USA, Svatý Martin, Antigua a Barbuda, Barbados, Aruba, Curacao z Bostonu na lodi Serenade of the Seas
Termín: Trasa:
od 1 609 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 27.10.2019, Ne 1. Boston, USA (nalodenie) --:-- 17:00
2. 28.10.2019, Po 2. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
3. 29.10.2019, Ut 3. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
4. 30.10.2019, St 4. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
5. 31.10.2019, Št 5. Philipsburg, Svätý Martin, Holandsko 09:00 18:00
6. 01.11.2019, Pi 6. St. John, Antigua a Barbuda 07:00 17:00
7. 02.11.2019, So 7. Bridgetown, Barbados 10:00 20:00
8. 03.11.2019, Ne 8. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
9. 04.11.2019, Po 9. Oranjestad, Aruba, Holandsko 09:00 20:00
10. 05.11.2019, Ut 10. Willemstad, Curacao, Holandsko 07:00 16:00
11. 06.11.2019, St 11. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
12. 07.11.2019, Št 12. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
13. 08.11.2019, Pi 13. Fort Lauderdale, USA (vylodenie) 06:00 --:--
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Boston, USA (nalodenie) / Na východnom pobreží Spojených štátov sa rozkladá hlavné a najväčšie mesto Massachusetts, jedno z najstarších amerických miest. Boston hral dôležitú úlohu vo vojne za nezávislosť, dnes je zaujímavou zmesou historickej a modernej architektúry a obľúbeným cieľom turistov. Prejdite sa po Ceste slobody okolo najzaujímavejších pamiatok mesta. Navštívte Múzeum Isabelly Steward Gardner a obdivujte širokú zbierku vzácnych umeleckých diel. Kochajte sa výhľadmi na Boston z veže Prudential a nakoniec si v Cambridgi prezrite Harvard, najstaršiu univerzitu Spojených štátov.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Philipsburg, Svätý Martin, Holandsko / Sv. Martin je jedným z najnavštevovanejších ostrovov Karibiku. Ostrov s panenskými plážami, peknou prírodou i príjemnými koloniálnymi mestečkami navyše úplne unikátne mieša francúzsku a holandskú kultúru. Prístav Philipsburg, hlavné mesto holandskej časti, je bezcolnou zónou aj rajom nakupovania, kde v rovnobežných uličkách s pastelovými domčekmi nájdete desiatky obchodov s oblečením, luxusnými predmetmi i miestnymi produktami. Najväčšou atrakciou ostrova je svetovo známa pláž Maho, ktorá nadväzuje na pristávaciu dráhu Medzinárodného letiska princeznej Juliany. Lietadlá tu turistom pristávajú len niekoľko metrov nad hlavou a štart velkých lietadiel je skutočným adrenalínovým zážitkom.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
    St. John, Antigua a Barbuda / Obyvatelia tropickej Antiguy sa radi chvália vetou: Na každý deň v roku máme jednu pláž. Malebný ostrov skutočne ponúka stovky prekrásnych miest vhodných na kúpanie a oddych. Svojou polohou tvorí bránu do Záveterných ostrovov a zakončuje reťazec súostrovia Malé Antily. Popri plážach a bezcolných obchodoch tu nájdete aj množstvo ďalších zaujímavostí. Dominantou hlavného mesta St. John's je baroková Katedrála sv. Jána so striebornými kopulami viditeľnými už z diaľky. Milovníkov histórie určite zaujmú aj staré lodenice Nelson´s Dockyards zapísané v zozname svetového dedičstva UNESCO.
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    Bridgetown, Barbados / Barbados je sofistikovaný a zároveň ležérny, veľmi priateľský, vrelý a vždy očarujúci. Je skutočným karibským rajom, ku ktorého pôvabu prispievajú nádherné pláže, prepychové hotely i usmievaví ľudia. Samotný ostrov je tvorený vápencovým masívom obklopeným koralovými útesmi, ktoré dopomohli ku vzniku slávneho Platinového pobrežia. Na Barbadose však nemusíte tráviť čas len polihovaním na plážach, ostrov ponúka aj veľa ďalších zaujímavostí - krásne záhrady, koloniálne rezidencie či prírodné parky. Či už si vyberiete čokoľvek, jedno je isté – vždy budete úplne očarený vrúcnym prijatím a skvostnou prírodou tohto karibského ostrova.
  • 9.' '.deň
    program deň za dňom
    9. deň
    Oranjestad, Aruba, Holandsko / Bývalá holandská kolónia svoju minulosť nezaprie: Oranjestad, hlavné a najväčšie mesto karibského ostrova, dodnes zdobia vysoké pestrofarebné domy i bývalá pevnosť z konca 18. storočia. Zoznámte sa tu so zaujímavou minulosťou Aruby a potom už vyrazte na komentovanú prehliadku Múzea aloe s továrňou. Obdivujte krajinu vo vnútri ostrova, porastenú kaktusy i prazvláštnymi divi-divi stromami formovanými vetrom. Relaxujte na Orlej pláži alebo rovno preplávajte na Renesančný ostrov a choďte šnorchlovať alebo sa potápať. Návštevu Aruby zakončite trebárs holandskou pochúťkou keshi yena, syrom plneným koreneným mäsom.
