Veľká Británia, Nórsko zo Southamptonu na lodi Anthem of the Seas
Termín: Oblasť: Trasa:
od 1 440 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 12.05.2024, Ne 1. Southampton, Veľká Británia (nalodenie) --:-- 17:00
2. 13.05.2024, Po 2. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
3. 14.05.2024, Ut 3. Bergen, Nórsko 11:59 19:00
4. 15.05.2024, St 4. Olden, Nórsko 07:00 17:00
5. 16.05.2024, Št 5. Geiranger, Nórsko 09:00 16:00
6. 17.05.2024, Pi 6. Haugesund, Nórsko 11:59 18:00
7. 18.05.2024, So 7. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
8. 19.05.2024, Ne 8. Southampton, Veľká Británia (vylodenie) 05:30 --:--
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Southampton, Veľká Británia (nalodenie) / Na južnom pobreží Veľkej Británie leží dôležitý anglický prístav a najväčšie mesto grófstve Hampshire, Southampton. Mesto sa preslávilo ako brána do Anglicka a miesto, odkiaľ v roku 1912 vyplával legendárny Titanic. Prejdite sa okolo najstarších stredovekých hradieb v Anglicku a v múzeu Tudor House sa oboznámte s históriou domu zo 16. storočia. Nenechajte si ujsť prechádzku na najväčšom britskom parníku ani predstavenie v divadle Mayflower, najdlhšie pôsobiacom divadle mimo Londýna vo Veľkej Británii.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Bergen, Nórsko / Bergen, ktorý je vďaka svojej polohe často označovaný za bránu nórskych fjordov, je nepochybne jedným z najkrajších severských miest. Druhé najväčšie mesto Nórska vystavané na terasách medzi siedmimi horami ponúka popri osobitej atmosfére a okolitej krásnej prírode aj množstvo zaujímavých pamiatok. Nikto by určite nemal vynechať návštevu štvrte Bryggen so starým prístaviskom a drevenými hanzovými domami, ktorá bola zapísaná aj do zoznamu svetového dedičstva UNESCO či výjazd zubačkou na 320 m vysoký vrch Fløien, z ktorého je krásny výhľad na celé okolie.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Olden, Nórsko / „Brána k ľadovcom“, tak by sa dal nazvať Olden - malebná rybárska dedinka na konci Nordfjordu. Napriek absencii historických pamiatok má Olden rozhodne čo ponúknuť a počet návštevníkov, ktorí sa každoročne vydajú po oceľových farbách Nordfjordu obdivovať miestne prírodné zaujímavosti, sa neustále zväčšuje. Top atrakciou je nepochybne Jostedal, najväčší ľadovec na európskej pevnine a tiež Briksdal, ktorý je zo všetkých ľadovcov najznámejší. Tak či onak, Olden je aj počas slnečného leta kráľovstvom ľadu a príjemným osviežením v priebehu letných plavieb.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Geiranger, Nórsko / Malé městečko Geiranger patří mezi nejnavštěvovanější místa v Norsku. Cesta k němu je totiž bez nadsázky dechberoucí! Plavba 16 km dlouhým Geirangerfjordem nabízí nezapomenutelné scenérie, které se jako v zrcadle odrážejí od ocelově šedé hladiny. Fjord, který je považován za nejkrásnější na světě, byl zapsán na seznam přírodního dědictví UNESCO a vedle nádherných vyhlídek a slavných vodopádů Sedm sester nabízí i možnosti výletů do okolní panenské přírody.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
    Haugesund, Nórsko / Haugesund je pulzujúcim moderným mestom, dejiskom vyhlásených festivalov aj miestom veľkého historického významu. Po stopách vikingskej histórie zavedie návštevníkov okružná jazda po susednom ostrove Karmøy, ktorý si Harald I., zjednotiteľ Nórska, zvolil v 9. stor. za svoje sídlo. Dejiny nórskych Vikingov pútavo približuje Nórske historické centrum spoločne s rekonštruovanou vikingskou dedinou v obci Avaldnes či zaujímavý Kostolík sv. Olafa. Ostrov Karmøy ponúka aj celý rad prírodných krás od divokej severskej prírody po krásne pláže s bielym pieskom, ktoré sú považované za najkrajšie v celom Nórsku.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Southampton, Veľká Británia (vylodenie) / Na južnom pobreží Veľkej Británie leží dôležitý anglický prístav a najväčšie mesto grófstve Hampshire, Southampton. Mesto sa preslávilo ako brána do Anglicka a miesto, odkiaľ v roku 1912 vyplával legendárny Titanic. Prejdite sa okolo najstarších stredovekých hradieb v Anglicku a v múzeu Tudor House sa oboznámte s históriou domu zo 16. storočia. Nenechajte si ujsť prechádzku na najväčšom britskom parníku ani predstavenie v divadle Mayflower, najdlhšie pôsobiacom divadle mimo Londýna vo Veľkej Británii.

