Veľká Británia, Španielsko, Portugalsko zo Southamptonu na lodi Independence of the Seas
Termín: Trasa:
od 1 564 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 02.09.2019, Po 1. Southampton, Veľká Británia (nalodenie) --:-- 16:30
2. 03.09.2019, Ut 2. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
3. 04.09.2019, St 3. Vigo, Španielsko 08:00 18:00
4. 05.09.2019, Št 4. Lisabon, Portugalsko 09:30 17:00
5. 06.09.2019, Pi 5. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
6. 07.09.2019, So 6. Ibiza, Španielsko 10:00 23:59
7. 08.09.2019, Ne 7. Palma de Mallorca, Španielsko 08:00 19:00
8. 09.09.2019, Po 8. Barcelona, Španielsko 07:00 17:00
9. 10.09.2019, Ut 9. Cartagena, Španielsko 09:30 16:00
10. 11.09.2019, St 10. Cadiz, Španielsko 10:30 19:00
11. 12.09.2019, Št 11. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
12. 13.09.2019, Pi 12. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
13. 14.09.2019, So 13. Southampton, Veľká Británia (vylodenie) 05:30 --:--
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Southampton, Veľká Británia (nalodenie) / Na južnom pobreží Veľkej Británie leží dôležitý anglický prístav a najväčšie mesto grófstve Hampshire, Southampton. Mesto sa preslávilo ako brána do Anglicka a miesto, odkiaľ v roku 1912 vyplával legendárny Titanic. Prejdite sa okolo najstarších stredovekých hradieb v Anglicku a v múzeu Tudor House sa oboznámte s históriou domu zo 16. storočia. Nenechajte si ujsť prechádzku na najväčšom britskom parníku ani predstavenie v divadle Mayflower, najdlhšie pôsobiacom divadle mimo Londýna vo Veľkej Británii.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Vigo, Španielsko / Vigo dnes patrí k ekonomickým a priemyselným centrám Galície. Dôležitý rybársky a nákladný prístav leží len 20 km od portugalských hraníc v malebnej zátoke Rías Baixas na pobreží Atlantiku. Svojim návštevníkom ponúka pekné historické centrum s pevnosťou aj niekoľko zaujímavých múzeí. Najväčším lákadlom je ale 80 km vzdialené Santiago de Compostela, ktoré patrí k najvýznamnejším pútnickým miestam Európy. Historické centrum zapísané v zozname UNESCO. S obrovskou Katedrálou sv. Jakuba, kde sú uložené pozostatky jedného z 12 apoštolov, patrí nepochybne medzi najpôsobivejšie miesta Španielska.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Lisabon, Portugalsko / Lisabon patrí medzi najzaujímavejšie mestá v Európe. Skvelá atmosféra umocnená jedinečnou polohou na rieke Tejo v jej ústí do Atlantiku i 7 pahorkov, na ktorých sa rozkladá centrum mesta, robí z Lisabonu turistickú destináciu svetového významu. Objavte štvrť Baixa s pravouhlým systémom ulíc alebo Alfamu, najstaršiu časť mesta pripomínajúcu moslimskú minulosť, romantickú vežu Belém či mosty, z ktorých jeden je kópiou slávneho Golden Gate v San Franciscu ... táto portugalská metropola má rozhodne čo ponúknuť!
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
    Ibiza, Španielsko / „Biely ostrov lásky“ to je prezývka Ibizy, najkrajšieho z Baleárskych ostrovov. Staroveký posvätný ostrov s množstvom archeologických lokalít, ale aj malebných porodných zákutí a pláží s bielym pieskom, je vyhlásenou prázdninovou lokalitou. Tá bola zapísaná do zoznamu ako prírodného, tak aj kultúrneho dedičstva UNESCO. Hlavné mesto Ibiza City s mohutnou pevnosťou, zachovanými hradbami a krivoľakými uličkami sa stalo inšpiráciou mnohých umelcov a jeho čaro láka návštevníkov z celého sveta. Nezabudnite si tiež pribaliť tanečné topánky! Ibiza je svetovo známa svojím nočným životom, klubmi, tancom a štýlom hudby zachytávajúcim euforickú atmosféru ostrova.
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    Palma de Mallorca, Španielsko / „Kráľovná Baleár“ alebo tiež „Ostrov slnka“ a umenie, to všetko je Mallorca, najväčší z Baleárskych ostrovov ležiacich v Stredozemnom mori. Nájdete tu nielen krásne pláže, ale aj veľa zaujímavých miest. Hlavné mesto Palma de Mallorca je symbolickou bránou ostrova a ponúka celý rad zaujímavých pamiatok i príležitostí nakupovať. Dominantou je obrovská katedrála La Seu, na ktorej výzdobe sa podieľal aj slávny architekt Antonio Gaudí, spoločne s kráľovským palácom Almudaina v maurskom štýle. Prejdite sa uličkami historického centra plnými obchodov a reštaurácií a objavte neopakovateľnú atmosféru tohto priateľského mesta.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Barcelona, Španielsko / Keď sa povie Barcelona, každý si hneď vybaví slávny futbalový klub, letné olympijské hry a stavby geniálneho architekta Antonia Gaudího. Barcelona je však oveľa viac, je to pulzujúca katalánska metropola, obľúbené letovisko aj dynamicky sa rozvíjajúce centrum plné architektonických skvostov a zaujímavých historických pamiatok. Jej svieža a ústretová atmosféra z nej robí jedno z najkrajších a najobľúbenejších európskych miest a milovníci architektúry, histórie i dobrého jedla tu určite prežijú množstvo neopakovateľných chvíľ.
