Taliansko, Chorvátsko, Čierna Hora, Slovinsko z Benátok na lodi MSC Lirica
Termín: Trasa:
spoločnosť: Loď:
od 419 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 08.04.2019, Po 1. Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Taliansko (nalodenie) --:-- 16:30
2. 09.04.2019, Ut 2. Zadar, Chorvátsko 08:00 15:00
3. 10.04.2019, St 3. Kotor, Čierna Hora 09:00 16:00
4. 11.04.2019, Št 4. Koper, Slovinsko 14:00 21:00
5. 12.04.2019, Pi 5. Ravenna, Taliansko 08:00 18:00
6. 13.04.2019, So 6. Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Taliansko (vylodenie) 09:00 --:--
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Taliansko (nalodenie) / Mesto v lagúne, stovky mostov, kanály, honosné paláce aj kostoly a gondoly. To všetko sú Benátky, unikátne mesto v severovýchodnej časti Talianska. Vydajte sa na prechádzku historickým centrom a obdivujte Námestie sv. Marka s nádherným Dóžacím palácom, Kampanilou a Bazilikou sv. Marka, slávny most Ponte di Rialto, ktorý sa ťahá cez hlavný Canal Grande alebo gotický kostol Santa Maria dei Frari. Benátske skvosty budete môžete obdivovať aj z vodnej hladiny v priebehu cesty vaporettom kanálom Canal Grande.
  • 2.' '.deň
    program deň za dňom
    2. deň
    Zadar, Chorvátsko / Zadar je jedným z najobľúbenejších turistických centier Dalmácie. Staré mesto ležiace na úzkom polostrove patrí k najzachovalejším na jadranskom pobreží. Jeho kamenné uličky sú pretkané dejinami aj nádhernými pamiatkami pripomínajúcimi jednotlivé historické epochy. Rímska osada Iadera z 1. stor. n. l. dala základ pravouhlému systému ulíc, Byzantínci tu zanechali krásny kruhový Kostol sv. Donáta, Benátčania zasa postavili mohutné opevnenie. Vedľa unikátnych stavieb môže Zadar ponúknuť aj krásnu pobrežnú promenádu, malebné zákutia, či rad vynikajúcich reštaurácií, v ktorých môžete ochutnať len tie najlepšie dalmátske špeciality.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Kotor, Čierna Hora / Prístav Kotor je jedným z najzachovalejších stredovekých miest v juhovýchodnej Európe. Ukrytý na samotnom konci prírodného zálivu Boka Kotorská je nazývaný „Perlou Jadranu“ a vďaka svojmu zachovalému systému hradieb aj stredovekému centru bol zapísaný do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Nenechajte si ujsť strhujúci výhľad na záliv z pevnosti sv. Jána, ktorá sa týči nad mestom, románsku katedrálu sv. Tryfóna alebo zachovalé hradby vrátane brán a poďte s nami do Kotoru!
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Koper, Slovinsko / V juhozápadnej časti krajiny leží na brehu jadranského mora perla 47 kilometrov dlhého pobrežia a najstaršie mesto krajiny. História Koperu siaha až do doby bronzovej a vplyv susedného Talianska, predovšetkým potom Benátok, sa nezaprie dodnes. Prezrite si Pretoriánský palác z 15. storočia a pre krásne výhľady na Terstský záliv vystúpte na vežu Katedrály Nanebovzatia Panny Márie s jedným z najstarších zvonov v Slovinsku. Obdivujte systém vápencových chodieb Škocjanských jaskýň, zapísaných do Zoznamu UNESCO, navštívte hlavné mesto a kultúrne centrum krajiny, Ľubľana, i ostatné pobrežné mestá s neopakovateľnou, "talianskou" atmosférou.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Ravenna, Taliansko / Rímska, ostrogótska aj Byzantská ríša sa vystriedali vo vláde severotalianskeho mesta, len čo by kameňom dohodil od pobrežia Jadranského mora. Vďaka nim je dnes Ravenna domovom nespočetných nádherne zachovaných pamiatok a rajom milovníkov historickej architektúry a umenia. Obdivujte prekrásne mozaiky v mauzóleu Gally Placidia, zapísaného do Zoznamu UNESCO, a v Bazilike svätého Františka navštívte hrobku slávneho básnika Danteho Alighieriho. Prezrite si dych berúce komplex San Vitale aj Národné múzeum s množstvom zaujímavých artefaktov. Na Mercantine prepadnite nákupnej horúčke a stratenú energiu doplňte výborným talianskym gelatom.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
    Monfalcone/Marghera/Ravenna (Benátky), Taliansko (vylodenie) / Mesto v lagúne, stovky mostov, kanály, honosné paláce aj kostoly a gondoly. To všetko sú Benátky, unikátne mesto v severovýchodnej časti Talianska. Vydajte sa na prechádzku historickým centrom a obdivujte Námestie sv. Marka s nádherným Dóžacím palácom, Kampanilou a Bazilikou sv. Marka, slávny most Ponte di Rialto, ktorý sa ťahá cez hlavný Canal Grande alebo gotický kostol Santa Maria dei Frari. Benátske skvosty budete môžete obdivovať aj z vodnej hladiny v priebehu cesty vaporettom kanálom Canal Grande.

Ceny pre termín 08.04.2019 - 13.04.2019, 5 nocí

Varianty plavby:
Bella
Kajuta vnútorná  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 419 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 120 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 120 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 120 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 229 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 229 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 658 €/os.