Ekvádor z Baltra na lodi Celebrity Xpedition
Termín: Oblasť: Trasa:
od 6 580 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 13.02.2021, So 1. Baltra (Galapágy), Ekvádor (nalodenie) --:-- 15:00
1. 13.02.2021, So 1. North Seymour Island, Ekvádor 1 15:30 18:00
2. 14.02.2021, Ne 2. South Plaza (Santa Cruz), Ekvádor 1 07:00 11:30
2. 14.02.2021, Ne 2. Santa Fe Island, Ekvádor 1 15:00 18:00
3. 15.02.2021, Po 3. Punta Pitt (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor 1 07:00 11:30
3. 15.02.2021, Po 3. Puerto Baquerizo (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor 1 15:00 18:00
4. 16.02.2021, Ut 4. Bahia Post Office (Galapágy, Floreana), Ekvádor 1 07:00 11:30
4. 16.02.2021, Ut 4. Cormorant Point (Galapágy, Floreana), Ekvádor 1 15:00 18:00
5. 17.02.2021, St 5. Elizabeth Bay (Galapágy, Isabella), Ekvádor 1 07:00 11:30
5. 17.02.2021, St 5. Moreno Point (Galapágy, Isabella), Ekvádor 1 15:00 18:00
6. 18.02.2021, Št 6. Puerto Ayora (Santa Cruz), Ekvádor 1 07:00 18:00
7. 19.02.2021, Pi 7. Gardner Bay (Galapágy), Ekvádor 1 07:00 11:30
7. 19.02.2021, Pi 7. Suarez Point (Galapágy), Ekvádor 1 15:00 18:00
8. 20.02.2021, So 8. Baltra (Galapágy), Ekvádor (vylodenie) 08:00 --:--
1) Tender
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Baltra (Galapágy), Ekvádor (nalodenie) / Uprostřed Galapážských ostrovů leží nevelký rovinatý ostrov Baltra. Za druhé světové války sloužil jako americká letecká základna, dnes je ostrov s největším letištěm Galapág branou na překrásné souostroví. Mějte oči otevřené a možná uvidíte galapážské leguány přecházet silnici. Vydejte se na sousední ostrov Mosquera a obdivujte jednu z největších kolonií lvounů. Projděte se po 2kilometrovém treku ostrovem Severní Seymour a pozorujte mořské leguány a nespočet druhů ptáků. Navštivte Black Turtle Cove na ostrově Santa Cruz, místo, kde se rozmnožují želvy obrovské, a nenechte si ujít šnorchlování nebo potápění u Gordon Rocks.
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
  • 2.' '.deň
    program deň za dňom
    2. deň
  • 2.' '.deň
    program deň za dňom
    2. deň
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Punta Pitt (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor / Severovýchodný cíp galapágskeho ostrova San Cristóbal je destináciou, o ktorej sa milovníkom pozorovania vtákov už dlho snívalo. Práve tu totiž na jednom mieste hniezdi hneď niekoľko druhov morských vtákov, ktorým dostatok potravy umožňuje žiť bok po boku bez boja o výhodnú lokalitu. Šliapnite do toho a vyrazte na 1,5 kilometra dlhý peší trek a na konci sa odmeňte pozorovaním hneď troch druhov terejov a dvoch druhov fregatiek. Až sa týchto vtákov dostatočne nasýtite, zamerajte svoj pohľad na oceán: výhľady zo skaly tvorenej lávovou horninou vám vezmú dych.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Puerto Baquerizo (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor / V polovici 19. storočia bolo na juhozápadnom pobreží ostrova San Cristóbal založené Puerto Baquerizo Moreno, najstaršie osídlenie a hlavné mesto galapágskych ostrovov. Preniknite do tajomstiev pôvodu aj jedinečnej prírody galapágskeho národného parku v Múzeu prírodnej histórie. Na mestskej pláži pozorujte majestátnych uškatcov, pri treku oblasťou La Galapaguera de Cerro Colorado potom galapágske korytnačky. Vyrazte šnorchlovať a potápať sa na ostrov Lobos, vystúpte na najvyššiu horu ostrova, Cerro San Joaquin, aj ku kráterovému jazeru Laguna el Junco, a kochajte sa nádhernými výhľadmi. Stratenú energiu doplňte niektorou z miestnych špecialít: "Vichy", krémovou polievkou so zeleninou a rybami, alebo "aroz Marinero", ryžou s morskými plodmi.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Bahia Post Office (Galapágy, Floreana), Ekvádor / Na severním pobřeží galapážského ostrova Floriana se rozkládá Poštovní zátoka s dřevěným barelem, který svému účelu sloužil už v 18. století. Dopisy bez známky tady adresátům doručují samotní turisté. Pošlete pohled domů vskutku netradičním způsobem. Projeďte se na člunu mangrovovou zátokou a kochejte se překrásnými pohledy na zátoku z Barončiny vyhlídky. Na pláži Cormorant Point pozorujte lvouny a pak se projděte k laguně, která je domovem růžových plameňáků. Nenechte si ujít šnorchlování nebo potápění u Ďáblovy koruny, vyhaslé podmořské sopky, a zaplavte si se školami tropických ryb, zelenými mořskými želvami a žraloky.