Taliansko, Španielsko, Portugalsko, Francúzsko, Belgicko, Nemecko, Holandsko zo Savony na lodi Costa Favolosa
Termín: Trasa:
od 703 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 17.04.2021, So 1. Savona, Taliansko (nalodenie) --:-- 16:30
2. 18.04.2021, Ne 2. Barcelona, Španielsko 13:00 18:00
3. 19.04.2021, Po 3. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
4. 20.04.2021, Ut 4. Málaga, Španielsko 08:00 18:00
5. 21.04.2021, St 5. Cadiz, Španielsko 07:00 18:00
6. 22.04.2021, Št 6. Lisabon, Portugalsko 12:00 --:--
7. 23.04.2021, Pi 7. Lisabon, Portugalsko --:-- 15:00
8. 24.04.2021, So 8. Vigo, Španielsko 08:00 16:00
9. 25.04.2021, Ne 9. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
10. 26.04.2021, Po 10. Le Havre, Francúzsko 09:00 20:00
11. 27.04.2021, Ut 11. Zeebrugge, Belgicko 09:00 21:00
12. 28.04.2021, St 12. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
13. 29.04.2021, Št 13. Bremerhaven, Nemecko 07:00 14:00
14. 30.04.2021, Pi 14. Amsterdam, Holandsko (vylodenie) 08:00 --:--
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Savona, Taliansko (nalodenie) / Asi 40 kilometrov od Janova v severotalianskej provincii Liguerie leží prístav so zaujímavou históriou. Spadal pod nadvládu Ríma, v polovici 16. storočia sa ho zmocnil jeho silnejší sused a na začiatku 19. storočia bol pričlenený k sicílskeho kráľovstvu. Prezrite si symbol mesta, vežu Torre Leon Pancaldi, aj pevnosť Priamar, ktorú tu v roku 1542 vybudovali Janovčania. Obdivujte prekrásnu katedrálu Duomo Santa Maria Assunta s kaplnkou a mauzóleom, postavenými pápežom Sixtom IV. V obrazárni Civica Pinacoteca preniknite do talianskeho umenia a nenechajte si ujsť ani návštevu unikátneho interaktívneho múzea Apple produktov.
  • 2.' '.deň
    program deň za dňom
    2. deň
    Barcelona, Španielsko / Keď sa povie Barcelona, každý si hneď vybaví slávny futbalový klub, letné olympijské hry a stavby geniálneho architekta Antonia Gaudího. Barcelona je však oveľa viac, je to pulzujúca katalánska metropola, obľúbené letovisko aj dynamicky sa rozvíjajúce centrum plné architektonických skvostov a zaujímavých historických pamiatok. Jej svieža a ústretová atmosféra z nej robí jedno z najkrajších a najobľúbenejších európskych miest a milovníci architektúry, histórie i dobrého jedla tu určite prežijú množstvo neopakovateľných chvíľ.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Málaga, Španielsko / Kozmopolitná Malaga je centrom Costa del Sol - Slnečného pobrežia a mala by sa objaviť v zozname každého návštevníka Španielska. Má nezameniteľné čaro a osobitý charakter, v ktorom sa miešajú kultúra, tradície, gastronómia, príjemná atmosféra a slnečné podnebie a spoločne s priateľskou povahou Španielov je skutočne božským mestom, ako ho nazval jeden z nositeľov Nobelovej ceny, španielsky básnik Vicente Aleixandre. Pamiatky v historickom centre vás prevedú všetkými etapami histórie mesta rovnako ako duch Pabla Picassa, ktorý sa v Malage narodil.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Cadiz, Španielsko / Pravdepodobne najstaršie mesto v juhozápadnej Európe láka svojich návštevníkov na krásne pláže i zaujímavé pamiatky. Unikátna poloha pridáva Cádizu na atraktivite. Celé historické jadro totiž leží na ostrove obmývanom vodami Atlantiku a je spojené s pevninou niekoľkými cestami. Spoločne s katedrálou, ktorej zlatá kupola žiari doďaleka, tak tvorí nezameniteľnú panorámu. Provincia Cádiz je vyhlásená výrobou fortifikovaného bieleho vína Sherry, preto by ste určite nemali vynechať návštevu neďalekého mesta Jerez de la Frontera, ktoré sa jeho výrobou preslávilo.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
    Lisabon, Portugalsko / Lisabon patrí medzi najzaujímavejšie mestá v Európe. Skvelá atmosféra umocnená jedinečnou polohou na rieke Tejo v jej ústí do Atlantiku i 7 pahorkov, na ktorých sa rozkladá centrum mesta, robí z Lisabonu turistickú destináciu svetového významu. Objavte štvrť Baixa s pravouhlým systémom ulíc alebo Alfamu, najstaršiu časť mesta pripomínajúcu moslimskú minulosť, romantickú vežu Belém či mosty, z ktorých jeden je kópiou slávneho Golden Gate v San Franciscu ... táto portugalská metropola má rozhodne čo ponúknuť!
