1. Odjezd autobusem směr Janov v odpoledních hodinách --:-- --:--
2. 30.09.2019, Po 2. Janov, Taliansko 18:00 --:--
3. 01.10.2019, Ut 3. La Spezia, Taliansko 07:00 19:00
4. 02.10.2019, St 4. Civitavecchia, Taliansko 07:00 18:00
5. 03.10.2019, Št 5. Cannes, Francúzsko 08:30 17:30
6. 04.10.2019, Pi 6. Palma de Mallorca, Španielsko 13:00 22:30
7. 05.10.2019, So 7. Barcelona, Španielsko 07:00 18:00
8. 06.10.2019, Ne 8. Ajaccio, Francúzsko 12:00 19:00
9. 07.10.2019, Po 9. Janov, Taliansko --:-- --:--
Společné vylodění a návrat do ČR --:-- --:--
10. 08.10.2019, Ut 10. Návrat do ČR --:-- --:--
  • 2.' '.deň
    program deň za dňom
    2. deň
    Janov, Taliansko / Bývalá mocná námorná republika a dnes jeden z najvýznamnejších prístavov Stredomoria, to je Janov, hlavné mesto talianskeho regiónu Ligúria. S celou radou významných pamiatok je vyhľadávaným turistickým cieľom aj počiatočným prístavom mnohých výletných plavieb. Turisti prichádzajú obdivovať miestne románske kostolíky a krásnu katedrálu sv. Vavrinca, ulicu Via Garibaldi, ktorá je zapísaná v zozname svetového dedičstva UNESCO, ale hlavne dom najznámejšieho janovského rodáka - Krištofa Kolumba, objaviteľa Ameriky.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    La Spezia, Taliansko / La Spezia je významným vojenským prístavom aj obľúbeným letoviskom. Zároveň je predvolenou bránou do Cinque Terre - jedného z najmalebnejších pobrežných úsekov Talianska. Päť dedín s pastelovými domčekmi zarezanými do skál láka turistov z celého sveta. Mestečká Vernazza, Portovenere alebo slávna Cesta lásky a k tomu romantická plavba loďou sú úplne nezabudnuteľným zážitkom. Ďalšou možnosťou je slávne mesto Pisa. Na jeho Námestí zázrakov nájdete jeden z najzachovalejších súborov románskych stavieb v Európe vrátane svetoznámej Šikmej veže.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Civitavecchia, Taliansko / Každý vie, že všetky cesty vedú do Ríma. Vydajte sa do neho z Civitavecchia, prístavu na pobreží Tyrhénskeho mora, ktorého základy vedú až do staroveku. Rím je jedným z najstarších európskych miest, je plný architektonických pokladov zo všetkých historických etáp. Koloseum, Forum Romanum, Vatikán - sídlo Svätej Stolice, Fontana di Trevi, Španielske schody, to všetko sú pojmy, ktoré lákajú milióny turistov ročne na prehliadku tohto večného mesta. Popri Ríme si tiež môžete prezrieť Tarqinii, jedno z najzachovalejších pohrebísk Etruskov, tajomného starovekého národa.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Cannes, Francúzsko / Cannes, elegantné letovisko na Côte d'Azur - Azúrovom pobreží, je obľúbeným turistickým kúpeľným centrom, na ktoré sa každoročne v máji počas konania slávneho filmového festivalu obrátia pohľady všetkých svetových médií. Ide o špičkovú kultúrnu akciu, kam mieria milovníci filmu, celebrity z celého sveta i tisíce ich fanúšikov. Cannes, to však nie je len film. Je to jedno z najčarovnejších juhofrancúzskych miest s krásnymi plážami, vyhlásenými reštauráciami a typickou stredomorskou atmosférou, ktorú by si rozhodne nemal nikto nechať ujsť.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
    Palma de Mallorca, Španielsko / „Kráľovná Baleár“ alebo tiež „Ostrov slnka“ a umenie, to všetko je Mallorca, najväčší z Baleárskych ostrovov ležiacich v Stredozemnom mori. Nájdete tu nielen krásne pláže, ale aj veľa zaujímavých miest. Hlavné mesto Palma de Mallorca je symbolickou bránou ostrova a ponúka celý rad zaujímavých pamiatok i príležitostí nakupovať. Dominantou je obrovská katedrála La Seu, na ktorej výzdobe sa podieľal aj slávny architekt Antonio Gaudí, spoločne s kráľovským palácom Almudaina v maurskom štýle. Prejdite sa uličkami historického centra plnými obchodov a reštaurácií a objavte neopakovateľnú atmosféru tohto priateľského mesta.
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    Barcelona, Španielsko / Keď sa povie Barcelona, každý si hneď vybaví slávny futbalový klub, letné olympijské hry a stavby geniálneho architekta Antonia Gaudího. Barcelona je však oveľa viac, je to pulzujúca katalánska metropola, obľúbené letovisko aj dynamicky sa rozvíjajúce centrum plné architektonických skvostov a zaujímavých historických pamiatok. Jej svieža a ústretová atmosféra z nej robí jedno z najkrajších a najobľúbenejších európskych miest a milovníci architektúry, histórie i dobrého jedla tu určite prežijú množstvo neopakovateľných chvíľ.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Ajaccio, Francúzsko / Korzika je hornatý ostrov, na ktorom nájdete posledné zvyšky stredomorskej divočiny, krásne pláže ale aj zaujímavé pamiatky. Hovorí sa o nej, že je divoká, nespútaná, rovnako ako jej obyvatelia so svojimi zvykmi. Hlavné mesto Ajaccio je príjemným letoviskom s čulým cestovným ruchom, v ktorom na každom kroku pocítite silu najslávnejšieho Korzičana. Nie je ním nikto iný ako Napoleon Bonaparte, ktorý sa v Ajacciu narodil v r. 1769 a návšteva mesta vám popri množstve atrakcií umožní nahliadnuť aj do histórie jeho rodiny.
  • 9.' '.deň
    program deň za dňom
    9. deň
    Janov, Taliansko / Bývalá mocná námorná republika a dnes jeden z najvýznamnejších prístavov Stredomoria, to je Janov, hlavné mesto talianskeho regiónu Ligúria. S celou radou významných pamiatok je vyhľadávaným turistickým cieľom aj počiatočným prístavom mnohých výletných plavieb. Turisti prichádzajú obdivovať miestne románske kostolíky a krásnu katedrálu sv. Vavrinca, ulicu Via Garibaldi, ktorá je zapísaná v zozname svetového dedičstva UNESCO, ale hlavne dom najznámejšieho janovského rodáka - Krištofa Kolumba, objaviteľa Ameriky.

