Loď Norwegian Getaway

V roku 2014 pribudla do flotily Norwegian Cruise Line loď Norwegian Gateway, ktorá prináša dokonalú kombináciu tých najväčších vymožeností, ktoré môže spoločnosť ponúknuť, a nezabudnuteľných destinácií,  ktoré na svojich plavbách navštívi. V roku 2020 prešla loď rekonštrukciou.

The Waterfront je inovatívny, 400 metrov dlhá promenáda pod šírym nebom, navrhnutá tak, aby hostí ešte viac prepojila so šírym oceánom. K prepojeniu ľudí navzájom potom slúži 678 Ocean Place, otvorený priestor rozprestrený hneď na troch palubách s kasínom, reštauráciami, barmi a množstvom zábavy.

Na lodi je hneď 28 rôznych možností stravovania a zo širokej škály kulinárskych zážitkov si tu vyberie naozaj každý. Menu hlavnej reštaurácie Savour sa mení každý deň, nechýbajú ale ani špeciality šéfkuchára, ku ktorým sú servírované starostlivo vybrané vína. Shanghai 's je ázijský rezancový bar, Cagney' s zase americký steak house. La Cucina ponúka v prvotriedne talianskej špeciality, Le Bistro kuchyňu francúzsku, Teppanyaki sa orientuje na Japonsko a tie najčerstvejšie morské plody a ryby pripraví Ocean Blue.

O zábavu na palube sa stará Vodný park s piatimi vodnými kĺzačkami vrátane Free Fall, najrýchlejšou šmýkačkou na mori. Priaznivcom aktívneho trávenia voľného času sa bude páčiť v niekoľkoposchodovom športovom komplexe alebo v Pulse fitness centre, tí, ktorí dajú prednosť relaxácii, ocenia naopak kúpele Mandaru, soľnú jaskyňu a termály. Samozrejmosťou sú večery plné muzikálových, hudobných, tanečných a ďalších vystúpení, rovnako ako bohatý program pre deti všetkých vekových kategórií. O tom, čo sa na lodi deje majú hostia prehľad vďaka špeciálnej mobilnej aplikácii.

145 655t výtlak lode
326m dĺžka lode
52m šírka lode
21 rýchlosť v uzloch
3 963 max. počet pasažierov
2 014 celkový počet kabin
Stredná Veľkosť lode
02.2014 Rok výroby
11.2019 Posledná rekonštrukcia