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    Lisabon, Portugalsko / Lisabon patrí medzi najzaujímavejšie mestá v Európe. Skvelá atmosféra umocnená jedinečnou polohou na rieke Tejo v jej ústí do Atlantiku i 7 pahorkov, na ktorých sa rozkladá centrum mesta, robí z Lisabonu turistickú destináciu svetového významu. Objavte štvrť Baixa s pravouhlým systémom ulíc alebo Alfamu, najstaršiu časť mesta pripomínajúcu moslimskú minulosť, romantickú vežu Belém či mosty, z ktorých jeden je kópiou slávneho Golden Gate v San Franciscu ... táto portugalská metropola má rozhodne čo ponúknuť!
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Vigo, Španielsko / Vigo dnes patrí k ekonomickým a priemyselným centrám Galície. Dôležitý rybársky a nákladný prístav leží len 20 km od portugalských hraníc v malebnej zátoke Rías Baixas na pobreží Atlantiku. Svojim návštevníkom ponúka pekné historické centrum s pevnosťou aj niekoľko zaujímavých múzeí. Najväčším lákadlom je ale 80 km vzdialené Santiago de Compostela, ktoré patrí k najvýznamnejším pútnickým miestam Európy. Historické centrum zapísané v zozname UNESCO. S obrovskou Katedrálou sv. Jakuba, kde sú uložené pozostatky jedného z 12 apoštolov, patrí nepochybne medzi najpôsobivejšie miesta Španielska.
  • 10.' '.deň
    program deň za dňom
    10. deň
    Le Havre, Francúzsko / Le Havre je vstupnou bránou do Normandie a jeho strategická poloha v kanáli la Manche pri ústí rieky Seiny do Atlantiku z neho urobila jeden z najväčších európskych prístavov. Od doby svojho založenia v r. 1517 bol pod neustálou hrozbou útokov, ale najviac sa na ňom podpísala 2. svetová vojna, vtedy bolo mesto prakticky zničené. Povojnová prestavba pod vedením architekta A. Perreta z neho však urobila úplne unikátny príklad povojnovej modernej architektúry a mestského plánovania, ktoré Le Havre vyniesla v r. 2005 zápis do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.
  • 11.' '.deň
    program deň za dňom
    11. deň
    Zeebrugge, Belgicko / Už v prehistorickej dobe bolo osídlené, v 12. - 15. storočí ale zaznamenalo svoj najväčší rozkvet mesto na severozápadnom pobreží Belgicka. Dnes sú Brugy nielen jedným z najmodernejších európskych prístavov, ale aj pamiatkou UNESCO, ktorá rozhodne stojí za návštevu. Prezrite si historické centrum a nádherne zachované stredoveké mesto, obdivujte Kostol Panny Márie so súsoším slávneho Michelangela aj prekrásne výhľady z veže starej zvonice. Zavítajte do dvora bekyní aj múzeA Groening so širokou zbierkou vzácnych umeleckých diel. Ochutnajte mušle varené vo víne a všetko zakončite dobre vychladeným belgickým pivom priamo z tanku.
  • 13.' '.deň
    program deň za dňom
    13. deň
    Bremerhaven, Nemecko / Počas druhej svetovej vojny bol nemecký prístav na brehu Severného mora zrovnaný so zemou, pre milovníkov histórie je tak Bremenhaven hlavne vstupnou bránou do neďalekých Brém. Záujemcom o poznanie ponúka skvelé múzeá, modernú zoo i pekné výhľady. Prejdite sa okolo 100 rokov starého prístavu a obdivujte historické lode vrátane ponorky z druhej svetovej vojny, ktorá je dnes múzeom. V Nemeckom emigračnom centre sa oboznámte s príbehom tých, ktorí odtiaľto vyplávali do Ameriky, v Klimahause potom nahliadnite pod pokrievku zmien podnebia. Nechajte sa okúzliť prekrásnym historickým centrom Brém, vysokými štítovými domami i Normanskou katedrálou z prvej polovice 11. storočia.
  • 14.' '.deň
    program deň za dňom
    14. deň
    Amsterdam, Holandsko (vylodenie) / Amsterdam, jedno z najkúzelnejších miest Európy, je často porovnávaný s talianskymi Benátkami. A nie bezdôvodne - voda ho delí na 90 ostrovov a 160 grachtov (kanálov), cez ktoré vedie až 1400 mostov. A voda a bohatstvo z čias minulých je tak najdôležitejším elementom určujúcim jeho vzhľad, který najlepšie vynikne počas prechádzky po mestských kanáloch. Ale to nie je všetko, Amsterdam môže ponúknuť oveľa viac! Svetoznáme múzeá, brúsiarne diamantov, kvetinový trh plný tulipánov aj ľahko nerestnú uličku červených lámp – to všetko sú symboly mesta, ktoré sa vďaka svojej kráse, tolerancii a rôznorodosti preslávilo po celom svete.