Marek Kremer

Váš průvodce pro tento zájezd


Ceny pre termín 29.09.2019 - 08.10.2019, 9 nocí

Fantastica Bella
Kajuta vnútorná    
cena za 1. a 2. dospelú osobu 885 €/os.
Kajuta s oknom    
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 385 €/os. 1 255 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 730 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 630 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 720 €/os.
Kajuta s balkónom    
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 595 €/os. 1 460 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 730 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 630 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 720 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 720 €/os.
Cena zahŕňa
  Sprievodca:
  • Služby česky/slovensky hovoriaceho sprievodcu počas celej doby zájazdu.
  Doprava:
  • Autobusová doprava do prístavu.
    • Trasa: Praha - Brno - Viedeň - Janov a späť.

Na vyžiadanie, najneskôr 30 dní pred plavbou, je možné pridať nástupné miesta na trase. Pre miesta mimo trasy môžeme podľa ponuky dopravcov a kapacít zariadiť nadväzujúci spoj za príplatok. Možnosť vlastnej dopravy. Tu je ale treba počítať s tým, že sa dopravíte do prístavu a nalodíte sa samostatne, nie v rámci skupiny. V prípade vlastnej dopravy sa nedá zaručiť možnosť zúčastniť sa na výletoch prvý a posledný deň.

