Guadeloupe, Dominikánska republika, Britské Panenské ostrovy, Svatý Martin, Martinik z Pointe-à-Pitre na lodi Costa Favolosa
Termín: Trasa:
od 529 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 21.03.2020, So 1. Pointe-à-Pitre, Francúzsko (nalodenie) --:-- 23:00
2. 22.03.2020, Ne 2. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
3. 23.03.2020, Po 3. La Romana, Dominikánska republika 08:00 --:--
4. 24.03.2020, Ut 4. La Romana, Dominikánska republika --:-- 07:00
4. 24.03.2020, Ut 4. Catalina, Dominikánska republika 09:00 17:00
5. 25.03.2020, St 5. Tortola British islands, Veľká Británia 10:00 20:00
6. 26.03.2020, Št 6. Philipsburg, Svätý Martin, Holandsko 08:00 17:00
7. 27.03.2020, Pi 7. Fort de France, Martinik, Francúzsko 09:00 20:00
8. 28.03.2020, So 8. Pointe-à-Pitre, Francúzsko (vylodenie) 08:00 --:--
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Pointe-à-Pitre, Francúzsko (nalodenie) / Francúzsky zámorský department Guadeloupe je romantickým karibským dvojostrovom vyhláseným svojou krásnou prírodou a bohatým podmorským životom, ktorý v minulosti prilákal aj slávneho oceánografa J. Y. Cousteaua. Rozsiahly národný park pokrývajúci svahy mohutnej sopky La Soufriére s bujnými dažďovými pralesmi a kaskádou vodopádov jasne dokazuje pôvodný názov Guadeloupe - Ostrov krásnych vôd. Miestnu kultúru najlepšie spoznáte v Pointe-á-Pitre, ktorá je nepísaným centrom ostrova a najvýznamnejším prístavom s koloniálnou atmosférou, múzeami, kreolskými trhmi a miestnymi produktmi.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    La Romana, Dominikánska republika / La Romana je dôležitým prístavom aj ideálnym východiskovým bodom pre poznávanie okolia. V blízkosti tohto búrlivo sa rozvíjajúceho strediska s obrovským potenciálom sa nachádzajú krásne pláže, ktoré právom patria k tým najlepším v Karibiku, sú tu aj zaujímavé turistické lokality. Najnavštevovanejšie je Altos de Chavón, kópia európskej stredovekej dediny s krásnou atmosférou i mnohými obchodmi, či krasové jaskyne Cueva de las Maravillas s tajomnými piktogramami pôvodného domorodého kmeňa Tainov. Veľkou turistickou atrakciou je tiež najväčšia továreň sveta na výrobu cigár ležiaca na okraji mesta.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    La Romana, Dominikánska republika / La Romana je dôležitým prístavom aj ideálnym východiskovým bodom pre poznávanie okolia. V blízkosti tohto búrlivo sa rozvíjajúceho strediska s obrovským potenciálom sa nachádzajú krásne pláže, ktoré právom patria k tým najlepším v Karibiku, sú tu aj zaujímavé turistické lokality. Najnavštevovanejšie je Altos de Chavón, kópia európskej stredovekej dediny s krásnou atmosférou i mnohými obchodmi, či krasové jaskyne Cueva de las Maravillas s tajomnými piktogramami pôvodného domorodého kmeňa Tainov. Veľkou turistickou atrakciou je tiež najväčšia továreň sveta na výrobu cigár ležiaca na okraji mesta.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Catalina, Dominikánska republika / V roku 1494 objavil známy moreplavec Krištof Kolumbus malý ostrovček pri brehoch Dominikánskej republiky a dal mu meno Santa Catalina. Dnes je neobývaný ostrov, známy už len ako Catalina, chránený ako národný park a obľúbený kvôli svojim prekrásnym plážam, skvelému potápaniu a nádhernym scenériám. Kúpte sa a opaľujte na Veľkej pláži, jednej z najkrajších v krajine, a potom už so šnorchlom alebo bombou na chrbte vyrazte objavovať fascinujúci život koralového útesu. Vydajte sa na peší trek, obdivujte morské vtáky i panoramatické výhľady a nakoniec v protiľahlej La Romane navštívte repliku peknej stredomorskej dediny.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Tortola British islands, Veľká Británia / Při své druhé plavbě na americký kontinent ji objevil – a nazval Santa Ana - Kryštof Kolumbus, později se největší z Britských Panenských ostrovů stal centrem pěstování cukrové třtiny v Karibiku. Dnes Tortola nabízí překrásné pláže, zajímavá muzea i delikátní karibský rum. Nahlédněte do plantážnické historie ostrova v bývalé výrobně cukru z konce 18. století a na severním pobřeží si prohlédněte pozůstatky kamenného větrného mlýna. Vyrazte na trek krajinou nejvyšší hory ostrova a kochejte se překrásnými výhledy na dech beroucí zátoky. Relaxujte a užijte si vodní sporty na bílých písčitých plážích a pak už se vydejte ochutnat rum do 400 let staré palírny.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
    Philipsburg, Svätý Martin, Holandsko / Sv. Martin je jedným z najnavštevovanejších ostrovov Karibiku. Ostrov s panenskými plážami, peknou prírodou i príjemnými koloniálnymi mestečkami navyše úplne unikátne mieša francúzsku a holandskú kultúru. Prístav Philipsburg, hlavné mesto holandskej časti, je bezcolnou zónou aj rajom nakupovania, kde v rovnobežných uličkách s pastelovými domčekmi nájdete desiatky obchodov s oblečením, luxusnými predmetmi i miestnymi produktami. Najväčšou atrakciou ostrova je svetovo známa pláž Maho, ktorá nadväzuje na pristávaciu dráhu Medzinárodného letiska princeznej Juliany. Lietadlá tu turistom pristávajú len niekoľko metrov nad hlavou a štart velkých lietadiel je skutočným adrenalínovým zážitkom.
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    Fort de France, Martinik, Francúzsko / Martinik nepochybne patrí k najkrajším ostrovom Karibiku. Táto francúzska zámorská oblasť v sebe mieša karibskú živelnosť s francúzskym šarmom a pre svoju príjemnú atmosféru, krásnu prírodu aj vyhlásený rum je vyhľadávanou turistickou lokalitou. Svahy okolo dominantnej sopky Pelée disponujú dažďovými pralesmi, plantážami aj záhradami a niet divu, že je Martinik často nazývaný „Ostrovom kvetín“. Popri bielych aj sopečných plážach s čiernym pieskom tu nájdete aj zaujímavé pamiatky na čele s hlavným mestom Fort de France s koloniálnou architektúrou, mohutnou pevnosťou sv. Ľudovíta i niekoľkými zaujímavými múzeami.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Pointe-à-Pitre, Francúzsko (vylodenie) / Francúzsky zámorský department Guadeloupe je romantickým karibským dvojostrovom vyhláseným svojou krásnou prírodou a bohatým podmorským životom, ktorý v minulosti prilákal aj slávneho oceánografa J. Y. Cousteaua. Rozsiahly národný park pokrývajúci svahy mohutnej sopky La Soufriére s bujnými dažďovými pralesmi a kaskádou vodopádov jasne dokazuje pôvodný názov Guadeloupe - Ostrov krásnych vôd. Miestnu kultúru najlepšie spoznáte v Pointe-á-Pitre, ktorá je nepísaným centrom ostrova a najvýznamnejším prístavom s koloniálnou atmosférou, múzeami, kreolskými trhmi a miestnymi produktmi.