Ceny pre termín 12.05.2024 - 19.05.2024, 7 nocí

Varianty plavby:
Standard
Kajuta vnútorná  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 440 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 599 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 599 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 599 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 599 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 599 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 2 780 €/os.
Kajuta s oknom  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 615 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 639 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 639 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 639 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 639 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 639 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 3 130 €/os.
Kajuta s balkónom  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 990 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 706 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 706 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 706 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 706 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 706 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 3 879 €/os.
Cena zahŕňa
  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie. Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatňou, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, portierske služby pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis a výhody Vami zvolenej triedy ubytovania.
  Strava na palube:
  • Rozšírená plná penzia - 3 hlavné jedlá denne v servírovanej či bufetovej reštaurácii, desiate, nápoje - čaj, limonády, džúsy na raňajky.
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov ako je využívanie bazénu, víriviek, fitness centra a iných športovo-rekreačných zariadení, účasť na všetkých akciách usporadúvaných na palube - animačné programy pre deti i dospelých, detský klub (pre všetky vekové kategórie), večerné predstavenia v divadle, živá hudba, lekcie tanca a podobne. Viac o zábave na plavbách Royal Car si môžete prečítať tu.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Služby slovenského sprievodcu, či delegáta.
  • Dopravu do / z prístavu odchodu, prípadné transfery. 
  • Nápoje, ktoré nie sú zahrnuté v cene. Možnosť doobjednania nápojových balíčkov.
  • Stravu v špeciálnych reštauráciách na lodi (za poplatok) a stravu mimo lode.
  • Nadštandardné služby - práčovňa, fotograf, internet, salón krásy, lekárske služby na lodi a pod. Na lodi možnosť doobjednania fotografických, internetových i kúpeľných balíčkov.
  • Fakultatívne výlety v navštívených prístavoch. Lodná spoločnosť má širokú ponuku výletov v každom prístave, na vyžiadanie zašleme prehľad. Výlety bývajú v týchto jazykoch: angličtina, španielčina, taliančina, francúzština, nemčina. Na plavbách s českým delegátom sa konajú výlety v češtine.
  • Sprepitné pre obsluhu na lodi: cca 18 USD / osoba / noc, pre hostí apartmánu: cca 20,5 USD / osoba / noc.
  • Cestovné poistenie a poistenie storna. Na vyžiadanie zabezpečíme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. TU si môžete preveriť, či sú na tejto trase potrebné víza.
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je iba orientačná. Aktuálna cena bude určená v momente nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať platný cestovný pas minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby z USA pas musí byť biometrický. Občania EÚ, ktorí sa zúčastnia plavieb s destináciami výhradne v Schengenskom priestore, môžu cestovať aj s občianskym preukazom.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Nalodenie (check-in) prvý deň plavby sa uzatvára niekoľko hodín vopred, najneskôr však 120 minút. Čas check-in bude upresnený s palubnými lístkami. Odporúčame sa do prístavu dostaviť s dostatočným predstihom, v prípade vlastnej leteckej dopravy o deň skôr.
  • Cestujúci je sám zodpovedný za dodržanie vstupných podmienok do všetkých navštívených krajín. Podmienky sa môžu kedykoľvek zmeniť.
  • Kajuty s balkónom v triede 1E a 2E majú obmedzený výhľad.