USA, Haiti, Svatý Martin, Svätá Lucia, Antigua a Barbuda, Svätý Krištof a Nevis z Fort Lauderdale na lodi Vision of the Seas
Termín: Trasa:
od 863 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 08.04.2022, Pi 1. Fort Lauderdale, USA (nalodenie) --:-- 16:00
2. 09.04.2022, So 2. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
3. 10.04.2022, Ne 3. Labadee, Haiti 07:00 16:00
4. 11.04.2022, Po 4. San Juan, USA 14:00 22:00
5. 12.04.2022, Ut 5. Philipsburg, Svätý Martin, Holandsko 09:00 17:00
6. 13.04.2022, St 6. Castries, Svätá Lucia 09:00 18:00
7. 14.04.2022, Št 7. St. John, Antigua a Barbuda 08:00 18:00
8. 15.04.2022, Pi 8. Basseterre, Svätý Krištof a Nevis 08:00 18:00
9. 16.04.2022, So 9. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
10. 17.04.2022, Ne 10. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
11. 18.04.2022, Po 11. Fort Lauderdale, USA (vylodenie) 07:00 --:--
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Fort Lauderdale, USA (nalodenie) / Desiatky ostrovov prepojených kanálmi, vilami, jachtami i piesočné karibské pláže - to je Fort Lauderdale prezývaný „americké Benátky“. Významný prístav a univerzitné centrum láka velké množstvo turistov vďaka svojej uvoľnenej atmosfére a pestrej škále kultúrnych, prírodných i historických zaujímavostí. Z mesta sa ľahko dostanete aj do národného parku Everglades presláveného unikátnymi močiarmi, ktoré sú plné aligátorov. Za návštevu stojí tiež slnečné Miami, moderné floridské multikultúrne letovisko.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Labadee, Haiti / Keď Krištof Kolumbus na konci 15. storočia objavil Labadee, bol polostrov na severnom pobreží Haiti len husto zalesneným kusom zeme. Dnes je oblasť súkromným rezortom Royal Caribbean Cruises, ktorej hostia sa tu môžu tešiť na nádherné pláže, adrenalínové zážitky aj pohľad do histórie a kultúry Haiti. Relaxujte na niektorej z radu prekrásnych piesočnatých pláží alebo so šnorchlom objavujte pestrý život koralového útesu pod krištáľovo čistou hladinou. Užite si adrenalínovú jazdu na horskej dráhe a úchvatné výhľady pri zídem na 800metrové zips line. Vyrazte na peší trek so sprievodcom do tradičnej haitskej dediny a na trhovisku s ručne vyrábanými výrobkami nakúpte pekné suveníry.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    San Juan, USA / San Juan, hlavné mesto Portorika, patrí medzi najstaršie európske mestá na americkom kontinente. Historické centrum plné pamiatok a pastelových domov chránených niekoľkými mohutnými pevnosťami aj 10 km dlhými hradbami, bolo v r. 1983 zapísané do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Nemenej zaujímavé je aj nové mesto s mramorovou budovou El Capitolio, ktorá slúži ako sídlo portorického parlamentu, a rekreačnou zónou Condado s krásnymi plážami lemovanými hotelmi, barmi aj značkovými obchodmi. Za návštevu stojí i pálenica Bacardi, ktorá produkuje jeden z najznámejších karibských rumov.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Philipsburg, Svätý Martin, Holandsko / Sv. Martin je jedným z najnavštevovanejších ostrovov Karibiku. Ostrov s panenskými plážami, peknou prírodou i príjemnými koloniálnymi mestečkami navyše úplne unikátne mieša francúzsku a holandskú kultúru. Prístav Philipsburg, hlavné mesto holandskej časti, je bezcolnou zónou aj rajom nakupovania, kde v rovnobežných uličkách s pastelovými domčekmi nájdete desiatky obchodov s oblečením, luxusnými predmetmi i miestnymi produktami. Najväčšou atrakciou ostrova je svetovo známa pláž Maho, ktorá nadväzuje na pristávaciu dráhu Medzinárodného letiska princeznej Juliany. Lietadlá tu turistom pristávajú len niekoľko metrov nad hlavou a štart velkých lietadiel je skutočným adrenalínovým zážitkom.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
    Castries, Svätá Lucia / Svätá Lucia ležiaca na východnom okraji Karibského mora je romantickým ostrovom s nádhernými bielymi piesočnatými plážami, ktoré kontrastujú s bujným porastom vulkanickej krajiny. Malebné mestečká sú zase zmesou anglickej a francúzskej koloniálnej minulosti, ktorá sa prelína s pokojnou karibskou atmosférou. Pulzujúce hlavné mesto Castries ležiace v obrovskej prírodnej zátoke sa pohodovému tempu ostrova však vymyká a prechádzka jeho ulicami plnými bezcolných obchodov a reštaurácií je skutočnou zmyslovou explóziou zvukov, farieb a vôní, na ktoré len tak nezabudnete.
