USA, Kanada z Bostonu na lodi Norwegian Gem
Termín: Oblasť: Trasa:
od 709 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 04.10.2019, Pi 1. Boston, USA (nalodenie) --:-- 18:00
2. 05.10.2019, So 2. Bar Harbor (Maine), USA 07:00 17:00
3. 06.10.2019, Ne 3. Halifax, Kanada 09:00 18:00
4. 07.10.2019, Po 4. Sydney (Nové Skotsko), Kanada 09:00 18:00
5. 08.10.2019, Ut 5. Charlottetown (Ostrov prince Edwarda), Kanada 09:00 18:00
6. 09.10.2019, St 6. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
7. 10.10.2019, Št 7. La Baie (Saguenay), Kanada 11:00 19:00
8. 11.10.2019, Pi 8. Québec, Kanada (vylodenie) 07:00 --:--
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Boston, USA (nalodenie) / Na východnom pobreží Spojených štátov sa rozkladá hlavné a najväčšie mesto Massachusetts, jedno z najstarších amerických miest. Boston hral dôležitú úlohu vo vojne za nezávislosť, dnes je zaujímavou zmesou historickej a modernej architektúry a obľúbeným cieľom turistov. Prejdite sa po Ceste slobody okolo najzaujímavejších pamiatok mesta. Navštívte Múzeum Isabelly Steward Gardner a obdivujte širokú zbierku vzácnych umeleckých diel. Kochajte sa výhľadmi na Boston z veže Prudential a nakoniec si v Cambridgi prezrite Harvard, najstaršiu univerzitu Spojených štátov.
  • 2.' '.deň
    program deň za dňom
    2. deň
    Bar Harbor (Maine), USA / Na severovýchodnom pobreží Spojených štátov sa v štáte Maine rozkladá na ostrove Mount Desert mesto Bar Harbor. Oblasť, pôvodne osídlená Indiánmi kmeňa Wabanaki, sa v druhej polovici 19. storočia stala obľúbenou destináciou americkej smotánky a populárnym cieľom turistov je dodnes. Vydajte sa na pešiu túru alebo prechádzku na bicykli Národným parkom Acadia s jeho dominantou, 466 metrov vysokou horou Cadillac. V múzeu Abbe sa oboznámte s pôvodným obyvateľstvom ostrova, v miestnej Oceánii potom s presláveným mainským homárom a nenechajte si ujsť ani pozorovanie veľrýb.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Halifax, Kanada / Na samom východnom pobreží Kanady sa rozkladá hlavné mesto provincie Nova Scotia a druhý najväčší prirodzený prístav na svete. Halifax bol založený v polovici 18. storočia Britmi, ktorí tu na obranu pred nepriateľmi postavili citadelu, nazývanú aj Pevnosť George. Navštívte Kanadské múzeum imigrácie a zoznámte sa s históriou prisťahovalectva do krajiny. V Námornom múzeu Atlantiku si prezrite zaujímavú výstavu s témou slávneho Titanicu. Prejdite sa po nábrežnej promenáde, navštívte jeden z najstarších farmárskych trhov v Kanade a odvezte si krištáľový suvenír.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Sydney (Nové Skotsko), Kanada / Na ostrově Cape Breton ve východokanadské provincii Nova Scotia leží Sydney. Bývalé centrum ocelářství a těžby uhlí je dnes vstupní branou na ostrov s nádhernou přírodou i zajímavou minulostí. Prohlédněte si domy Cossit a Jost z roku 1787 a seznamte se s životem v oblasti v 18. století. Poznejte těžařskou historii města a sestupte do bývalého uhelného dolu v muzeu v zátoce Glace. Absolvujte Cabot Trail, bezmála 300 kilometrů dlouhou silnici klikatící se napříč ostrovem, i některý s mnoha pěších treků Národním parkem Cape Breton.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Charlottetown (Ostrov prince Edwarda), Kanada / Hlavné mesto Ostrova princa Edwarda, najmenšia provincia Kanady, sa preslávilo ako kolíska kanadského národa aj vstupná brána na ostrov preslávený novelou Anna zo Zeleného domu. Navštívte Provinčný dom, kde sa v roku 1864 odohrala slávna konferencia, ktorá vyústila do Kanadskej konfederácie. V Sieni zakladateľov sa prostredníctvom interaktívnej expozície zoznámte s históriou krajiny. Kochajte sa nádhernými výhľadmi z majáku Point Prim, najstaršieho na ostrove, a nenechajte si ujsť návštevu Múzea Anny zo Zeleného domu ani ochutnávku miestnych zemiakov a tých najčerstvejších plodov mora.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Québec, Kanada (vylodenie) / Kolíska frankofónnej populácie v Kanade bola založená už v roku 1608 a patrí tak k najstarším mestám v Severnej Amerike. Ako jediné mesto na sever od Mexika má Québec doteraz zachované hradby a jeho historické centrum je zapísané do zoznamu UNESCO. Nahliadnite do koloniálnej minulosti mesta na námestí Place Royale. Navštívte citadelu, ktorú v roku 1820 postavili Briti na obranu proti Američanom a v Battlefields Park si pripomeňte slávnu Bitku o Québec. V rezervácii Huron-Wendy sa oboznámte s kultúrou pôvodných indiánskych obyvateľov a deň zakončite ochutnávkou cideru na malebnom ostrove Ile d'Orleans.

