Španielsko, Francúzsko, Taliansko z Barcelony na lodi Celebrity Apex
Termín: Trasa:
od 1 384 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 06.06.2020, So 1. Barcelona, Španielsko (nalodenie) --:-- 17:00
2. 07.06.2020, Ne 2. Valencia, Španielsko 07:00 21:00
3. 08.06.2020, Po 3. Ibiza, Španielsko 08:00 23:59
4. 09.06.2020, Ut 4. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
5. 10.06.2020, St 5. Toulon, Francúzsko 07:00 18:00
6. 11.06.2020, Št 6. Villefranche, Francúzsko 1 07:00 20:30
7. 12.06.2020, Pi 7. La Spezia, Taliansko 07:00 18:30
8. 13.06.2020, So 8. Civitavecchia, Taliansko (vylodenie) 05:00 --:--
1) Tender
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Barcelona, Španielsko (nalodenie) / Keď sa povie Barcelona, každý si hneď vybaví slávny futbalový klub, letné olympijské hry a stavby geniálneho architekta Antonia Gaudího. Barcelona je však oveľa viac, je to pulzujúca katalánska metropola, obľúbené letovisko aj dynamicky sa rozvíjajúce centrum plné architektonických skvostov a zaujímavých historických pamiatok. Jej svieža a ústretová atmosféra z nej robí jedno z najkrajších a najobľúbenejších európskych miest a milovníci architektúry, histórie i dobrého jedla tu určite prežijú množstvo neopakovateľných chvíľ.
  • 2.' '.deň
    program deň za dňom
    2. deň
    Valencia, Španielsko / Obdivujte mesto starosvetského šarmu a moderného architektonického génia - Valencia je brána Španielska do Stredomoria. Medzi barokovými chrámami, rušným strediskom a bohatým kultúrnym dedičstvom zistíte, akí sú miestni obyvatelia priateľskí. Zastavte sa s nami pri futuristickom Meste vedy a umenia, ktoré vám predstaví architektúru 21. storočia. Prechádzka úzkymi uličkami centra vás naopak zavedie do minulosti mesta. Uvidíte pôvodnú hodvábnu burzu Llotja de la Seda, ktorá je zapísaná v zozname svetového dedičstva UNESCO alebo Katedrálu Panny Márie, ktorá údajne schováva Svätý Grál. Zaujímavá bude iste aj zastávka na jednej z najväčších európskych tržníc – Mercat Central.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Ibiza, Španielsko / „Biely ostrov lásky“ to je prezývka Ibizy, najkrajšieho z Baleárskych ostrovov. Staroveký posvätný ostrov s množstvom archeologických lokalít, ale aj malebných porodných zákutí a pláží s bielym pieskom, je vyhlásenou prázdninovou lokalitou. Tá bola zapísaná do zoznamu ako prírodného, tak aj kultúrneho dedičstva UNESCO. Hlavné mesto Ibiza City s mohutnou pevnosťou, zachovanými hradbami a krivoľakými uličkami sa stalo inšpiráciou mnohých umelcov a jeho čaro láka návštevníkov z celého sveta. Nezabudnite si tiež pribaliť tanečné topánky! Ibiza je svetovo známa svojím nočným životom, klubmi, tancom a štýlom hudby zachytávajúcim euforickú atmosféru ostrova.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
    Villefranche, Francúzsko / Villefranche, ktorý je podľa počtu výletných lodí najvyťaženejším francúzskym prístavom, je rozhodne najlepším východiskovým bodom pre poznávanie Azúrového pobrežia. V jeho tesnom susedstve leží Nice, vyhlásené letovisko a centrum Francúzskej riviéry, ktoré v kombinácii slnka s čistým morom, starým mestom a širokými bulvármi ponúka svojim návštevníkom len to najlepšie. Veľkým zážitkom je aj návšteva Monaka, miništátu, ktorý je symbolom luxusu a bohatstva. História kniežacej rodiny, Oceánografické múzeum alebo výhľad na kaskádovitú štruktúru s malebným prístavom rozhodne nemôžu nechať nikoho chladným.
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    La Spezia, Taliansko / La Spezia je významným vojenským prístavom aj obľúbeným letoviskom. Zároveň je predvolenou bránou do Cinque Terre - jedného z najmalebnejších pobrežných úsekov Talianska. Päť dedín s pastelovými domčekmi zarezanými do skál láka turistov z celého sveta. Mestečká Vernazza, Portovenere alebo slávna Cesta lásky a k tomu romantická plavba loďou sú úplne nezabudnuteľným zážitkom. Ďalšou možnosťou je slávne mesto Pisa. Na jeho Námestí zázrakov nájdete jeden z najzachovalejších súborov románskych stavieb v Európe vrátane svetoznámej Šikmej veže.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Civitavecchia, Taliansko (vylodenie) / Každý vie, že všetky cesty vedú do Ríma. Vydajte sa do neho z Civitavecchia, prístavu na pobreží Tyrhénskeho mora, ktorého základy vedú až do staroveku. Rím je jedným z najstarších európskych miest, je plný architektonických pokladov zo všetkých historických etáp. Koloseum, Forum Romanum, Vatikán - sídlo Svätej Stolice, Fontana di Trevi, Španielske schody, to všetko sú pojmy, ktoré lákajú milióny turistov ročne na prehliadku tohto večného mesta. Popri Ríme si tiež môžete prezrieť Tarqinii, jedno z najzachovalejších pohrebísk Etruskov, tajomného starovekého národa.