Taliansko, Turecko, Grécko, Malta, Španielsko z Civitavechie na lodi Celebrity Apex
Termín: Trasa:
od 2 328 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 25.07.2020, So 1. Civitavecchia, Taliansko (nalodenie) --:-- 17:00
2. 26.07.2020, Ne 2. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
3. 27.07.2020, Po 3. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
4. 28.07.2020, Ut 4. Istanbul, Turecko 07:00 17:00
5. 29.07.2020, St 5. Kusadasi, Turecko 12:00 22:00
6. 30.07.2020, Št 6. Santorini, Grécko 1 07:00 19:00
7. 31.07.2020, Pi 7. Mykonos, Grécko 1 06:00 18:00
8. 01.08.2020, So 8. Pireus, Grécko 06:00 18:00
9. 02.08.2020, Ne 9. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
10. 03.08.2020, Po 10. Valletta, Malta 07:00 16:00
11. 04.08.2020, Ut 11. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
12. 05.08.2020, St 12. Barcelona, Španielsko (vylodenie) 06:00 --:--
1) Tender
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Civitavecchia, Taliansko (nalodenie) / Každý vie, že všetky cesty vedú do Ríma. Vydajte sa do neho z Civitavecchia, prístavu na pobreží Tyrhénskeho mora, ktorého základy vedú až do staroveku. Rím je jedným z najstarších európskych miest, je plný architektonických pokladov zo všetkých historických etáp. Koloseum, Forum Romanum, Vatikán - sídlo Svätej Stolice, Fontana di Trevi, Španielske schody, to všetko sú pojmy, ktoré lákajú milióny turistov ročne na prehliadku tohto večného mesta. Popri Ríme si tiež môžete prezrieť Tarqinii, jedno z najzachovalejších pohrebísk Etruskov, tajomného starovekého národa.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Istanbul, Turecko / Istanbul je nepochybne jedným z najkrajších miest sveta. Ako miesto mimoriadneho historického významu je symbolom Turecka, mostom medzi Európou a Áziou a tiež križovatkou, na ktorej sa stretáva východ so západom. V jeho uliciach nájdete zachovalé ranokresťanské pamiatky, zdobené mešity aj orientálne tržnice. Návšteva nádherného chrámu Hagia Sofia a paláca Topkapi s výhľadom na zátoku Zlatý roh a úžinu Bospor patrí k tým najväčším zážitkom. Prejdite sa najväčšou krytou tržnicou sveta Grand Bazaar a nechajte sa očariť týmto jedinečným mestom!
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Kusadasi, Turecko / Už tritisíc rokov pred naším letopočtom bolo osídlené mesto na západnom pobreží Turecka, ktoré je dnes obľúbenou plážovou destináciou aj bránou k jedným z najlepšie zachovaných starovekých pamiatok východného Stredomoria. Kochajte sa výhľadmi od mohutného hradu aj nádhernou prírodou jedného z najvýznamnejších národných parkov Turecka. Obdivujte jedinečnú stĺpovou fasádu rímskej knižnice z počiatku letopočtu aj ruiny úchvatných terasových domov bohatých Rimanov. Užite si peknú pláž neďaleko od centra alebo niektorú z tých odľahlejších, husto lemujúcich pobrežie Egejského mora.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
    Santorini, Grécko / Romantické súostrovie Santorini, považované za bájnu Atlantídu, je rajom všetkých fotografov aj cestovateľov. Malebné mestečká s typickou modro-bielou architektúrou zarezané vo vysokých sopečných útesoch aj krásne pláže s rozdielnou farbou piesku od bielej, červenej až po čiernu, a k tomu ešte zaujímavá história a priateľská atmosféra - to všetko robí zo Santorini úplne jedinečnú destináciu, ktorá láka turistov z celého sveta. Vydajte sa s nami na tento slnečný ostrov, ktorý patrí k najkrajším v Grécku a objavte jeho zaujímavú históriu a unikátnu prírodu.
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    Mykonos, Grécko / Tento hornatý, kamenistý ostrov v Egejskom mori je rajom všetkých cestovateľov aj vyhľadávaným letoviskom celebrít z celého sveta. Jeho členité pobrežie ponúka rad malebných zátok s krásnymi plážami a azúrovým morom, rovnako ako kvalitné hotely a reštaurácie. Ostrov je vyhláseným centrom nočného života a jeho hlavné mesto Mykonos je so svojou modro-bielou architektúrou, starými veternými mlynmi aj úzkymi uličkami perlou Kykladských ostrovov. V jeho tesnej blízkosti leží kedysi posvätný ostrov Délos, centrum kultu boha Apollóna, ktorého archeologický areál je zapísaný v zozname svetového dedičstva UNESCO.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Pireus, Grécko / Najväčší grécky prístav Pireus je vstupnou bránou do Atén, gréckej metropoly a mesta s veľkým kultúrnym i historickým dedičstvom. Atény sú kolískou európskej civilizácie aj demokracie a domovom veľkého množstva svetoznámych pamiatok. Veď kto by nepoznal Akropolu, dominantu a symbol mesta, s chrámom Parthenon, Dionýzovo divadlo alebo grécku Agoru s najlepšie zachovaným gréckym chrámom Hefaiston. Pri prechádzke Aténami na vás história dýcha takmer na každom kroku a túto neopakovateľnú atmosféru by si rozhodne nemal nikto nechať ujsť.
  • 10.' '.deň
    program deň za dňom
    10. deň
    Valletta, Malta / Valletta, tajomné mesto Rádu maltézskych rytierov, patrí medzi najmenšie hlavné mestá Európy. Hoci neveľkou rozlohou, svojím kultúrnym bohatstvom predbehne aj mnohé väčšie metropoly a celkom právom bola zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Za mohutnými hradbami a bastiónmi sa skrýva zachovalé centrum, ktoré na dĺžku nemeria ani 1 kilometer, avšak nájdete tu viac ako 25 kostolov, Palác veľmajstra alebo zaujímavé múzeá. Objavte jedinečnú atmosféru jeho malebných uličiek a nevynechajte ani Katedrálu sv. Jána, ktorá vďaka svojej unikátnej výzdobe patrí medzi najkrajšie kostoly v Európe.
  • 12.' '.deň
    program deň za dňom
    12. deň
    Barcelona, Španielsko (vylodenie) / Keď sa povie Barcelona, každý si hneď vybaví slávny futbalový klub, letné olympijské hry a stavby geniálneho architekta Antonia Gaudího. Barcelona je však oveľa viac, je to pulzujúca katalánska metropola, obľúbené letovisko aj dynamicky sa rozvíjajúce centrum plné architektonických skvostov a zaujímavých historických pamiatok. Jej svieža a ústretová atmosféra z nej robí jedno z najkrajších a najobľúbenejších európskych miest a milovníci architektúry, histórie i dobrého jedla tu určite prežijú množstvo neopakovateľných chvíľ.