Loď Norwegian Encore

Na jeseň roku 2019 vstúpila do služby spoločnosti Norwegian Cruises loď Norwegian Encore. Loď, štvrtá a posledná z triedy Breakaway Plus, bola postavená v nemeckej lodenici Meyer Werft, na svoju prvú plavbu vyrazila z Floridského Miami. Okrem východného Karibiku berie svojich hostí aj na Aljašku, Bermudy, Severnú Európu, na pobreží Pacifiku či transatlantickej plavby.

„Napätie. Pohoda. Prídavok.“ Norwegian Cruises prezentuje Encore ako zážitok, ktorý budú chcieť jej hostia prežívať znova a znova, prežiť skvelé okamihy na najúžasnejšej lodi im totiž raz určite stačiť nebude.

Na palube Norwegian Encore čaká neuveriteľných 16 reštaurácií, pripravených postarať sa o najrôznejšie chute aj diétne obmedzenia hostí. Tri hlavné reštaurácie - Taste, Savor a The Manhattan Room - dopĺňajú reštaurácie špecializované: americký Cagney's Steakhouse, francúzska Le Bistro French Restaurant alebo Garden Café s ponukou talianskych cestovín alebo vaflí. Jedinečným zážitkom je potom Chef's Table, súkromná večera pre maximálne 12 hostí, okorenená prítomnosťou šéfkuchára a VIP prehliadkou zákulisia lode. Na menu nechýbajú spoločenské priestory Observation a Horizon Lounge s vlastnými barmi a neopakovateľnými, polkruhovými výhľadmi.

Na najvyššej palube čaká dobrodružne založených hostí 335 metrov dlhá, dvojúrovňová motokárová závodná dráha, zasahujúca metre mimo palubu lode. V honbe za pokladom stratenej Atlantídy zažijú pasažieri zmes laserovej bitky s rozšírenou realitou a tá najnovšia technológia je pre nich pripravená aj vo virtuálnej realitou prestúpenej Galaktickom pavilóne (Galaxy Pavilion) s plochou viac ako 900 metrov štvorcových simul.

Úchvatný aquapark ponúka hneď dve niekoľkoposchodové šmykľavky, tandemovú závodnú šmykľavku Aqua Racer a Ocean Loops, zasahujúcu mimo hranice lode. Na relaxáciu sú určené hlavný bazén a vírivky, tí najmenší si užijú veľa zábavy v detskom aquaparku so šmykľavkami, vodnými delami a vedierkami a množstvom ďalších atrakcií.

Večer plný úžasnej zábavy sľubuje divadlo Encore Theatre a jeho skvelé predstavenia z Broadwaya: víťazný muzikál Kinky Boots, The Choir of Man z prostredia britského hostinca alebo muzikál Happy Hour Prohibition, prestúpený známymi hitmi 20. rokov minulého storočia. Všetko dopĺňajú komediálne vystúpenie, živá hudba Beatles revival v klube The Cavern alebo noc v podaní skvelých DJov.

Na mladších hostí čakajú zábavné videoarkády, výhradne pre násťročných (13-17 rokov) je potom určený priestor Entourage, naplnený hudbou, filmami a tanečnými párty. Deti od 6 mesiacov do 2 rokov v sprievode aspoň jedného rodiča si môžu vyskúšať množstvo aktivít, hier a hračiek v Guppies Nursery, pre pasažierov od 3 do 12 rokov je pripravená Splash Academy s hrami, športovými alebo umeleckými aktivitami a akciami pre celú rodinu.

Aktívne založení návštevníci ocenia vonkajší trek na jogging alebo fitness centrum vybavené kardio aj posilňovacími strojmi, v ponuke sú tiež skupinové lekcie aerobiku, spinningu alebo zumby či cvičenia pod dohľadom súkromného trénera. Ideálnym miestom na oddych sú potom Mandara Spa s radom tradičných i exotických procedúr, termály alebo salónom krásy a holičstvom.

169 116t výtlak lode
333m dĺžka lode
41m šírka lode
22,5 rýchlosť v uzloch
3 998 max. počet pasažierov
2 174 celkový počet kabin
Veľká Veľkosť lode
10.2019 Rok výroby