Ceny pre termín 21.03.2020 - 28.03.2020, 7 nocí

Varianty plavby:
My Cruise My Cruise Premium Deluxe
Kajuta vnútorná      
cena za 1. a 2. dospelú osobu 629 €/os. 699 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 773 €/os. 864 €/os.
Kajuta s oknom      
cena za 1. a 2. dospelú osobu 759 €/os. 849 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 942 €/os. 1 059 €/os.
Kajuta s balkónom      
cena za 1. a 2. dospelú osobu 959 €/os. 1 069 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 1 202 €/os. 1 345 €/os.
Apartmán Duplex      
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 389 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 2 628 €/os.
Apartmá Grand Suite (SG/GS)      
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 789 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 3 428 €/os.
Apartmá Samsara      
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 589 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 3 028 €/os.
Cena zahŕňa
  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie. Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatňou, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, portierske služby pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis a výhody Vami zvolenej triedy ubytovania.
  Strava na palube:
  • Plná penzia - raňajky, obedy a večere v servírovanej, či bufetovej reštaurácii.
  • Nápoje v bufetovej reštaurácii: voda, káva, čaj, a to k raňajkám a poobednému občerstveniu. K obedu a večeri iba voda.
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov, ako užívanie bazénu, víriviek, fitness centra a iných športovo-rekreačných zariadení, bezplatné zapožičanie plážových osušiek, účasť na všetkých akciách usporiadaných na palube – animačné programy pre deti aj dospelých, detský klub (pre všetky vekové kategórie), večerné predstavenia v divadle, živá hudba, lekcie tanca a pod.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Služby slovenského sprievodcu, či delegáta.
  • Dopravu do/z prístavu vyplávania, prípadné transfery. V prípade záujmu a vhodného spojenia môžeme zabezpečiť.
  • Nápoje, ktoré nie sú zahrnuté v cene. Možnosť doobjednania nápojových balíčkov. Orientačný nápojový lístok.
  • Nadštandardné služby - práčovňa, fotograf, internet, salón krásy, lekárske služby na lodi a pod. Možnosť doobjednania fotografických, internetových a spa balíčkov.
  • Fakultatívne výlety v navštívených prístavoch. Lodná spoločnosť má širokú ponuku výletov v každom prístave, na vyžiadanie pošleme prehľad. Výlety sú v týchto jazykoch: anglický, španielsky, taliansky, francúzsky, nemecký. Na plavbách so slovenským delegátom sa konajú  výlety v slovenčine.
  • Stravu mimo lode.
  • Sprepitné pre obsluhu na lodi: pre osoby od 15 rokov: 11€/osoba/noc, od 4 do 14,99 rokov vrátane:5,5 €/osoba/noc.
  • Cestovné a zdravotné poistenie. Na vyžiadanie zaobstaráme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. TU si môžete preveriť, či sú na tejto trase potrebné víza.
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je iba orientačná. Aktuálna cena bude určená v momente nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať platný cestovný pas minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby z USA pas musí byť biometrický. Občania EÚ, ktorí sa zúčastnia plavieb s destináciami výhradne v Schengenskom priestore, môžu cestovať aj s občianskym preukazom.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Nalodenie (check-in) prvý deň plavby sa uzatvára niekoľko hodín vopred, najneskôr však 120 minút. Čas check-in bude upresnený s palubnými lístkami. Odporúčame sa do prístavu dostaviť s dostatočným predstihom, v prípade vlastnej leteckej dopravy o deň skôr.
  • Cestujúci je sám zodpovedný za dodržanie vstupných podmienok do všetkých navštívených krajín. Podmienky sa môžu kedykoľvek zmeniť.
  • Kajuty s oknom na 6., 7. a 9. palube majú obmedzený výhľad.

