Peru, Chile z Callao na lodi Azamara Quest
Termín: Trasa:
spoločnosť: Loď:
od 1 847 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 23.01.2022, Ne 1. Callao, Peru (nalodenie) --:-- --:--
2. 24.01.2022, Po 2. Callao, Peru --:-- 18:00
3. 25.01.2022, Ut 3. Pisco, Peru 08:00 18:00
4. 26.01.2022, St 4. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
5. 27.01.2022, Št 5. Arica, Chile 08:00 22:00
6. 28.01.2022, Pi 6. Iquique, Chile 08:00 17:00
7. 29.01.2022, So 7. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
8. 30.01.2022, Ne 8. Coquimbo, Chile 1 08:00 17:00
9. 31.01.2022, Po 9. Valparaiso, Chile 08:00 22:00
10. 01.02.2022, Ut 10. San Antonio, Chile 08:00 --:--
11. 02.02.2022, St 11. San Antonio, Chile (vylodenie) --:-- --:--
1) Tender
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Callao, Peru (nalodenie) / Najdôležitejší peruánsky prístav, ktorý je vstupnou bránou do hlavného mesta krajiny. Napriek tomu, že osídlená bola už pred 10 tisíc rokmi, bola Lima oficiálne založená v roku 1535 španielskym objaviteľom Franciscom Pizarrom. Napriek mnohým ničivým zemetraseniam je dnes jej historické centrum zapísané do zoznamu UNESCO. Môžete obdivovať rad nádherných koloniálnych budov a v jej okolí historické pamiatky nevyčísliteľnej hodnoty. Prezrite si námestie Plaza de Armas, Vládny palác a majestátnu koloniálnu katedrálu. Navštívte múzeum Larco s obrovskou zbierkou zlata, šperkov a erotických artefaktov z predkolumbovského obdobia. Nenechajte si ujsť katakomby Kostola svätého Františka z Assisi a ani staroveké ruiny Pachacamac.
  • 2.' '.deň
    program deň za dňom
    2. deň
    Callao, Peru / Najdôležitejší peruánsky prístav, ktorý je vstupnou bránou do hlavného mesta krajiny. Napriek tomu, že osídlená bola už pred 10 tisíc rokmi, bola Lima oficiálne založená v roku 1535 španielskym objaviteľom Franciscom Pizarrom. Napriek mnohým ničivým zemetraseniam je dnes jej historické centrum zapísané do zoznamu UNESCO. Môžete obdivovať rad nádherných koloniálnych budov a v jej okolí historické pamiatky nevyčísliteľnej hodnoty. Prezrite si námestie Plaza de Armas, Vládny palác a majestátnu koloniálnu katedrálu. Navštívte múzeum Larco s obrovskou zbierkou zlata, šperkov a erotických artefaktov z predkolumbovského obdobia. Nenechajte si ujsť katakomby Kostola svätého Františka z Assisi a ani staroveké ruiny Pachacamac.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Pisco, Peru / Rybárske mesto a prístav General San Martin toho turistom veľa ponúknuť nemôže. Je však vstupnou bránou k nádherným prírodným pamiatkam aj pozostatkom dávnych kultúr. V Paracasu načerpajte cenné informácie v malom, ale zaujímavom múzeu, a potom odtiaľto vyrazte preskúmať rovnomennú národnú rezerváciu s červenými piesočnými plážami, dunami a dramatickými útesmi. V Piscu si prezrite historické centrum a Inkský komplex Tambo Colorado a nezabudnite ochutnať číru pálenku z hrozna. Nenechajte si ujsť plavbu na ostrovy Ballestas s kolóniami morských vtákov, uškatcov a tučniakov Humboldtových, ani vyhliadkový let nad tajomnými obrazcami kultúry Nazca.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Arica, Chile / Až na konci 19. storočia získalo Chile pôvodne španielsku kolóniu a následne peruánske územia na samej hranici dvoch juhoamerických krajín. Arica zostáva dôležitým prístavom, vyhľadávanou surferskou destináciou a vstupnou bránou k nádhernej prírode. Obdivujte Katedrálu svätého Marka z konca 19. storočia aj prekrásne výhľady z hory Morro de Arica. V archeologickom múzeu si prezrite výborne zachovalé inkské múmie, pri pobreží na juh od mesta potom systém jaskýň využívaných už dávnymi kultúrami. Vyrazte na peší trek úchvatnou krajinou Národného parku Lauca a nakoniec relaxujte v horúcich minerálnych prameňoch alebo na niektorej z pekných pláží.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Coquimbo, Chile / V čilskom Coquimbe výletné lode kotvia hlavne preto, aby odtiaľ turistov vzali na prekrásne pláže v jeho okolí. Jednou z nich je aj La Herradura, biela piesočnatá pláž v tvare konskej podkovy s krištáľovo čistou a pokojnou vodou. Ale aj mesto samotné má čo ponúknuť. Kochajte sa nádhernými výhľadmi od pamätníka Cruz del Tercer Milenio alebo z pevnosti Fuerte Lambert. Obdivujte prekrásnu mešitu a užite si pokoj a mier na anglickom cintoríne, kde je vraj pochovaný aj moreplavec Francis Drake. Ak sa chcete dozvedieť niečo nové, navštívte akvárium a múzeum pri Fakulte námorných štúdií miestnej univerzity.
  • 9.' '.deň
    program deň za dňom
    9. deň
    Valparaiso, Chile / Valparaiso založili už v 16. storočí Španieli, na význame začalo nadobúdať ale až potom, čo Čile získalo v roku 1818 nezávislosť. Mesto, ktoré leží asi 120 kilometrov severozápadne od Santiaga, je postavené na tucte strmých svahov, kam miestnych dopravujú lanovky, ktorým sa tu hovorí "výťahy". Najstaršia z nich bola postavená v roku 1883 a dnes sú ako chránená pamiatka obľúbeným cieľom turistov. Tí sem na palubách výletných lodí mieria tiež za jedinečným historickým centrom s labyrintom dláždených ulíc a domami s fasádami pokrytými pouličným umením, ktoré sú zapísané v zozname UNESCO.
  • 10.' '.deň
    program deň za dňom
    10. deň
    San Antonio, Chile / Roku 1541 bylo Španěly založeno dnes 7milionové hlavní město jihoamerického Chile. Santiago, vzdálené jen 1,5 hodiny jízdy od pobřeží, nabízí snadný přístup k Tichému oceánu i majestátním Andám, koloniální historii i zázemí moderního velkoměsta. Prohlédněte si majestátní prezidentský palác i kostel svatého Františka, nejstarší v Santiagu. Kochejte se nádhernými výhledy z hory San Cristobal a nenechte si ujít ani ty z Gran Torre Santiago, nejvyšší věže Latinské Ameriky. Seznamte se s historií i současností města v koloniálním domě Casa Colorado a ochutnávku chilských specialit zapijte sklenkou skvělého místního vína.
  • 11.' '.deň
    program deň za dňom
    11. deň
    San Antonio, Chile (vylodenie) / Roku 1541 bylo Španěly založeno dnes 7milionové hlavní město jihoamerického Chile. Santiago, vzdálené jen 1,5 hodiny jízdy od pobřeží, nabízí snadný přístup k Tichému oceánu i majestátním Andám, koloniální historii i zázemí moderního velkoměsta. Prohlédněte si majestátní prezidentský palác i kostel svatého Františka, nejstarší v Santiagu. Kochejte se nádhernými výhledy z hory San Cristobal a nenechte si ujít ani ty z Gran Torre Santiago, nejvyšší věže Latinské Ameriky. Seznamte se s historií i současností města v koloniálním domě Casa Colorado a ochutnávku chilských specialit zapijte sklenkou skvělého místního vína.

