Ekvádor z Baltra na lodi Celebrity Flora
Termín: Oblasť: Trasa:
od 8 626 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 20.06.2021, Ne 1. Baltra (Galapágy), Ekvádor (nalodenie) --:-- 14:30
1. 20.06.2021, Ne 1. Daphne Island, Ekvádor 1 17:00 18:00
2. 21.06.2021, Po 2. Gardner Bay (Galapágy), Ekvádor 1 07:00 14:00
2. 21.06.2021, Po 2. Suarez Point (Galapágy), Ekvádor 1 15:00 19:00
3. 22.06.2021, Ut 3. Cormorant Point (Galapágy, Floreana), Ekvádor 1 07:00 13:00
3. 22.06.2021, Ut 3. Bahia Post Office (Galapágy, Floreana), Ekvádor 1 13:30 20:00
4. 23.06.2021, St 4. Moreno Point (Galapágy, Isabella), Ekvádor 1 07:00 12:00
4. 23.06.2021, St 4. Urbina Bay, Ekvádor 1 14:00 19:00
5. 24.06.2021, Št 5. Espinoza Point - (Galapágy, Fernandina), Ekvádor 1 07:00 12:00
5. 24.06.2021, Št 5. Vicente Roca Point (Galapágy), Ekvádor 1 14:00 19:00
6. 25.06.2021, Pi 6. South Plaza (Santa Cruz), Ekvádor 1 07:00 11:00
6. 25.06.2021, Pi 6. Dragon Hill (Santa Cruz), Ekvádor 1 15:00 21:00
7. 26.06.2021, So 7. Puerto Ayora (Santa Cruz), Ekvádor 1 07:00 19:00
8. 27.06.2021, Ne 8. Baltra (Galapágy), Ekvádor (vylodenie) 07:00 --:--
1) Tender
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Baltra (Galapágy), Ekvádor (nalodenie) / Uprostřed Galapážských ostrovů leží nevelký rovinatý ostrov Baltra. Za druhé světové války sloužil jako americká letecká základna, dnes je ostrov s největším letištěm Galapág branou na překrásné souostroví. Mějte oči otevřené a možná uvidíte galapážské leguány přecházet silnici. Vydejte se na sousední ostrov Mosquera a obdivujte jednu z největších kolonií lvounů. Projděte se po 2kilometrovém treku ostrovem Severní Seymour a pozorujte mořské leguány a nespočet druhů ptáků. Navštivte Black Turtle Cove na ostrově Santa Cruz, místo, kde se rozmnožují želvy obrovské, a nenechte si ujít šnorchlování nebo potápění u Gordon Rocks.
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
  • 2.' '.deň
    program deň za dňom
    2. deň
    Gardner Bay (Galapágy), Ekvádor / Na severnom pobreží Españoly, najstaršieho a najsuchšieho ostrova Galapágskeho súostrovia, sa rozkladá zátoka Gardner. Pochváliť sa môže jednou z najdlhších pláží Galapág aj pestrým životom pod krištáľovo čistou morskou hladinou, ktorá sem láka potápačov z celého sveta. Relaxujte na prekrásnej bielej pláži spolu s kolóniou tuleňov, s ktorými si tu často môžete aj zaplávať. Pozorujte drozdy, jastraby a ďalšie morské vtáky, ktoré si ostrov obľúbili, a potom sa už vydajte šnorchlovať ku Korytnačej skale. Ak budete mať šťastie, zahliadnete carcharhinus albimarginatus, manty obrovské alebo dokonca jedovatú ropušnicu.
  • 2.' '.deň
    program deň za dňom
    2. deň
    Suarez Point (Galapágy), Ekvádor / V najvýchodnejšom bode nedotknutého galapágskeho ostrova Española sa nachádza Punta Suarez, miesto s úchvatnou vulkanickou krajinou, ktorá je domovom jedinečných živočíchov. Vydajte sa na náročný trek a obdivujte zaujímavé sopečné formácie. Pozorujte tulene, vyhrievajúce sa na piesočnatej pláži, červeno-zelené morské leguány alebo jašterice lávové. Majte oči otvorené a zbadáte hneď dva druhy terejov, drozdy, a dokonca vlnité albatrosy, ktoré hniezdia len na Españole. Kochajte sa nádhernými výhľadmi a občas očami zablúďte aj na morskú hladinu: nadýchnuť sa sem prichádzajú morské korytnačky.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Cormorant Point (Galapágy, Floreana), Ekvádor / V severnom výbežku ostrova Floreana sa rozkladá nádherná oblasť Cormorant Point. Ostrov v južnej časti Galapágského súostrovia sa môže pochváliť "poštou" z konca 18. storočia, štatútom prvého hlavného mesta Galapág a prekrásnou prírodou, za ktorou dnes mieria turisti z celého sveta. Navštívte dve rozdielne pláže - do zelena sfarbenú piesočnú pláž aj pláž tvorenú rozdrvenými koralmi, ktorú si pre hniezdenie vybrali vzácne zelené morské korytnačky. V blízkej sladkovodnej lagúne obdivujte prekrásne plameniaky a volavky, pod morskou hladinou potom žraloky, raje a nespočetné množstvo druhov morských rýb. Nakoniec vyrazte šnorchlovať na Diablovu korunu, obľúbenú potápačskú lokalitu.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Bahia Post Office (Galapágy, Floreana), Ekvádor / Na severním pobřeží galapážského ostrova Floriana se rozkládá Poštovní zátoka s dřevěným barelem, který svému účelu sloužil už v 18. století. Dopisy bez známky tady adresátům doručují samotní turisté. Pošlete pohled domů vskutku netradičním způsobem. Projeďte se na člunu mangrovovou zátokou a kochejte se překrásnými pohledy na zátoku z Barončiny vyhlídky. Na pláži Cormorant Point pozorujte lvouny a pak se projděte k laguně, která je domovem růžových plameňáků. Nenechte si ujít šnorchlování nebo potápění u Ďáblovy koruny, vyhaslé podmořské sopky, a zaplavte si se školami tropických ryb, zelenými mořskými želvami a žraloky.