Loď Celebrity Ascent

Dňa 22. novembra 2023 vyplávala na svoju prvú cestu Západným Karibikom nová loď spoločnosti - štvrtá z radu Edge, a to Celebrity Ascent. Medzi cieľové destinácie sa radia napríklad Bahamy, Mexiko, Kajmanie ostrovy, Španielsko, Francúzsko, Taliansko, Grécko alebo Turecko a ďalšie.

Celebrity Ascent je prvou loďou, ktorá má dvoch bratov ako spolukapitánov, a súčasne prvá loď, ktorá má dve sestry ako spolukmotry. Ide o Sandy Yawn a Michelle Dunham, ktorých poslaním je pomáhať najmä deťom s postihnutím v ich snahe sa vzdelávať a integrovať. Sandy Yawn je súčasne veľmi aktívny v zapájaní žien do námorného priemyslu.

Loď ponúka 32 osobitých reštaurácií, barov a salónikov, vrátane novo navrhnutej Le Voyage šéfkuchára Daniela Bouluda. Ascent zahŕňa to najlepšie z radu Edge, od príjemného viacpodlažného Sunset Baru až po vonkajšie Rooftop Garden, kde dva bazény ponúkajú úchvatný výhľad cez okraj lode.

Medzi prvotriedne ubytovanie patria kajuty triedy AquaClass inšpirované kúpeľmi alebo kajuty Edge s nekonečnou verandou aj exkluzívny apartmán The Retreat s prístupom do súkromnej reštaurácie, luxusného salónika a privátnu terasu.

141 420t výtlak lode
1,1m dĺžka lode
22 rýchlosť v uzloch
3 260 max. počet pasažierov
05.2024 Rok výroby