Ceny pre termín 23.01.2022 - 02.02.2022, 10 nocí

Varianty plavby:
Standard
Kajuta vnútorná  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 847 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 1 375 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 1 375 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 1 375 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 1 375 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 1 375 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 4 677 €/os.
Cena zahŕňa
  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie. Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatníkom, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, nosič pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis, samoobslužná práčovňa, neobmedzené vylodenie / nalodenie v navštívených prístavoch
  Strava na palube:
  • All Inclusive - 3 hlavné jedlá denne v servírované či rautovej reštaurácii, desiate, vybrané alkoholické i nealkoholické nápoje.
  AzAmazing večer:
  Transfery a prepitné:
  • Transfery z prístavu do centra mesta a späť počas plavby, sprepitné pre posádku na lodi.
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov - bazéna, víriviek, fitness centra a iných športovo-rekreačných zariadení, účasť na všetkých akciách usporiadaných na palube - animačné programy pre dospelých, večerné predstavenia v divadle, živá hudba, lekcie tanca a pod.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Služby slovenského sprievodcu, či delegáta.
  • Dopravu do / z prístavu odchodu, prípadné transfery.
  • Prémiové likéry a ďalšie špeciality, ktoré nie sú zahrnuté v cene.
  • Nadštandardné služby - fotograf, internet, salón krásy, lekárske služby na lodi a pod.
  • Cestovné poistenie a poistenie storna. Na vyžiadanie zabezpečíme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. TU si môžete preveriť, či sú na tejto trase potrebné víza.
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je iba orientačná. Aktuálna cena bude určená v momente nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať platný cestovný pas minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby z USA pas musí byť biometrický. Občania EÚ, ktorí sa zúčastnia plavieb s destináciami výhradne v Schengenskom priestore, môžu cestovať aj s občianskym preukazom.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Nalodenie (check-in) prvý deň plavby sa uzatvára niekoľko hodín vopred, najneskôr však 120 minút. Čas check-in bude upresnený s palubnými lístkami. Odporúčame sa do prístavu dostaviť s dostatočným predstihom, v prípade vlastnej leteckej dopravy o deň skôr.
  • Cestujúci je sám zodpovedný za dodržanie vstupných podmienok do všetkých navštívených krajín. Podmienky sa môžu kedykoľvek zmeniť.
Triedy plavby
Trieda: Apartmán

Hostia ubytovaní v apartmánoch majú tieto výhody navyše:

  • Exkluzívne služby komorníka 24 hodín denne.
  • Bezplatné stravovanie v špeciálnych reštauráciách.
  • Popoludňajší čaj servírovaný v apartmáne.
  • 235 minút internetu na osobu, alebo zľavu 150 USD na zakúpenie internetového balíčka.