Ceny pre termín 17.04.2021 - 30.04.2021, 13 nocí

Varianty plavby:
My Cruise
Kajuta vnútorná  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 703 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 854 €/os.
Kajuta s oknom  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 927 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 1 145 €/os.
Kajuta s balkónom  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 179 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 1 473 €/os.
Cena zahŕňa
  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie. Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatňou, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, portierske služby pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis a výhody Vami zvolenej triedy ubytovania.
  Strava na palube:
  • Plná penzia - raňajky, obedy a večere v servírovanej, či bufetovej reštaurácii.
  • Nápoje v bufetovej reštaurácii: voda, káva, čaj, a to k raňajkám a poobednému občerstveniu. K obedu a večeri iba voda.
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov, ako užívanie bazénu, víriviek, fitness centra a iných športovo-rekreačných zariadení, bezplatné zapožičanie plážových osušiek, účasť na všetkých akciách usporiadaných na palube – animačné programy pre deti aj dospelých, detský klub (pre všetky vekové kategórie), večerné predstavenia v divadle, živá hudba, lekcie tanca a pod.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Služby slovenského sprievodcu, či delegáta.
  • Dopravu do/z prístavu vyplávania, prípadné transfery. V prípade záujmu a vhodného spojenia môžeme zabezpečiť.
  • Nápoje, ktoré nie sú zahrnuté v cene. Možnosť doobjednania nápojových balíčkov. Orientačný nápojový lístok.
  • Nadštandardné služby - práčovňa, fotograf, internet, salón krásy, lekárske služby na lodi a pod. Možnosť doobjednania fotografických, internetových a spa balíčkov.
  • Fakultatívne výlety v navštívených prístavoch. Lodná spoločnosť má širokú ponuku výletov v každom prístave, na vyžiadanie pošleme prehľad. Výlety sú v týchto jazykoch: anglický, španielsky, taliansky, francúzsky, nemecký. Na plavbách so slovenským delegátom sa konajú  výlety v slovenčine.
  • Stravu mimo lode.
  • Sprepitné pre obsluhu na lodi: pre osoby od 15 rokov: 11€/osoba/noc, od 4 do 14,99 rokov vrátane:5,5 €/osoba/noc.
  • Cestovné a zdravotné poistenie. Na vyžiadanie zaobstaráme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. TU si môžete preveriť, či sú na tejto trase potrebné víza.
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je iba orientačná. Aktuálna cena bude určená v momente nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať platný cestovný pas minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby z USA pas musí byť biometrický. Občania EÚ, ktorí sa zúčastnia plavieb s destináciami výhradne v Schengenskom priestore, môžu cestovať aj s občianskym preukazom.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Nalodenie (check-in) prvý deň plavby sa uzatvára niekoľko hodín vopred, najneskôr však 120 minút. Čas check-in bude upresnený s palubnými lístkami. Odporúčame sa do prístavu dostaviť s dostatočným predstihom, v prípade vlastnej leteckej dopravy o deň skôr.
  • Cestujúci je sám zodpovedný za dodržanie vstupných podmienok do všetkých navštívených krajín. Podmienky sa môžu kedykoľvek zmeniť.
  • Kajuty s oknom na 6., 7. a 9. palube majú obmedzený výhľad.

