Grécko, Chorvátsko, Taliansko z Pireusu na lodi MSC Sinfonia
Termín: Oblasť: Trasa:
spoločnosť: Loď:
od 649 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 01.06.2023, Št 1. Pireus, Grécko (nalodenie) --:-- 17:00
2. 02.06.2023, Pi 2. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
3. 03.06.2023, So 3. Split, Chorvátsko 07:00 16:00
4. 04.06.2023, Ne 4. Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Taliansko 07:00 16:00
5. 05.06.2023, Po 5. Brindisi, Taliansko 16:00 22:00
6. 06.06.2023, Ut 6. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
7. 07.06.2023, St 7. Mykonos, Grécko 09:00 20:00
8. 08.06.2023, Št 8. Pireus, Grécko (vylodenie) 07:00 --:--
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Pireus, Grécko (nalodenie) / Najväčší grécky prístav Pireus je vstupnou bránou do Atén, gréckej metropoly a mesta s veľkým kultúrnym i historickým dedičstvom. Atény sú kolískou európskej civilizácie aj demokracie a domovom veľkého množstva svetoznámych pamiatok. Veď kto by nepoznal Akropolu, dominantu a symbol mesta, s chrámom Parthenon, Dionýzovo divadlo alebo grécku Agoru s najlepšie zachovaným gréckym chrámom Hefaiston. Pri prechádzke Aténami na vás história dýcha takmer na každom kroku a túto neopakovateľnú atmosféru by si rozhodne nemal nikto nechať ujsť.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Split, Chorvátsko / Dôležitý prístav i kultúrne centrum Dalmátskeho pobrežia, to je Split, mesto veľkého historického významu. Toto bývalé sídlo rímskeho cisára Diokleciána dnes môže ponúknuť unikátne zachovalé zvyšky cisárskeho paláca zapísaného do zoznamu svetového dedičstva UNESCO alebo Katedrálu sv. Dominia postavenú na cisárovom mauzóleu. Ďalej v tesnom susedstve Splitu leží ostrovné mesto Trogir, dalmátsky klenot a ďalšia súčasť kultúrneho dedičstva UNESCO, ktorý so svojimi kľukatými uličkami a benátskymi palácmi patrí k najzachovalejším stredovekým mestám na pobreží Jadranu.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Taliansko / Mesto v lagúne, stovky mostov, kanály, honosné paláce aj kostoly a gondoly. To všetko sú Benátky, unikátne mesto v severovýchodnej časti Talianska. Vydajte sa na prechádzku historickým centrom a obdivujte Námestie sv. Marka s nádherným Dóžacím palácom, Kampanilou a Bazilikou sv. Marka, slávny most Ponte di Rialto, ktorý sa ťahá cez hlavný Canal Grande alebo gotický kostol Santa Maria dei Frari. Benátske skvosty budete môžete obdivovať aj z vodnej hladiny v priebehu cesty vaporettom kanálom Canal Grande.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Brindisi, Taliansko / Brindisi je starovekou obchodnou križovatkou a dôležitým prístavom, ktorý sa vyznamenal počas púnskych vojen aj križiackych výprav do Svätej zeme. Mohutný stĺp na nábreží označuje, kde končila slávna cesta Via Appia vedúca z Ríma. Tá presne potvrdzovala dôležitosť prístavu. V uliciach mesta nájdete niekoľko archeologických lokalít s antickými vykopávkami, Dóm z 12. stor. alebo mohutné stredoveké pevnosti. Neďaleko Brindisi sa tiež nachádza mestečko Arbellobelo, ktoré je vďaka svojim jedinečným domom s kužeľovitou strechou prezývaným „trulli“ zapísané medzi svetové dedičstvo UNESCO.
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    Mykonos, Grécko / Tento hornatý, kamenistý ostrov v Egejskom mori je rajom všetkých cestovateľov aj vyhľadávaným letoviskom celebrít z celého sveta. Jeho členité pobrežie ponúka rad malebných zátok s krásnymi plážami a azúrovým morom, rovnako ako kvalitné hotely a reštaurácie. Ostrov je vyhláseným centrom nočného života a jeho hlavné mesto Mykonos je so svojou modro-bielou architektúrou, starými veternými mlynmi aj úzkymi uličkami perlou Kykladských ostrovov. V jeho tesnej blízkosti leží kedysi posvätný ostrov Délos, centrum kultu boha Apollóna, ktorého archeologický areál je zapísaný v zozname svetového dedičstva UNESCO.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Pireus, Grécko (vylodenie) / Najväčší grécky prístav Pireus je vstupnou bránou do Atén, gréckej metropoly a mesta s veľkým kultúrnym i historickým dedičstvom. Atény sú kolískou európskej civilizácie aj demokracie a domovom veľkého množstva svetoznámych pamiatok. Veď kto by nepoznal Akropolu, dominantu a symbol mesta, s chrámom Parthenon, Dionýzovo divadlo alebo grécku Agoru s najlepšie zachovaným gréckym chrámom Hefaiston. Pri prechádzke Aténami na vás história dýcha takmer na každom kroku a túto neopakovateľnú atmosféru by si rozhodne nemal nikto nechať ujsť.