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    St. John, Antigua a Barbuda / Obyvatelia tropickej Antiguy sa radi chvália vetou: Na každý deň v roku máme jednu pláž. Malebný ostrov skutočne ponúka stovky prekrásnych miest vhodných na kúpanie a oddych. Svojou polohou tvorí bránu do Záveterných ostrovov a zakončuje reťazec súostrovia Malé Antily. Popri plážach a bezcolných obchodoch tu nájdete aj množstvo ďalších zaujímavostí. Dominantou hlavného mesta St. John's je baroková Katedrála sv. Jána so striebornými kopulami viditeľnými už z diaľky. Milovníkov histórie určite zaujmú aj staré lodenice Nelson´s Dockyards zapísané v zozname svetového dedičstva UNESCO.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Basseterre, Svätý Krištof a Nevis / Meno sv. Krištofa, patróna všetkých cestovateľov, bolo prepožičané aj malebnému ostrovčeku v Malých Antilách. Bývalá britská kolónia lemovaná nádhernými plážami v pozadí za zalesnenými sopečnými vrcholkami patrí k najobľúbenejším destináciám Záveterných ostrovov. Sv. Krištof svojich návštevníkov popri krásnej prírode láka však aj na historické pamiatky. Za prehliadku rozhodne stojí národný park s mohutnou pevnosťou Brimstone Hill Fortress zapísaný do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Ďalšou veľkou atrakciou je tiež jazda po St. Kitts Scenic Railway, ktorá je poslednou funkčnou železnicou tejto časti Karibiku.
  • 11.' '.deň
    program deň za dňom
    11. deň
    Fort Lauderdale, USA (vylodenie) / Desiatky ostrovov prepojených kanálmi, vilami, jachtami i piesočné karibské pláže - to je Fort Lauderdale prezývaný „americké Benátky“. Významný prístav a univerzitné centrum láka velké množstvo turistov vďaka svojej uvoľnenej atmosfére a pestrej škále kultúrnych, prírodných i historických zaujímavostí. Z mesta sa ľahko dostanete aj do národného parku Everglades presláveného unikátnymi močiarmi, ktoré sú plné aligátorov. Za návštevu stojí tiež slnečné Miami, moderné floridské multikultúrne letovisko.

Ceny pre termín 08.04.2022 - 18.04.2022, 10 nocí

Varianty plavby:
Standard
Kajuta vnútorná  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 863 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 581 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 581 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 581 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 581 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 581 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 1 582 €/os.
Kajuta s oknom  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 998 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 661 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 661 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 661 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 661 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 661 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 1 851 €/os.
Kajuta s balkónom  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 2 886 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 702 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 702 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 702 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 702 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 702 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 5 628 €/os.
Cena zahŕňa
  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie. Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatňou, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, portierske služby pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis a výhody Vami zvolenej triedy ubytovania.
  Strava na palube:
  • Rozšírená plná penzia - 3 hlavné jedlá denne v servírovanej či bufetovej reštaurácii, desiate, nápoje - čaj, limonády, džúsy na raňajky.
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov ako je využívanie bazénu, víriviek, fitness centra a iných športovo-rekreačných zariadení, účasť na všetkých akciách usporadúvaných na palube - animačné programy pre deti i dospelých, detský klub (pre všetky vekové kategórie), večerné predstavenia v divadle, živá hudba, lekcie tanca a podobne. Viac o zábave na plavbách Royal Car si môžete prečítať tu.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Služby slovenského sprievodcu, či delegáta.
  • Dopravu do / z prístavu odchodu, prípadné transfery. 
  • Nápoje, ktoré nie sú zahrnuté v cene. Možnosť doobjednania nápojových balíčkov.
  • Stravu v špeciálnych reštauráciách na lodi (za poplatok) a stravu mimo lode.
  • Nadštandardné služby - práčovňa, fotograf, internet, salón krásy, lekárske služby na lodi a pod. Na lodi možnosť doobjednania fotografických, internetových i kúpeľných balíčkov.
  • Fakultatívne výlety v navštívených prístavoch. Lodná spoločnosť má širokú ponuku výletov v každom prístave, na vyžiadanie zašleme prehľad. Výlety bývajú v týchto jazykoch: angličtina, španielčina, taliančina, francúzština, nemčina. Na plavbách s českým delegátom sa konajú výlety v češtine.
  • Sprepitné pre obsluhu na lodi: cca 18 USD / osoba / noc, pre hostí apartmánu: cca 20,5 USD / osoba / noc.
  • Cestovné poistenie a poistenie storna. Na vyžiadanie zabezpečíme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. TU si môžete preveriť, či sú na tejto trase potrebné víza.
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je iba orientačná. Aktuálna cena bude určená v momente nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať platný cestovný pas minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby z USA pas musí byť biometrický. Občania EÚ, ktorí sa zúčastnia plavieb s destináciami výhradne v Schengenskom priestore, môžu cestovať aj s občianskym preukazom.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Nalodenie (check-in) prvý deň plavby sa uzatvára niekoľko hodín vopred, najneskôr však 120 minút. Čas check-in bude upresnený s palubnými lístkami. Odporúčame sa do prístavu dostaviť s dostatočným predstihom, v prípade vlastnej leteckej dopravy o deň skôr.
  • Cestujúci je sám zodpovedný za dodržanie vstupných podmienok do všetkých navštívených krajín. Podmienky sa môžu kedykoľvek zmeniť.
  • Pre vstup na územia USA musíte mať schválenú registráciu ESTA alebo vízum. Registrácia ESTA je možná online: https://esta.cbp.dhs.gov/.
  • Na plavbách, ktoré navštevujú USA, je veková hranica pre legálnu konzumáciu alkoholu od 21 rokov.