Ceny pre termín 04.10.2019 - 11.10.2019, 7 nocí

Standard
Kajuta vnútorná  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 709 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 159 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 339 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 339 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 399 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 399 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 1 276 €/os.
Standard
Kajuta vnútorná  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 808 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 258 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 438 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 438 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 498 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 498 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 1 375 €/os.
Cena zahŕňa
  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie. Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatňou, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, portierske služby pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis a výhody Vami zvolenej triedy ubytovania.
  Strava na palube:
  • Plná penzia - 3 hlavné jedlá denne v servírovanej či bufetovej reštaurácii, desiate. NCL má koncept Freestyle Dining, ktorý umožňuje cestujúcim slobodný výber reštaurácií, času jedál, oblečenia či zasadacieho poriadku počas stolovania.
  • Nápoje: čaj, káva, voda z automatu v rautovej reštaurácii.
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov - bazéna, víriviek, fitness centra a väčšiny športovo-rekreačných zariadení, účasť na všetkých akciách usporiadaných na palube - animačné programy pre deti i dospelých, detský klub (pre všetky vekové kategórie), večerné predstavenie v divadle, živá hudba, lekcie tanca a pod. Niektoré aktivity (napr. bowling, laser game alebo motokáry) sú spoplatnené.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Služby slovenského sprievodcu, či delegáta.
  • Dopravu do / z prístavu vyplávania, prípadné transfery. 
  • Nápoje, ktoré nie sú zahrnuté v cene.
  • Nadštandardné služby - práčovňa, fotograf, internet, salón krásy, lekárske služby na lodi a pod. Možnosť doobjednania fotografických, internetových i kúpeľných balíčkov.
  • Fakultatívne výlety v navštívených prístavoch.
  • Sprepitné pre obsluhu na lodi: cca 20 USD/osoba/noc, pre hostí apartmánu Haven a Suite: cca 25 USD/osoba/noc.
  • Stravu mimo lode.
  • Cestovné poistenie a poistenie storna. Na vyžiadanie zabezpečíme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. TU si môžete preveriť, či sú na tejto trase potrebné víza.
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je iba orientačná. Aktuálna cena bude určená v momente nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať platný cestovný pas minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby z USA pas musí byť biometrický. Občania EÚ, ktorí sa zúčastnia plavieb s destináciami výhradne v Schengenskom priestore, môžu cestovať aj s občianskym preukazom.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Nalodenie (check-in) prvý deň plavby sa uzatvára niekoľko hodín vopred, najneskôr však 120 minút. Čas check-in bude upresnený s palubnými lístkami. Odporúčame sa do prístavu dostaviť s dostatočným predstihom, v prípade vlastnej leteckej dopravy o deň skôr.
  • Cestujúci je sám zodpovedný za dodržanie vstupných podmienok do všetkých navštívených krajín. Podmienky sa môžu kedykoľvek zmeniť.
  • Pre vstup na územia USA musíte mať schválenú registráciu ESTA alebo vízum. Registrácia ESTA je možná online: https://esta.cbp.dhs.gov/.
  • Na plavbách, ktoré navštevujú USA, je veková hranica pre legálnu konzumáciu alkoholu od 21 rokov.
  • Niektoré kajuty na 8. palube majú obrazové okno alebo okienko s obmedzeným výhľadom.
  • Kategórie kajút s oknom Sail Away môže mať iba okienko alebo obrazové okno a výhľad môže byť úplne alebo čiastočne zakrytý.
  • Pri kategórii kajút s balkónom Sail Away môže byť výhľad z balkóna úplne alebo čiastočne obmedzený.
Triedy plavby
Trieda: The Haven

Hostia ubytovaní v apartmánoch The Haven majú tieto výhody navyše:

  • Luxusný apartmán s najlepšou polohou a na najvyšších palubách lodi. Nadštandardné vybavenie, zahŕňajúce matrac s pamäťovou penou, bielizeň z egyptskej bavlny s výberom vankúšov a kávovar.
  • Exkluzívne služby komorníka 24 hodín denne, vyhradená recepcia pre špeciálne želania hostí.
  • Súkromná reštaurácia určená výhradne pre cestujúcich v triede The Haven s otvorenou dobou stravovania, len na niektorých lodiach.
  • Prístup do privátneho komplexu so salónom "The Haven Courtyard" vybaveného bazénom, vírivkami, soláriom a barom.
  • Prednostné nalodenie a vylodenie.
  • Pozvánka na súkromnú koktail párty s dôstojníkmi.