  • 10.' '.deň
    program deň za dňom
    10. deň
    Willemstad, Curacao, Holandsko / Po viac ako troch storočiach získalo v roku 1954 Curacao nezávislosť od Holandska, vplyv holandských kolonizátorov je ale v jeho hlavnom meste viditeľný dodnes. Jedinečná koloniálna architektúra sa zaslúžila o to, že multikultúrne mesto bolo zapísané do Zoznamu UNESCO. Obdivujte pestré historické domy štvrte Punda a potom prejdite po plávajúcom pešom moste do modernej Otrobandy. Vyrazte na niektorú z bezpočtu krásnych piesočných pláží i do Christoffel Parku, najväčšieho národného parku Curacaa. Nakoniec ochutnajte miestny likér aj niektorú z ďalších holandských špecialít - trebárs surového sleďa, nazvaného ruawe haring.
  • 13.' '.deň
    program deň za dňom
    13. deň
    Fort Lauderdale, USA (vylodenie) / Desiatky ostrovov prepojených kanálmi, vilami, jachtami i piesočné karibské pláže - to je Fort Lauderdale prezývaný „americké Benátky“. Významný prístav a univerzitné centrum láka velké množstvo turistov vďaka svojej uvoľnenej atmosfére a pestrej škále kultúrnych, prírodných i historických zaujímavostí. Z mesta sa ľahko dostanete aj do národného parku Everglades presláveného unikátnymi močiarmi, ktoré sú plné aligátorov. Za návštevu stojí tiež slnečné Miami, moderné floridské multikultúrne letovisko.

Ceny pre termín 27.10.2019 - 08.11.2019, 12 nocí

Varianty plavby:
Standard
Kajuta vnútorná  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 609 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 668 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 668 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 668 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 668 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 668 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 3 070 €/os.
Cena zahŕňa
  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie. Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatňou, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, portierske služby pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis a výhody Vami zvolenej triedy ubytovania.
  Strava na palube:
  • Rozšírená plná penzia - 3 hlavné jedlá denne v servírovanej či bufetovej reštaurácii, desiate, nápoje - čaj, limonády, džúsy na raňajky.
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov ako je využívanie bazénu, víriviek, fitness centra a iných športovo-rekreačných zariadení, účasť na všetkých akciách usporadúvaných na palube - animačné programy pre deti i dospelých, detský klub (pre všetky vekové kategórie), večerné predstavenia v divadle, živá hudba, lekcie tanca a podobne. Viac o zábave na plavbách Royal Car si môžete prečítať tu.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Služby slovenského sprievodcu, či delegáta.
  • Dopravu do / z prístavu odchodu, prípadné transfery. 
  • Nápoje, ktoré nie sú zahrnuté v cene. Možnosť doobjednania nápojových balíčkov.
  • Stravu v špeciálnych reštauráciách na lodi (za poplatok) a stravu mimo lode.
  • Nadštandardné služby - práčovňa, fotograf, internet, salón krásy, lekárske služby na lodi a pod. Na lodi možnosť doobjednania fotografických, internetových i kúpeľných balíčkov.
  • Fakultatívne výlety v navštívených prístavoch. Lodná spoločnosť má širokú ponuku výletov v každom prístave, na vyžiadanie zašleme prehľad. Výlety bývajú v týchto jazykoch: angličtina, španielčina, taliančina, francúzština, nemčina. Na plavbách s českým delegátom sa konajú výlety v češtine.
  • Sprepitné pre obsluhu na lodi: cca 18 USD / osoba / noc, pre hostí apartmánu: cca 20,5 USD / osoba / noc.
  • Cestovné poistenie a poistenie storna. Na vyžiadanie zabezpečíme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. TU si môžete preveriť, či sú na tejto trase potrebné víza.
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je iba orientačná. Aktuálna cena bude určená v momente nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať platný cestovný pas minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby z USA pas musí byť biometrický. Občania EÚ, ktorí sa zúčastnia plavieb s destináciami výhradne v Schengenskom priestore, môžu cestovať aj s občianskym preukazom.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Nalodenie (check-in) prvý deň plavby sa uzatvára niekoľko hodín vopred, najneskôr však 120 minút. Čas check-in bude upresnený s palubnými lístkami. Odporúčame sa do prístavu dostaviť s dostatočným predstihom, v prípade vlastnej leteckej dopravy o deň skôr.
  • Cestujúci je sám zodpovedný za dodržanie vstupných podmienok do všetkých navštívených krajín. Podmienky sa môžu kedykoľvek zmeniť.
  • Pre vstup na územia USA musíte mať schválenú registráciu ESTA alebo vízum. Registrácia ESTA je možná online: https://esta.cbp.dhs.gov/.
  • Na plavbách, ktoré navštevujú USA, je veková hranica pre legálnu konzumáciu alkoholu od 21 rokov.
  • Pre vstup na územia USA musíte mať schválenú registráciu ESTA alebo vízum. Registrácia ESTA je možná online: https://esta.cbp.dhs.gov/.
  • Na plavbách, ktoré navštevujú USA, je veková hranica pre legálnu konzumáciu alkoholu od 21 rokov.