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Cormorant Point (Galapágy, Floreana), Ekvádor / V severnom výbežku ostrova Floreana sa rozkladá nádherná oblasť Cormorant Point. Ostrov v južnej časti Galapágského súostrovia sa môže pochváliť "poštou" z konca 18. storočia, štatútom prvého hlavného mesta Galapág a prekrásnou prírodou, za ktorou dnes mieria turisti z celého sveta. Navštívte dve rozdielne pláže - do zelena sfarbenú piesočnú pláž aj pláž tvorenú rozdrvenými koralmi, ktorú si pre hniezdenie vybrali vzácne zelené morské korytnačky. V blízkej sladkovodnej lagúne obdivujte prekrásne plameniaky a volavky, pod morskou hladinou potom žraloky, raje a nespočetné množstvo druhov morských rýb. Nakoniec vyrazte šnorchlovať na Diablovu korunu, obľúbenú potápačskú lokalitu.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Elizabeth Bay (Galapágy, Isabella), Ekvádor / Na západnom pobreží najväčšieho galapágskeho ostrova Isabela, sa rozkladá zátoka Elisabeth. Vyrazte medzi mangrovníky na palube miestneho člna "panga" a obdivujte ich vzácnych obyvateľov - raje, žraloky bielocípe alebo ohrozené zelené morské korytnačky. Zastavte sa pri skupinke skalnatých ostrovčekov Marielas, ktoré sú vďaka chladnejšej vode západného pobrežia ostrova domovom jednej z najväčších kolónií galapágskych tučniakov. Pozorujte volavky aj pelikány a potom si najmite kajak a dostaňte sa k jedinečnej prírode doslova na dosah ruky.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Moreno Point (Galapágy, Isabella), Ekvádor / Na juhozápadnom pobreží ostrova Isabela, najväčšieho a najmladšieho z galapágskych ostrovov, sa nachádza miesto, ktorého zdanlivá jednotvárnosť lávového poľa ponúka pri bližšom pohľade jedinečný ekosystém, ktorý sem láka návštevníkov z celého sveta. Vyrazte na krátky peší trek a zastavte sa pri prílivových lagúnach, v ktorých našli domov nádherné ružové plameniaky alebo nelietavé kormorány. Pri plavbe člnom sa kochajte prekrásnymi výhľadmi na majestátne vulkány a potom už so šnorchlom vyrazte objavovať tajomný svet pod morskou hladinou: ak budete mať trochu šťastia, stretnete sa tu s morskými korytnačkami alebo bielocípymi žralokmi.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    Gardner Bay (Galapágy), Ekvádor / Na severnom pobreží Españoly, najstaršieho a najsuchšieho ostrova Galapágskeho súostrovia, sa rozkladá zátoka Gardner. Pochváliť sa môže jednou z najdlhších pláží Galapág aj pestrým životom pod krištáľovo čistou morskou hladinou, ktorá sem láka potápačov z celého sveta. Relaxujte na prekrásnej bielej pláži spolu s kolóniou tuleňov, s ktorými si tu často môžete aj zaplávať. Pozorujte drozdy, jastraby a ďalšie morské vtáky, ktoré si ostrov obľúbili, a potom sa už vydajte šnorchlovať ku Korytnačej skale. Ak budete mať šťastie, zahliadnete carcharhinus albimarginatus, manty obrovské alebo dokonca jedovatú ropušnicu.
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    Suarez Point (Galapágy), Ekvádor / V najvýchodnejšom bode nedotknutého galapágskeho ostrova Española sa nachádza Punta Suarez, miesto s úchvatnou vulkanickou krajinou, ktorá je domovom jedinečných živočíchov. Vydajte sa na náročný trek a obdivujte zaujímavé sopečné formácie. Pozorujte tulene, vyhrievajúce sa na piesočnatej pláži, červeno-zelené morské leguány alebo jašterice lávové. Majte oči otvorené a zbadáte hneď dva druhy terejov, drozdy, a dokonca vlnité albatrosy, ktoré hniezdia len na Españole. Kochajte sa nádhernými výhľadmi a občas očami zablúďte aj na morskú hladinu: nadýchnuť sa sem prichádzajú morské korytnačky.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Baltra (Galapágy), Ekvádor (vylodenie) / Uprostřed Galapážských ostrovů leží nevelký rovinatý ostrov Baltra. Za druhé světové války sloužil jako americká letecká základna, dnes je ostrov s největším letištěm Galapág branou na překrásné souostroví. Mějte oči otevřené a možná uvidíte galapážské leguány přecházet silnici. Vydejte se na sousední ostrov Mosquera a obdivujte jednu z největších kolonií lvounů. Projděte se po 2kilometrovém treku ostrovem Severní Seymour a pozorujte mořské leguány a nespočet druhů ptáků. Navštivte Black Turtle Cove na ostrově Santa Cruz, místo, kde se rozmnožují želvy obrovské, a nenechte si ujít šnorchlování nebo potápění u Gordon Rocks.