USA, Kolumbia, Panama, Kostarika, Guatemala, Mexiko z Miami na lodi Jewel of the Seas
Termín: Trasa:
od 6 726 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 25.02.2019, Po 1. Miami, USA (nalodenie) --:-- 17:00
2. 26.02.2019, Ut 2. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
3. 27.02.2019, St 3. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
4. 28.02.2019, Št 4. Cartagena, Kolumbia 09:00 17:00
5. 01.03.2019, Pi 5. Cristobal (Colon), Panama 09:00 18:00
6. 02.03.2019, So 6. Proplutí Panamským průplavem, Panama 06:00 18:00
7. 03.03.2019, Ne 7. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
8. 04.03.2019, Po 8. Puntarenas, Kostarika 07:00 19:00
9. 05.03.2019, Ut 9. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
10. 06.03.2019, St 10. Puerto Quetzal, Guatemala 07:00 16:00
11. 07.03.2019, Št 11. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
12. 08.03.2019, Pi 12. Manzanillo, Mexiko 12:00 18:00
13. 09.03.2019, So 13. Puerto Vallarta, Mexiko 08:00 20:00
14. 10.03.2019, Ne 14. Cabo San Lucas, Mexiko 1 13:00 --:--
15. 11.03.2019, Po 15. Cabo San Lucas, Mexiko 1 --:-- 15:00
16. 12.03.2019, Ut 16. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
17. 13.03.2019, St 17. San Diego, USA (vylodenie) 06:00 --:--
1) Tender
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Miami, USA (nalodenie) / „Brána Ameriky“, tak je niekedy nazývané Miami, moderné veľkomesto na brehoch floridského polostrova. Toto multikultúrne centrum je vyhláseným letoviskom americkej smotánky s množstvom luxusných hotelov, butikov aj barov, ktoré sa nachádzajú hlavne na piesočnatej kose známej ako Miami Beach. Vedľa turistického raja je Miami aj zaujímavou prírodnou lokalitou - v jeho tesnej blízkosti sa nachádza národný park Everglades s unikátnym systémom mokrade a špecifickou faunou i flórou a hlavne močarinami plnými aligátorov!
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Cartagena, Kolumbia / Cartagena bola kedysi jedným z najdôležitejších prístavov španielskej koloniálnej ríše. Dnes láka tisíce turistov - dokonca patrí medzi najfotogenickejšie mestá Južnej Ameriky. Jej opevnené jadro s niekoľkými mohutnými pevnosťami je skvelou ukážkou španielskej vojenskej architektúry. Prechádzka krivolakými uličkami starého mesta s množstvom kostolov, pastelových domčekov, palácov i malebných zákutí nenechá nikoho v pochybnostiach, prečo práve Cartagena bola v r. 1994 zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Cristobal (Colon), Panama / Keď sa povie Panama, všetci si okamžite predstavia slávny prieplav spájajúci Atlantický oceán s Pacifikom. A mesto Colón chváliace sa druhou najväčšou voľnou obchodnou zónou sveta sa nachádza len niekoľko kilometrov od jeho atlantického vyústenia. Rovnomenná provincia ponúka popri pozorovaní nákladných plavidiel prechádzajúcich cez jednu z najdôležitejších vodných ciest aj niekoľko zaujímavých lokalít a pamiatok zapísaných v zozname svetového dedičstva UNESCO. Medzi ne patrí napríklad vojenská pevnosť San Lorenzo zo 16. storočia, národný park Portobelo, či samotné hlavné mesto Panama City s jeho historickou zástavbou.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
  • 10.' '.deň
    program deň za dňom
    10. deň
    Puerto Quetzal, Guatemala / Najväčší tichomorský prístav Guatemaly toho turistom nemá veľa čo ponúknuť - okrem malého trhu s handmade výrobkami a niekoľkými barmi tu oveľa viac nenájdu. Výletné lode tú vysádzajú turistov, ktorí odtiaľto mieria na miesta omnoho zaujímavejšie. Jedným z nich je La Antigua, bývalé sídlo guatemalského kráľovstva, zapísanej vďaka prekrásnej španielskej koloniálnej architektúre a ruinám starých kostolov v zozname UNESCO. Nenechajte si ujsť najväčší zvierací park a ZOO v Guatemale, golfové ihrisko v tieni majestátnych sopiek a nakoniec sa ponorte do horúcich prameňov zohrievaných vulkánom Pacaya.
  • 13.' '.deň
    program deň za dňom
    13. deň
    Puerto Vallarta, Mexiko / V zátoke Bahía de Banderas na pobreží Tichého oceánu nájdete plážové rezortné mesto, ktoré sa môže pochváliť bohatou históriou. Ľudia tu sídlili už pred viac ako 2,5 tisíc rokmi a v 18. storočí sa z ospalej rybárskej dedinky stal malý prístav, ktorý odvtedy už len rastie. Prejdite sa po pobrežnej promenáde Malecón a relaxujte na Playa los Muertos, najväčšej verejnej pláži mesta. Pozorujte vtáky a život pod hladinou v morskom parku Los Arcos. Na Mercado Municipal nakúpte suveníry a nezabudnite ochutnať niektorú z miestnych rybacích špecialít.
