Loď Norwegian Escape

V októbri 2015 rozšírila flotilu Norwegian Cruises loď Norwegian Escape triedy Breakaway Plus, postavená v Nemecku iba za 17 mesiacov. Podľa spoločnosti jedna „z najviac vzrušujúcich lodí na mori“ berie svojich hostí na Bahamy, do Karibiku, Kanady a Nového Anglicka a tiež na Bermudy či do Stredomoria. V roku 2022 prešla loď rekonštrukciou.

Jedným z centrálnych prvkov lode je 400 metrov dlhá promenáda The Waterfront, ktorá sľubuje nádherné výhľady na more aj očarujúce západy slnka. Srdcom Norwegian Escape je 678 Ocean Place, naprieč tromi palubami rozložený priestor plný akcie a zábavy s kasínom, butikmi a reštauráciami.

Na palubu plávajúceho kolosu sa zmestilo množstvo reštaurácií a barov, medzi nimi napríklad vínny bar The Cellars alebo pivný bar The District Brew House. V cene plavby je občerstvenie v troch hlavných reštauráciách, samoobslužnom bufete a rade kaviarní, grilov a rýchlych občerstvení. Len pre hostí apartmán triedy The Haven je určená rovnomenná reštaurácia, za poplatok je potom možné vyskúšať japonskú kuchyňu v Teppanyaki, brazílske steaky v Moderno Churrascaria alebo tie americké v Cagney's Steakhouse alebo talianske špeciality v La Cucina.

Horná, 16. paluba je zasvätená vodnej zábave v úžasnom Aquaparku s bazénmi, vírivkami a nespočetným množstvom šmykľaviek vrátane Free Fall, najrýchlejšej šmykľavky na mori, alebo závodnej šmykľavky Aqua Racer. Deťom je určený detský aquapark so šmykľavkami, vodnými delami a množstvom ďalších atrakcií.

O večernú zábavu na lodi sa stará divadlo Escape Theatre alebo Headliners Comedy Club s množstvom skvelých komediálnych vystúpení.

Norwegian Escape je rajom pre rodiny. Pre tých najmenších (do 2 rokov) je určené Guppies Nursery, prvé jasle na lodiach Norwegian Cruises vôbec, pre teenagerov naopak Entourage, priestor plný filmov, videohier, hudby a tanečných párty, kam je dospelým vstup zakázaný. Splash Academy si potom pre svojich mladých hostí vo veku od 3 do 12 rokov pripravila lekcie žonglovania v cirkusovej škole, športové zápasy, kreatívne hry a ďalšie zábavné aktivity.

Športovci ocenia dobre vybavené fitness centrum Pulse, milovníci adrenalínu potom prekážkovú lanovú dráhu. Kto chce urobiť niečo pre svoje telo, môže vyraziť do Snežnej miestnosti, soľnej jaskyne alebo do termálov s terapeutickými bazénmi, vírivkami či parnou komorou.

164 998t výtlak lode
326m dĺžka lode
41,5m šírka lode
23 rýchlosť v uzloch
4 266 max. počet pasažierov
2 174 celkový počet kabin
Veľká Veľkosť lode
08.2015 Rok výroby
01.2022 Posledná rekonštrukcia