Taliansko, Chorvátsko, Čierna Hora, Grécko z Benátok na lodi Costa Deliziosa
Termín: Trasa:
od 939 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 19.12.2020, So 1. Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Taliansko (nalodenie) --:-- 17:00
2. 20.12.2020, Ne 2. Split, Chorvátsko 08:00 17:00
3. 21.12.2020, Po 3. Kotor, Čierna Hora 08:00 13:30
4. 22.12.2020, Ut 4. Katakolon (Olympia), Grécko 12:00 18:00
5. 23.12.2020, St 5. Pireus, Grécko 09:00 18:00
6. 24.12.2020, Št 6. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
7. 25.12.2020, Pi 7. Bari, Taliansko 08:00 14:30
8. 26.12.2020, So 8. Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Taliansko (vylodenie) 10:00 --:--
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Taliansko (nalodenie) / Mesto v lagúne, stovky mostov, kanály, honosné paláce aj kostoly a gondoly. To všetko sú Benátky, unikátne mesto v severovýchodnej časti Talianska. Vydajte sa na prechádzku historickým centrom a obdivujte Námestie sv. Marka s nádherným Dóžacím palácom, Kampanilou a Bazilikou sv. Marka, slávny most Ponte di Rialto, ktorý sa ťahá cez hlavný Canal Grande alebo gotický kostol Santa Maria dei Frari. Benátske skvosty budete môžete obdivovať aj z vodnej hladiny v priebehu cesty vaporettom kanálom Canal Grande.
  • 2.' '.deň
    program deň za dňom
    2. deň
    Split, Chorvátsko / Dôležitý prístav i kultúrne centrum Dalmátskeho pobrežia, to je Split, mesto veľkého historického významu. Toto bývalé sídlo rímskeho cisára Diokleciána dnes môže ponúknuť unikátne zachovalé zvyšky cisárskeho paláca zapísaného do zoznamu svetového dedičstva UNESCO alebo Katedrálu sv. Dominia postavenú na cisárovom mauzóleu. Ďalej v tesnom susedstve Splitu leží ostrovné mesto Trogir, dalmátsky klenot a ďalšia súčasť kultúrneho dedičstva UNESCO, ktorý so svojimi kľukatými uličkami a benátskymi palácmi patrí k najzachovalejším stredovekým mestám na pobreží Jadranu.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Kotor, Čierna Hora / Prístav Kotor je jedným z najzachovalejších stredovekých miest v juhovýchodnej Európe. Ukrytý na samotnom konci prírodného zálivu Boka Kotorská je nazývaný „Perlou Jadranu“ a vďaka svojmu zachovalému systému hradieb aj stredovekému centru bol zapísaný do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Nenechajte si ujsť strhujúci výhľad na záliv z pevnosti sv. Jána, ktorá sa týči nad mestom, románsku katedrálu sv. Tryfóna alebo zachovalé hradby vrátane brán a poďte s nami do Kotoru!
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Katakolon (Olympia), Grécko / Zastávka v Katakolone, prímorskom mestečku na pobreží Iónskeho mora, vám popri príjemných plážach ponúkne aj možnosť navštíviť areál jedného z najznámejších starogréckych miest - Olympie. Táto kolíska olympijských hier bola miestom, na ktorom Gréci zabúdali na svoje nepriateľstvo a venovali sa výhradne športovému súpereniu. Prehliadka areálu aj priľahlých múzeí vám umožní nahliadnuť nielen do histórie hier, ale predstaví vám aj dôležité pamiatky, napríklad Diov chrám, v ktorom bola kedysi umiestnená obria Diova socha, jeden zo starovekých divov sveta alebo chrám bohyne Héry, v ktorom sa každé 4 roky slávnostne zapaľuje olympijský oheň.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Pireus, Grécko / Najväčší grécky prístav Pireus je vstupnou bránou do Atén, gréckej metropoly a mesta s veľkým kultúrnym i historickým dedičstvom. Atény sú kolískou európskej civilizácie aj demokracie a domovom veľkého množstva svetoznámych pamiatok. Veď kto by nepoznal Akropolu, dominantu a symbol mesta, s chrámom Parthenon, Dionýzovo divadlo alebo grécku Agoru s najlepšie zachovaným gréckym chrámom Hefaiston. Pri prechádzke Aténami na vás história dýcha takmer na každom kroku a túto neopakovateľnú atmosféru by si rozhodne nemal nikto nechať ujsť.
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    Bari, Taliansko / Bari je významným prístavom, priemyselným centrom a zároveň aj jedným z najdôležitejších pútnických miest v Taliansku. Relikvie sv. Mikuláša sem lákajú pútnikov i turistov z celého sveta. Neďaleko Bari sa tiež nachádzajú tri výnimočné lokality zo zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Je to Alberobello, ktoré so svojou jedinečnou architektúrou domčekov zvaných "trulli" nemá vo svete obdobu, alebo skalné mesto Sassi in Matera známe pre svoje praveké osídlenie. Posledným unikátom je záhadný osemboký hrad Castel del Monte z 12. stor., ktorého funkcia doposiaľ nebola objasnená.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Taliansko (vylodenie) / Mesto v lagúne, stovky mostov, kanály, honosné paláce aj kostoly a gondoly. To všetko sú Benátky, unikátne mesto v severovýchodnej časti Talianska. Vydajte sa na prechádzku historickým centrom a obdivujte Námestie sv. Marka s nádherným Dóžacím palácom, Kampanilou a Bazilikou sv. Marka, slávny most Ponte di Rialto, ktorý sa ťahá cez hlavný Canal Grande alebo gotický kostol Santa Maria dei Frari. Benátske skvosty budete môžete obdivovať aj z vodnej hladiny v priebehu cesty vaporettom kanálom Canal Grande.