  • 14.' '.deň
    program deň za dňom
    14. deň
    Cabo San Lucas, Mexiko / Až do začiatku 20. storočia sa ospalá rybárska dedinka na južnom cípe mexického polostrova Baja California v 70. rokoch stala populárnym cieľom celebrít. Dnes do rezortného mesta zvoleného za jednu z piatich najlepších turistických destinácií mieria turisti z celého sveta, ktorých sem lákajú nádherné pláže, ale aj bujarý nočný život. Opaľujte sa a relaxujte na rušnej pláži El Médano, o mnoho pokojnejšej Pláži milencov alebo protiľahlej Pláži rozvodov. Naloďte sa na čln a obdivujte nádherný skalný oblúk El Arco a so šnorchlom preskúmajte prekrásny koralový útes Národného parku Cabo pulmo.
  • 15.' '.deň
    program deň za dňom
    15. deň
    Cabo San Lucas, Mexiko / Až do začiatku 20. storočia sa ospalá rybárska dedinka na južnom cípe mexického polostrova Baja California v 70. rokoch stala populárnym cieľom celebrít. Dnes do rezortného mesta zvoleného za jednu z piatich najlepších turistických destinácií mieria turisti z celého sveta, ktorých sem lákajú nádherné pláže, ale aj bujarý nočný život. Opaľujte sa a relaxujte na rušnej pláži El Médano, o mnoho pokojnejšej Pláži milencov alebo protiľahlej Pláži rozvodov. Naloďte sa na čln a obdivujte nádherný skalný oblúk El Arco a so šnorchlom preskúmajte prekrásny koralový útes Národného parku Cabo pulmo.
  • 17.' '.deň
    program deň za dňom
    17. deň
    San Diego, USA (vylodenie) / Indiánské teritorium, španělská kolonie, Mexické císařství, a nakonec jedno z největších měst Spojených států, to je San Diego. Důležitý přístav na samé hranici s Mexikem láká na překrásné pláže, zajímavá muzea i zábavní parky. Navštivte historické Staré město i park Balboa s řadou skvělých muzeí. Nenechte si ujít světově proslulou zoologickou zahradu, obrovské akvárium ani vojenskou letadlovou loď z roku 1945. Kochejte se hezkými výhledy z dramatických útesů i nejdelšího dřevěného mola Kalifornie a vytěžte maximum z nádherných písčitých pláží na břehu Tichého oceánu.

Ceny pre termín 25.02.2019 - 13.03.2019, 16 nocí

Varianty plavby:
Standard
Apartmán Duplex  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 6 726 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 1 045 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 1 045 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 1 045 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 1 045 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 1 045 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 13 120 €/os.
Cena zahŕňa
  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie. Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatňou, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, portierske služby pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis a výhody Vami zvolenej triedy ubytovania.
  Strava na palube:
  • Rozšírená plná penzia - 3 hlavné jedlá denne v servírovanej či bufetovej reštaurácii, desiate, nápoje - čaj, limonády, džúsy na raňajky.
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov ako je využívanie bazénu, víriviek, fitness centra a iných športovo-rekreačných zariadení, účasť na všetkých akciách usporadúvaných na palube - animačné programy pre deti i dospelých, detský klub (pre všetky vekové kategórie), večerné predstavenia v divadle, živá hudba, lekcie tanca a podobne. Viac o zábave na plavbách Royal Car si môžete prečítať tu.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Služby slovenského sprievodcu, či delegáta.
  • Dopravu do / z prístavu odchodu, prípadné transfery. 
  • Nápoje, ktoré nie sú zahrnuté v cene. Možnosť doobjednania nápojových balíčkov.
  • Stravu v špeciálnych reštauráciách na lodi (za poplatok) a stravu mimo lode.
  • Nadštandardné služby - práčovňa, fotograf, internet, salón krásy, lekárske služby na lodi a pod. Na lodi možnosť doobjednania fotografických, internetových i kúpeľných balíčkov.
  • Fakultatívne výlety v navštívených prístavoch. Lodná spoločnosť má širokú ponuku výletov v každom prístave, na vyžiadanie zašleme prehľad. Výlety bývajú v týchto jazykoch: angličtina, španielčina, taliančina, francúzština, nemčina. Na plavbách s českým delegátom sa konajú výlety v češtine.
  • Sprepitné pre obsluhu na lodi: cca 18 USD / osoba / noc, pre hostí apartmánu: cca 20,5 USD / osoba / noc.
  • Cestovné poistenie a poistenie storna. Na vyžiadanie zabezpečíme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. TU si môžete preveriť, či sú na tejto trase potrebné víza.
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je iba orientačná. Aktuálna cena bude určená v momente nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať platný cestovný pas minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby z USA pas musí byť biometrický. Občania EÚ, ktorí sa zúčastnia plavieb s destináciami výhradne v Schengenskom priestore, môžu cestovať aj s občianskym preukazom.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Nalodenie (check-in) prvý deň plavby sa uzatvára niekoľko hodín vopred, najneskôr však 120 minút. Čas check-in bude upresnený s palubnými lístkami. Odporúčame sa do prístavu dostaviť s dostatočným predstihom, v prípade vlastnej leteckej dopravy o deň skôr.
  • Cestujúci je sám zodpovedný za dodržanie vstupných podmienok do všetkých navštívených krajín. Podmienky sa môžu kedykoľvek zmeniť.
  • Pre vstup na územia USA musíte mať schválenú registráciu ESTA alebo vízum. Registrácia ESTA je možná online: https://esta.cbp.dhs.gov/.
  • Na plavbách, ktoré navštevujú USA, je veková hranica pre legálnu konzumáciu alkoholu od 21 rokov.
  • Pre vstup na územia USA musíte mať schválenú registráciu ESTA alebo vízum. Registrácia ESTA je možná online: https://esta.cbp.dhs.gov/.
  • Na plavbách, ktoré navštevujú USA, je veková hranica pre legálnu konzumáciu alkoholu od 21 rokov.