  • 9.' '.deň
    program deň za dňom
    9. deň
    Cartagena, Španielsko / Na brehu Stredozemného mora v juhozápadnom Španielsku leží dôležité prístavné mesto a námorná základňa Cartagena. Mesto bolo založené už okolo roku 220 pred naším letopočtom a najväčšieho rozkvetu sa dočkalo za vlády Rimanov. Prezrite si ruiny majestátneho Rímskeho divadla aj pozostatky Katedrály Santa María la Vieja z 13. storočia. Zoznámte sa s históriou oblasti v Mestskom archeologickom múzeu a v Námornom múzeu obdivujte prvú modernú ponorku sveta Peral. Užite si vodné športy v slanej lagúne Mar Menor, kúpanie na niektorej z nespočetne prekrásnych pláží aj vynikajúcu kuchyňu regiónu Murcia.
  • 10.' '.deň
    program deň za dňom
    10. deň
    Cadiz, Španielsko / Pravdepodobne najstaršie mesto v juhozápadnej Európe láka svojich návštevníkov na krásne pláže i zaujímavé pamiatky. Unikátna poloha pridáva Cádizu na atraktivite. Celé historické jadro totiž leží na ostrove obmývanom vodami Atlantiku a je spojené s pevninou niekoľkými cestami. Spoločne s katedrálou, ktorej zlatá kupola žiari doďaleka, tak tvorí nezameniteľnú panorámu. Provincia Cádiz je vyhlásená výrobou fortifikovaného bieleho vína Sherry, preto by ste určite nemali vynechať návštevu neďalekého mesta Jerez de la Frontera, ktoré sa jeho výrobou preslávilo.
  • 13.' '.deň
    program deň za dňom
    13. deň
    Southampton, Veľká Británia (vylodenie) / Na južnom pobreží Veľkej Británie leží dôležitý anglický prístav a najväčšie mesto grófstve Hampshire, Southampton. Mesto sa preslávilo ako brána do Anglicka a miesto, odkiaľ v roku 1912 vyplával legendárny Titanic. Prejdite sa okolo najstarších stredovekých hradieb v Anglicku a v múzeu Tudor House sa oboznámte s históriou domu zo 16. storočia. Nenechajte si ujsť prechádzku na najväčšom britskom parníku ani predstavenie v divadle Mayflower, najdlhšie pôsobiacom divadle mimo Londýna vo Veľkej Británii.

Ceny pre termín 02.09.2019 - 14.09.2019, 12 nocí

Varianty plavby:
Standard
Kajuta vnútorná  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 564 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 805 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 805 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 805 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 805 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 805 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 3 000 €/os.
Apartmán Duplex  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 3 524 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 1 985 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 1 985 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 1 985 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 1 985 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 1 985 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 6 920 €/os.
Cena zahŕňa
  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie. Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatňou, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, portierske služby pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis a výhody Vami zvolenej triedy ubytovania.
  Strava na palube:
  • Rozšírená plná penzia - 3 hlavné jedlá denne v servírovanej či bufetovej reštaurácii, desiate, nápoje - čaj, limonády, džúsy na raňajky.
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov ako je využívanie bazénu, víriviek, fitness centra a iných športovo-rekreačných zariadení, účasť na všetkých akciách usporadúvaných na palube - animačné programy pre deti i dospelých, detský klub (pre všetky vekové kategórie), večerné predstavenia v divadle, živá hudba, lekcie tanca a podobne. Viac o zábave na plavbách Royal Car si môžete prečítať tu.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Služby slovenského sprievodcu, či delegáta.
  • Dopravu do / z prístavu odchodu, prípadné transfery. 
  • Nápoje, ktoré nie sú zahrnuté v cene. Možnosť doobjednania nápojových balíčkov.
  • Stravu v špeciálnych reštauráciách na lodi (za poplatok) a stravu mimo lode.
  • Nadštandardné služby - práčovňa, fotograf, internet, salón krásy, lekárske služby na lodi a pod. Na lodi možnosť doobjednania fotografických, internetových i kúpeľných balíčkov.
  • Fakultatívne výlety v navštívených prístavoch. Lodná spoločnosť má širokú ponuku výletov v každom prístave, na vyžiadanie zašleme prehľad. Výlety bývajú v týchto jazykoch: angličtina, španielčina, taliančina, francúzština, nemčina. Na plavbách s českým delegátom sa konajú výlety v češtine.
  • Sprepitné pre obsluhu na lodi: cca 18 USD / osoba / noc, pre hostí apartmánu: cca 20,5 USD / osoba / noc.
  • Cestovné poistenie a poistenie storna. Na vyžiadanie zabezpečíme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. TU si môžete preveriť, či sú na tejto trase potrebné víza.
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je iba orientačná. Aktuálna cena bude určená v momente nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať platný cestovný pas minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby z USA pas musí byť biometrický. Občania EÚ, ktorí sa zúčastnia plavieb s destináciami výhradne v Schengenskom priestore, môžu cestovať aj s občianskym preukazom.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Nalodenie (check-in) prvý deň plavby sa uzatvára niekoľko hodín vopred, najneskôr však 120 minút. Čas check-in bude upresnený s palubnými lístkami. Odporúčame sa do prístavu dostaviť s dostatočným predstihom, v prípade vlastnej leteckej dopravy o deň skôr.
  • Cestujúci je sám zodpovedný za dodržanie vstupných podmienok do všetkých navštívených krajín. Podmienky sa môžu kedykoľvek zmeniť.