USA, Curacao, Aruba, Kolumbia, Panama, Kostarika z Fort Lauderdale na lodi Vision of the Seas
Termín: Trasa:
od 1 219 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 25.01.2021, Po 1. Fort Lauderdale, USA (nalodenie) --:-- 16:00
2. 26.01.2021, Ut 2. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
3. 27.01.2021, St 3. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
4. 28.01.2021, Št 4. Willemstad, Curacao, Holandsko 08:00 18:00
5. 29.01.2021, Pi 5. Oranjestad, Aruba, Holandsko 08:00 18:00
6. 30.01.2021, So 6. Cartagena, Kolumbia 17:00 --:--
7. 31.01.2021, Ne 7. Cartagena, Kolumbia --:-- 15:00
8. 01.02.2021, Po 8. Cristobal (Colon), Panama 06:00 18:00
9. 02.02.2021, Ut 9. Puerto Limon, Kostarika 07:00 16:00
10. 03.02.2021, St 10. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
11. 04.02.2021, Št 11. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
12. 05.02.2021, Pi 12. Fort Lauderdale, USA (vylodenie) 07:00 --:--
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Fort Lauderdale, USA (nalodenie) / Desiatky ostrovov prepojených kanálmi, vilami, jachtami i piesočné karibské pláže - to je Fort Lauderdale prezývaný „americké Benátky“. Významný prístav a univerzitné centrum láka velké množstvo turistov vďaka svojej uvoľnenej atmosfére a pestrej škále kultúrnych, prírodných i historických zaujímavostí. Z mesta sa ľahko dostanete aj do národného parku Everglades presláveného unikátnymi močiarmi, ktoré sú plné aligátorov. Za návštevu stojí tiež slnečné Miami, moderné floridské multikultúrne letovisko.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Willemstad, Curacao, Holandsko / Po viac ako troch storočiach získalo v roku 1954 Curacao nezávislosť od Holandska, vplyv holandských kolonizátorov je ale v jeho hlavnom meste viditeľný dodnes. Jedinečná koloniálna architektúra sa zaslúžila o to, že multikultúrne mesto bolo zapísané do Zoznamu UNESCO. Obdivujte pestré historické domy štvrte Punda a potom prejdite po plávajúcom pešom moste do modernej Otrobandy. Vyrazte na niektorú z bezpočtu krásnych piesočných pláží i do Christoffel Parku, najväčšieho národného parku Curacaa. Nakoniec ochutnajte miestny likér aj niektorú z ďalších holandských špecialít - trebárs surového sleďa, nazvaného ruawe haring.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Oranjestad, Aruba, Holandsko / Bývalá holandská kolónia svoju minulosť nezaprie: Oranjestad, hlavné a najväčšie mesto karibského ostrova, dodnes zdobia vysoké pestrofarebné domy i bývalá pevnosť z konca 18. storočia. Zoznámte sa tu so zaujímavou minulosťou Aruby a potom už vyrazte na komentovanú prehliadku Múzea aloe s továrňou. Obdivujte krajinu vo vnútri ostrova, porastenú kaktusy i prazvláštnymi divi-divi stromami formovanými vetrom. Relaxujte na Orlej pláži alebo rovno preplávajte na Renesančný ostrov a choďte šnorchlovať alebo sa potápať. Návštevu Aruby zakončite trebárs holandskou pochúťkou keshi yena, syrom plneným koreneným mäsom.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
    Cartagena, Kolumbia / Cartagena bola kedysi jedným z najdôležitejších prístavov španielskej koloniálnej ríše. Dnes láka tisíce turistov - dokonca patrí medzi najfotogenickejšie mestá Južnej Ameriky. Jej opevnené jadro s niekoľkými mohutnými pevnosťami je skvelou ukážkou španielskej vojenskej architektúry. Prechádzka krivolakými uličkami starého mesta s množstvom kostolov, pastelových domčekov, palácov i malebných zákutí nenechá nikoho v pochybnostiach, prečo práve Cartagena bola v r. 1994 zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    Cartagena, Kolumbia / Cartagena bola kedysi jedným z najdôležitejších prístavov španielskej koloniálnej ríše. Dnes láka tisíce turistov - dokonca patrí medzi najfotogenickejšie mestá Južnej Ameriky. Jej opevnené jadro s niekoľkými mohutnými pevnosťami je skvelou ukážkou španielskej vojenskej architektúry. Prechádzka krivolakými uličkami starého mesta s množstvom kostolov, pastelových domčekov, palácov i malebných zákutí nenechá nikoho v pochybnostiach, prečo práve Cartagena bola v r. 1994 zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Cristobal (Colon), Panama / Keď sa povie Panama, všetci si okamžite predstavia slávny prieplav spájajúci Atlantický oceán s Pacifikom. A mesto Colón chváliace sa druhou najväčšou voľnou obchodnou zónou sveta sa nachádza len niekoľko kilometrov od jeho atlantického vyústenia. Rovnomenná provincia ponúka popri pozorovaní nákladných plavidiel prechádzajúcich cez jednu z najdôležitejších vodných ciest aj niekoľko zaujímavých lokalít a pamiatok zapísaných v zozname svetového dedičstva UNESCO. Medzi ne patrí napríklad vojenská pevnosť San Lorenzo zo 16. storočia, národný park Portobelo, či samotné hlavné mesto Panama City s jeho historickou zástavbou.