Triedy plavby
Trieda: My Cruise

V triede My Cruise, ktorá je dostupná v kajutách vnútorných, s oknom a s balkónom, budete mať naviac tiieto výhody:

  • Možnosť výberu umiestnenia kajuty pri rezervácii (podľa dostupnosti).
  • Voľba času večere (výber z dvoch časov), podľa dostupnosti.
  • Body do CostaClubu - možnosť získať až 350 bodov za každý deň plavby.
  • My Cruise Premium: kajuty s lepším umiestnením.
Trieda: All Inclusive

V triede All Inclusive, ktorá je dostupná v kajutách vnútorných, s oknom a s balkónom, budete mať tieto výhody navyše:

  • Možnosť výberu umiestnenia kajuty pri rezervácii (podľa dostupnosti).
  • Možnosť výberu medzi prvým a druhým časom večere.
  • Nápojový balíček „MyDrinks“: Neobmedzená konzumácia vybraných rozlievaných vín (šumivé, biele, červené, ružové), čapovaných pív, kávy, vody a nealkoholických nápojov a širokého výberu miešaných nápojov, aperitívov a liehovín. Pre osoby mladšie ako 18 rokov možnosť výberu z rôznych druhov limonád, džúsov a výbornej horúcej čokolády.
  • Zľava až 10% na ďalšiu plavbu pre členov Costa Clubu. Platí pre plavby s uskutočnením do 1 roka a na kategórie kajuty balkón či apartmán.
  • Body do CostaClubu - možnosť získať až 350 bodov za každý deň plavby.

V prípade záujmu Vám radi zašleme ceny tejto triedy.

Trieda: Deluxe

V triede Deluxe, ktorá je dostupná v apartmánoch, budete mať naviac tieto výhody: 

  • Ubytovanie v priestornom apartmáne s exkluzívnym vybavením a príslušenstvom, vrátane župana, kúpeľnej obuvi a výberu vankúšov.
  • Možnosť výberu umiestnenia apartmánu pri rezervácii (podľa dostupnosti).
  • Exkluzívne služby komorníka 24 hodín denne.
  • Prednostné nalodenie a vylodenie (iba na začiatku a konci plavby).
  • Fľaša šumivého vína na privítanie.
  • Kúpeľný balíček, zahŕňajúci jeden vstup do termálnych zón.
  • Súkromná reštaurácia určená výlučne pre cestujúcich v triede Deluxe - iba na niektorých lodiach.
  • Nápojový balíček „My Drinks Plus“: Neobmedzená konzumácia všetkých rozlievaných nápojov do ceny 9€, vrátane najlepších značiek alkoholu a šampanského. Pre osoby mladšie ako 18 rokov je možnosť výberu z rôznych druhov limonád, smoothies, džúsov a lahodnej horúcej čokolády.
  • Špeciálne zľavy na exkurzie – čím viace exkurzií rezervujete, tím väčšiu zľavu získate (pri rezervácii aspoň jednej exkurzie pred odjazdom).