Ceny pre termín 19.12.2020 - 26.12.2020, 7 nocí

Varianty plavby:
My Cruise My Cruise Premium Deluxe
Kajuta s oknom      
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 059 €/os. 1 349 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 1 968 €/os. 2 548 €/os.
Kajuta vnútorná      
cena za 1. a 2. dospelú osobu 939 €/os. 1 179 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 1 728 €/os. 2 208 €/os.
Kajuta s balkónom      
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 199 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 2 248 €/os.
Apartmán Duplex      
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 579 €/os. 2 109 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 3 008 €/os. 4 068 €/os.
Apartmán s panoramatickým výhľadom      
cena za 1. a 2. dospelú osobu 2 359 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 4 568 €/os.
Apartmá Grand Suite (SG/GS)      
cena za 1. a 2. dospelú osobu 2 509 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 4 868 €/os.
Apartmá Samsara      
cena za 1. a 2. dospelú osobu 2 309 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 4 468 €/os.
Cena zahŕňa
  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie. Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatňou, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, portierske služby pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis a výhody Vami zvolenej triedy ubytovania.
  Strava na palube:
  • Plná penzia - raňajky, obedy a večere v servírovanej, či bufetovej reštaurácii.
  • Nápoje v bufetovej reštaurácii: voda, káva, čaj, a to k raňajkám a poobednému občerstveniu. K obedu a večeri iba voda.
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov, ako užívanie bazénu, víriviek, fitness centra a iných športovo-rekreačných zariadení, bezplatné zapožičanie plážových osušiek, účasť na všetkých akciách usporiadaných na palube – animačné programy pre deti aj dospelých, detský klub (pre všetky vekové kategórie), večerné predstavenia v divadle, živá hudba, lekcie tanca a pod.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Služby slovenského sprievodcu, či delegáta.
  • Dopravu do/z prístavu vyplávania, prípadné transfery. V prípade záujmu a vhodného spojenia môžeme zabezpečiť.
  • Nápoje, ktoré nie sú zahrnuté v cene. Možnosť doobjednania nápojových balíčkov. Orientačný nápojový lístok.
  • Nadštandardné služby - práčovňa, fotograf, internet, salón krásy, lekárske služby na lodi a pod. Možnosť doobjednania fotografických, internetových a spa balíčkov.
  • Fakultatívne výlety v navštívených prístavoch. Lodná spoločnosť má širokú ponuku výletov v každom prístave, na vyžiadanie pošleme prehľad. Výlety sú v týchto jazykoch: anglický, španielsky, taliansky, francúzsky, nemecký. Na plavbách so slovenským delegátom sa konajú  výlety v slovenčine.
  • Stravu mimo lode.
  • Sprepitné pre obsluhu na lodi: pre osoby od 15 rokov: 11€/osoba/noc, od 4 do 14,99 rokov vrátane:5,5 €/osoba/noc.
  • Cestovné a zdravotné poistenie. Na vyžiadanie zaobstaráme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. TU si môžete preveriť, či sú na tejto trase potrebné víza.
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je iba orientačná. Aktuálna cena bude určená v momente nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať platný cestovný pas minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby z USA pas musí byť biometrický. Občania EÚ, ktorí sa zúčastnia plavieb s destináciami výhradne v Schengenskom priestore, môžu cestovať aj s občianskym preukazom.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Nalodenie (check-in) prvý deň plavby sa uzatvára niekoľko hodín vopred, najneskôr však 120 minút. Čas check-in bude upresnený s palubnými lístkami. Odporúčame sa do prístavu dostaviť s dostatočným predstihom, v prípade vlastnej leteckej dopravy o deň skôr.
  • Cestujúci je sám zodpovedný za dodržanie vstupných podmienok do všetkých navštívených krajín. Podmienky sa môžu kedykoľvek zmeniť.
  • Všetky kajuty s oknom na 4. palube majú úplne obmedzený výhľad. Kajuty s oknom na 6. a 7. palube majú čiastočne obmedzený výhľad.