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Moreno Point (Galapágy, Isabella), Ekvádor / Na juhozápadnom pobreží ostrova Isabela, najväčšieho a najmladšieho z galapágskych ostrovov, sa nachádza miesto, ktorého zdanlivá jednotvárnosť lávového poľa ponúka pri bližšom pohľade jedinečný ekosystém, ktorý sem láka návštevníkov z celého sveta. Vyrazte na krátky peší trek a zastavte sa pri prílivových lagúnach, v ktorých našli domov nádherné ružové plameniaky alebo nelietavé kormorány. Pri plavbe člnom sa kochajte prekrásnymi výhľadmi na majestátne vulkány a potom už so šnorchlom vyrazte objavovať tajomný svet pod morskou hladinou: ak budete mať trochu šťastia, stretnete sa tu s morskými korytnačkami alebo bielocípymi žralokmi.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Baltra (Galapágy), Ekvádor (vylodenie) / Uprostřed Galapážských ostrovů leží nevelký rovinatý ostrov Baltra. Za druhé světové války sloužil jako americká letecká základna, dnes je ostrov s největším letištěm Galapág branou na překrásné souostroví. Mějte oči otevřené a možná uvidíte galapážské leguány přecházet silnici. Vydejte se na sousední ostrov Mosquera a obdivujte jednu z největších kolonií lvounů. Projděte se po 2kilometrovém treku ostrovem Severní Seymour a pozorujte mořské leguány a nespočet druhů ptáků. Navštivte Black Turtle Cove na ostrově Santa Cruz, místo, kde se rozmnožují želvy obrovské, a nenechte si ujít šnorchlování nebo potápění u Gordon Rocks.

Ceny pre termín 20.06.2021 - 27.06.2021, 7 nocí

Varianty plavby:
Standard
Apartmán Duplex  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 8 626 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 4 421 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 4 421 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 4 421 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 4 421 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 4 421 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 17 142 €/os.
Cena zahŕňa
  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie. Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatňou, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, portierske služby pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis a výhody Vami zvolenej triedy ubytovania.
  Výlety na palube:
  • Široký výber výletov vedených skúsenými zoológomi a prírodovedcami. Vybavenie na šnorchlovanie a ďalekohľady na zapožičanie.
  Poplatky na palube:
  • Vstupné do prírodných parkov, turistické karty na Galapágy a prepitné pre posádku na lodi.
  Strava na palube:
  • All Inclusive - 3 hlavné jedlá denne v servírované či rautovej reštaurácii, desiate, vybrané alkoholické i nealkoholické nápoje.
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov - víriviek, slnečné paluby a knižnice, účasť na vzdelávacích akciách a prednáškach o navštívených miestach usporiadaných na palube.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Služby slovenského sprievodcu, či delegáta.
  • Dopravu do / z prístavu odchodu, prípadné transfery.
  • Prémiové likéry a ďalšie špeciality, ktoré nie sú zahrnuté v cene.
  • Nadštandardné služby - fotograf, internet, salón krásy, lekárske služby na lodi a pod.
  • Cestovné poistenie a poistenie storna. Na vyžiadanie zabezpečíme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. TU si môžete preveriť, či sú na tejto trase potrebné víza.
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je iba orientačná. Aktuálna cena bude určená v momente nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať platný cestovný pas minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby z USA pas musí byť biometrický. Občania EÚ, ktorí sa zúčastnia plavieb s destináciami výhradne v Schengenskom priestore, môžu cestovať aj s občianskym preukazom.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Nalodenie (check-in) prvý deň plavby sa uzatvára niekoľko hodín vopred, najneskôr však 120 minút. Čas check-in bude upresnený s palubnými lístkami. Odporúčame sa do prístavu dostaviť s dostatočným predstihom, v prípade vlastnej leteckej dopravy o deň skôr.
  • Cestujúci je sám zodpovedný za dodržanie vstupných podmienok do všetkých navštívených krajín. Podmienky sa môžu kedykoľvek zmeniť.