  • 9.' '.deň
    program deň za dňom
    9. deň
    Puerto Limon, Kostarika / Uprostred dažďových pralesov, v ktorých žijú posledné indiánske kmene Kostariky, leží mesto Puerto Limón, centrum rovnomennej provincie. Tá je známa pre farbitosť aj rôznorodosť svojich obyvateľov, kultúry i prírody. Hlboké lesy sa tu striedajú so snehobielymi plážami, ktoré sú vyhľadávané milovníkmi slnka, kúpania i vodných športov. Najväčšou atrakciou sú však miestne vyhlásené národné parky Tortuguero či Cahuita, kde môžete naraziť na opice, leňochody, korytnačky aj mnoho druhov vtáctva.
  • 12.' '.deň
    program deň za dňom
    12. deň
    Fort Lauderdale, USA (vylodenie) / Desiatky ostrovov prepojených kanálmi, vilami, jachtami i piesočné karibské pláže - to je Fort Lauderdale prezývaný „americké Benátky“. Významný prístav a univerzitné centrum láka velké množstvo turistov vďaka svojej uvoľnenej atmosfére a pestrej škále kultúrnych, prírodných i historických zaujímavostí. Z mesta sa ľahko dostanete aj do národného parku Everglades presláveného unikátnymi močiarmi, ktoré sú plné aligátorov. Za návštevu stojí tiež slnečné Miami, moderné floridské multikultúrne letovisko.

Ceny pre termín 25.01.2021 - 05.02.2021, 11 nocí

Varianty plavby:
Standard
Kajuta vnútorná  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 219 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 486 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 486 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 486 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 486 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 486 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 2 310 €/os.
Kajuta s oknom  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 334 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 640 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 640 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 640 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 640 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 640 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 2 538 €/os.
Kajuta s balkónom  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 2 516 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 640 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 640 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 640 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 640 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 640 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 4 904 €/os.
Apartmán Duplex  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 3 269 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 721 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 721 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 721 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 721 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 721 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 6 409 €/os.
Cena zahŕňa
  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie. Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatňou, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, portierske služby pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis a výhody Vami zvolenej triedy ubytovania.
  Strava na palube:
  • Rozšírená plná penzia - 3 hlavné jedlá denne v servírovanej či bufetovej reštaurácii, desiate, nápoje - čaj, limonády, džúsy na raňajky.
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov ako je využívanie bazénu, víriviek, fitness centra a iných športovo-rekreačných zariadení, účasť na všetkých akciách usporadúvaných na palube - animačné programy pre deti i dospelých, detský klub (pre všetky vekové kategórie), večerné predstavenia v divadle, živá hudba, lekcie tanca a podobne. Viac o zábave na plavbách Royal Car si môžete prečítať tu.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Služby slovenského sprievodcu, či delegáta.
  • Dopravu do / z prístavu odchodu, prípadné transfery. 
  • Nápoje, ktoré nie sú zahrnuté v cene. Možnosť doobjednania nápojových balíčkov.
  • Stravu v špeciálnych reštauráciách na lodi (za poplatok) a stravu mimo lode.
  • Nadštandardné služby - práčovňa, fotograf, internet, salón krásy, lekárske služby na lodi a pod. Na lodi možnosť doobjednania fotografických, internetových i kúpeľných balíčkov.
  • Fakultatívne výlety v navštívených prístavoch. Lodná spoločnosť má širokú ponuku výletov v každom prístave, na vyžiadanie zašleme prehľad. Výlety bývajú v týchto jazykoch: angličtina, španielčina, taliančina, francúzština, nemčina. Na plavbách s českým delegátom sa konajú výlety v češtine.
  • Sprepitné pre obsluhu na lodi: cca 18 USD / osoba / noc, pre hostí apartmánu: cca 20,5 USD / osoba / noc.
  • Cestovné poistenie a poistenie storna. Na vyžiadanie zabezpečíme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. TU si môžete preveriť, či sú na tejto trase potrebné víza.
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je iba orientačná. Aktuálna cena bude určená v momente nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať platný cestovný pas minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby z USA pas musí byť biometrický. Občania EÚ, ktorí sa zúčastnia plavieb s destináciami výhradne v Schengenskom priestore, môžu cestovať aj s občianskym preukazom.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Nalodenie (check-in) prvý deň plavby sa uzatvára niekoľko hodín vopred, najneskôr však 120 minút. Čas check-in bude upresnený s palubnými lístkami. Odporúčame sa do prístavu dostaviť s dostatočným predstihom, v prípade vlastnej leteckej dopravy o deň skôr.
  • Cestujúci je sám zodpovedný za dodržanie vstupných podmienok do všetkých navštívených krajín. Podmienky sa môžu kedykoľvek zmeniť.
  • Pre vstup na územia USA musíte mať schválenú registráciu ESTA alebo vízum. Registrácia ESTA je možná online: https://esta.cbp.dhs.gov/.
  • Na plavbách, ktoré navštevujú USA, je veková hranica pre legálnu konzumáciu alkoholu od 21 rokov.