Triedy plavby
Trieda: My Cruise

V triede My Cruise, ktorá je dostupná v kajutách vnútorných, s oknom a s balkónom, budete mať naviac tiieto výhody:

  • Možnosť výberu umiestnenia kajuty pri rezervácii (podľa dostupnosti).
  • Voľba času večere (výber z dvoch časov), podľa dostupnosti.
  • Body do CostaClubu - možnosť získať až 350 bodov za každý deň plavby.
  • My Cruise Premium: kajuty s lepším umiestnením.
Trieda: All Inclusive

V triede All Inclusive, ktorá je dostupná v kajutách vnútorných, s oknom a s balkónom, budete mať tieto výhody navyše:

  • Možnosť výberu umiestnenia kajuty pri rezervácii (podľa dostupnosti).
  • Možnosť výberu medzi prvým a druhým časom večere.
  • Nápojový balíček „MyDrinks“: Neobmedzená konzumácia vybraných rozlievaných vín (šumivé, biele, červené, ružové), čapovaných pív, kávy, vody a nealkoholických nápojov a širokého výberu miešaných nápojov, aperitívov a liehovín. Pre osoby mladšie ako 18 rokov možnosť výberu z rôznych druhov limonád, džúsov a výbornej horúcej čokolády.
  • Zľava až 10% na ďalšiu plavbu pre členov Costa Clubu. Platí pre plavby s uskutočnením do 1 roka a na kategórie kajuty balkón či apartmán.
  • Body do CostaClubu - možnosť získať až 350 bodov za každý deň plavby.

V prípade záujmu Vám radi zašleme ceny tejto triedy.

Trieda: Deluxe

V triede Deluxe, ktorá je dostupná v apartmánoch, budete mať naviac tieto výhody: 

  • Ubytovanie v priestornom apartmáne s exkluzívnym vybavením a príslušenstvom, vrátane župana, kúpeľnej obuvi a výberu vankúšov.
  • Možnosť výberu umiestnenia apartmánu pri rezervácii (podľa dostupnosti).
  • Exkluzívne služby komorníka 24 hodín denne.
  • Prednostné nalodenie a vylodenie (iba na začiatku a konci plavby).
  • Fľaša šumivého vína na privítanie.
  • Kúpeľný balíček, zahŕňajúci jeden vstup do termálnych zón.
  • Súkromná reštaurácia určená výlučne pre cestujúcich v triede Deluxe - iba na niektorých lodiach.
  • Nápojový balíček „My Drinks Plus“: Neobmedzená konzumácia všetkých rozlievaných nápojov do ceny 9€, vrátane najlepších značiek alkoholu a šampanského. Pre osoby mladšie ako 18 rokov je možnosť výberu z rôznych druhov limonád, smoothies, džúsov a lahodnej horúcej čokolády.
  • Špeciálne zľavy na exkurzie – čím viace exkurzií rezervujete, tím väčšiu zľavu získate (pri rezervácii aspoň jednej exkurzie pred odjazdom).