  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie (7 nocí). Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatníkom, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, portierske služby pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis a výhody Vami zvolenej triedy ubytovania.
  Strava na palube:
  • Rozšírená plná penzia: 3 hlavné jedlá denne v servírovanej či rautovej reštaurácii, desiaty a polnočný bufet.
  • Nápoje: čaj, káva, voda z automatu v rautovej reštaurácii po celý deň.
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov ako je využívanie bazénu, víriviek, fitness centra a iných športovo-rekreačných zariadení, bezplatné zapožičanie plážových osušiek, účasť na všetkých akciách usporadúvaných na palube - animačné programy pre deti i dospelých, detský klub (pre všetky vekové kategórie), večerné predstavenia v divadle, živá hudba, lekcie tanca a podobne.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Nápoje, ktoré nie sú zahrnuté v cene. Možnosť doobjednania nápojových balíčkov.
  • Nadštandardné služby - práčovňa, fotograf, internet, kozmetický salón, lekárske služby na palube atď. Možnosť objednať fotografické, internetové a kúpeľné balíčky.
  • Fakultatívne výlety v navštívených prístavoch. Lodná spoločnosť má v každom prístave širokú škálu výletov, na vyžiadanie zašleme zoznam. Exkurzie sú k dispozícii v nasledujúcich jazykoch: angličtina, španielčina, taliančina, francúzština, nemčina. Na plavbách s naším delegátom sú výlety v slovenčine/češtine.
  • Stravu mimo loď a stravovanie v špeciálnych reštauráciách.
  • Servisné poplatky a sprepitné: Pre osoby od 12 rokov: 12€/osoba/noc, od 2 do 11 rokov vrátane: 6€/osoba/noc. Na plavbách z Miami, severnej Ameriky a vo východnej Ázii: pre osoby od 12 rokov: 14,5$/osoba/noc, od 2 do 11 rokov vrátane: 7,25$/osoba/noc. Sprepitné musí byť uhradené pred plavbou, preto bude zahrnuté v cestovnej zmluve.
  • Cestovné a zdravotné poistenie. Na vyžiadanie zabezpečíme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. 
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je len orientačná. Aktuálna cena bude určená v okamihu nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať cestovný pas platný ešte minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby navštevujúci USA musí byť pas biometrický.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Tieto kajuty s balkónom: 9004-9009, 9012-9016, 9019, 12010-12013, 14004, 14005 majú obmedzený výhľad.
  • Tieto apartmány majú obmedzený výhľad: 13002, 13003, 14002, 14003.
  • Minimálny počet osôb potrebný pre uskutočnenie bol dosiahnutý. Uskutočnenie zájazdu garantujeme.
Triedy plavby
Trieda: Bella

Je dostupná v kajutách vnútorných, s oknom a s balkónom a budete v nej mať tieto výhody:

  • Voľba času večere (výber z dvoch časov), podľa dostupnosti.
  • Kontinentálne raňajky v kajute (donáška za poplatok).
  • Body vo vernostnom programe MSC Voyagers Club (od 200 bodov za plavbu).

Kajuty v triede Bella sú vždy garantované, čo znamená, že konkrétnu kajutu vyberie lodná spoločnosť do cca 7 dní pred plavbou a to buď v kategórii rovnakej, akú ste si zakúpili alebo vyššej bez príplatku.

Trieda: Fantastica

Je dostupná v kajutách vnútorných, s oknom, aj s balkónom a budete v nej mať tieto výhody naviac:

  • Možnosť výberu umiestnenia kajuty pri rezervácii (podľa dostupnosti).
  • Prednostná voľba času večere (výber z dvoch časov).
  • Možnosť jedného presunutia plavby zdarma. Zmena musí byť oznámená minimálne 32 dní pred vyplávaním a alternatívna plavba musí mať dátum vyplávania v nasledujúcich 3 mesiacoch od pôvodného.
  • Kontinentálne raňajky v kajute (donáška zadarmo).
  • 24hodinová izbová služba (donáška zadarmo, pokrmy spoplatnené).
  • Body vo vernostnom programe MSC Voyagers Club.