Triedy plavby
Trieda: My Cruise

V triede My Cruise, ktorá je dostupná v kajutách vnútorných, s oknom a s balkónom, budete mať naviac tiieto výhody:

  • Možnosť výberu umiestnenia kajuty pri rezervácii (podľa dostupnosti).
  • Voľba času večere (výber z dvoch časov), podľa dostupnosti.
  • Body do CostaClubu - možnosť získať až 350 bodov za každý deň plavby.
  • My Cruise Premium: kajuty s lepším umiestnením.
Trieda: All Inclusive

V triede All Inclusive, ktorá je dostupná v kajutách vnútorných, s oknom a s balkónom, budete mať tieto výhody navyše:

  • Možnosť výberu umiestnenia kajuty pri rezervácii (podľa dostupnosti).
  • Možnosť výberu medzi prvým a druhým časom večere.
  • Nápojový balíček „MyDrinks“: Neobmedzená konzumácia vybraných rozlievaných vín (šumivé, biele, červené, ružové), čapovaných pív, kávy, vody a nealkoholických nápojov a širokého výberu miešaných nápojov, aperitívov a liehovín. Pre osoby mladšie ako 18 rokov možnosť výberu z rôznych druhov limonád, džúsov a výbornej horúcej čokolády.
  • Zľava až 10% na ďalšiu plavbu pre členov Costa Clubu. Platí pre plavby s uskutočnením do 1 roka a na kategórie kajuty balkón či apartmán.
  • Body do CostaClubu - možnosť získať až 350 bodov za každý deň plavby.

V prípade záujmu Vám radi zašleme ceny tejto triedy.

Trieda: Deluxe

V triede Deluxe, ktorá je dostupná v apartmánoch, budete mať naviac tieto výhody: 

  • Ubytovanie v priestornom apartmáne s exkluzívnym vybavením a príslušenstvom, vrátane župana, kúpeľnej obuvi a výberu vankúšov.
  • Možnosť výberu umiestnenia apartmánu pri rezervácii (podľa dostupnosti).
  • Exkluzívne služby komorníka 24 hodín denne.
  • Prednostné nalodenie a vylodenie (iba na začiatku a konci plavby).
  • Fľaša šumivého vína na privítanie.
  • Kúpeľný balíček, zahŕňajúci jeden vstup do termálnych zón.
  • Súkromná reštaurácia určená výlučne pre cestujúcich v triede Deluxe - iba na niektorých lodiach.
  • Nápojový balíček „My Drinks Plus“: Neobmedzená konzumácia všetkých rozlievaných nápojov do ceny 9€, vrátane najlepších značiek alkoholu a šampanského. Pre osoby mladšie ako 18 rokov je možnosť výberu z rôznych druhov limonád, smoothies, džúsov a lahodnej horúcej čokolády.
  • Špeciálne zľavy na exkurzie – čím viace exkurzií rezervujete, tím väčšiu zľavu získate (pri rezervácii aspoň jednej exkurzie pred odjazdom).