USA, Kajmanské ostrovy, Mexiko z Tampy na lodi Rhapsody of the Seas
Termín: Trasa:
od 974 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 11.04.2020, So 1. Tampa, USA (nalodenie) --:-- 16:00
2. 12.04.2020, Ne 2. Key West (Florida), USA 11:00 18:00
3. 13.04.2020, Po 3. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
4. 14.04.2020, Ut 4. George Town (Grand Cayman), Veľká Británia 1 07:00 15:30
5. 15.04.2020, St 5. Cozumel, Mexiko 10:30 20:00
6. 16.04.2020, Št 6. Costa Maya, Mexiko 08:00 17:00
7. 17.04.2020, Pi 7. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
8. 18.04.2020, So 8. Tampa, USA (vylodenie) 07:00 --:--
1) Tender
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Tampa, USA (nalodenie) / Až na prelome 19. a 20. storočia sa nevýznamná dedinka na západnom pobreží Floridy začala meniť na prosperujúci prístav. Dnes Tampa ponúka zaujímavé múzeá, zábavné parky, prekrásne pláže i jedinečnú gastronómiu. V historickej štvrti Ybor City nahliadnite do doby kubánskych a španielskych tabakových robotníkov, vo floridskom akváriu potom pod hladinu morí celého sveta. Zavítajte do Umeleckého múzea aj na palubu vojnovej lode z obdobia druhej svetovej vojny. Užite si adrenalín v zábavnom parku Busch Gardens, navštívte historický St. Petersburg a jeho starožitníctva a nakoniec len tak relaxujte na 5 kilometrovej pláži Clearwater, jednej z najkrajších na Floride.
  • 2.' '.deň
    program deň za dňom
    2. deň
    Key West (Florida), USA / Len 150 kilometrov severne od Kuby sa na pomedzí Mexického zálivu a Atlantického oceánu rozkladá súostrovie Florida Keys, zakončené ostrovnom mestom Key West. Najjužnejší bod pevninských Spojených štátov ponúka peknú architektúru, skvelé múzeá a prekrásny koralový útes pod morskou hladinou. Navštívte Malloryho námestie a obdivujte pestré historické domy Starého mesta. Prejdite sa rušnou ulicou Duval lemovanou reštauráciami a barmi aj nádherným parkom pevnosti Zacharyho Taylora z čias americkej občianskej vojny. Prezrite si dom slávneho Ernesta Hemingwaya a potom už nasadnite na čln a vyrazte na ostrovy Národného parku Dry Tortugas s peknými plážami a nespočetným množstvom príležitostí na šnorchlovanie a potápanie.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    George Town (Grand Cayman), Veľká Británia / Grand Cayman je najväčším z Kajmanských ostrovov. Preslávil sa ako daňový raj aj ako vynikajúca potápačská a prázdninová destinácia, predovšetkým vďaka vyhlásenej pláži Seven Mile Beach, ktorá ponúka kvalitné zázemie a takmer 9 km dlhý pás bieleho piesku zvažujúci sa do plytkých vôd zálivu West Bay. Hlavným mestom Kajmanských ostrovov je George Town, významné obchodné centrum, ktorého ulice plné bezcolných obchodov, sú ideálnym miestom pre nakupovanie a obľúbenou zastávkou výletných lodí.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Cozumel, Mexiko / Najväčší mexický ostrov Cozumel rozkladajúci sa neďaleko východného pobrežia polostrova Yucatán sa preslávil vďaka svojim nádherným azúrovým plážam a ideálnou pozíciou pre objavovanie mayských pamiatok. V dostupnej vzdialenosti sa nachádzajú pozostatky starovekého mesta Tulum, ktoré je 3. najnavštevovanejšou pamiatkou v krajine či areál San Gervasio, v ktorom sa v minulosti uctieval kult mayskej bohyne plodnosti. Ostrov ponúka aj ďalšie atrakcie ako tradičnú čokoládovňu, pálenicu tequilly, či historické dediny, ktoré približujú život pôvodných mexických obyvateľov.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
    Costa Maya, Mexiko / Len čo by kameňom dohodil od hraníc s Belize sa na pobreží Karibského mora v mexickom štáte Quintana Roo rozkladá Costa Maya. Neveľký turistický rezort ponúka výborné podmienky na relaxáciu na pláži aj zoznámenie so zaujímavou históriou oblasti. Užite si nádherné piesočné pláže rybárskej dediny Mahahual aj prechádzku na kajaku po prekrásnom jazere Bacalar. Navštívte menej známe mayské ruiny Chacchoben a Kuhunlich a obdivujte pyramídy a chrámy z doby od 3. do 8. storočia. Ponorte sa pod hladinu a kochajte sa krásou koralového útesu Chinchorro a nakoniec si v Dolphin Discovery zaplávajte s delfínmi.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Tampa, USA (vylodenie) / Až na prelome 19. a 20. storočia sa nevýznamná dedinka na západnom pobreží Floridy začala meniť na prosperujúci prístav. Dnes Tampa ponúka zaujímavé múzeá, zábavné parky, prekrásne pláže i jedinečnú gastronómiu. V historickej štvrti Ybor City nahliadnite do doby kubánskych a španielskych tabakových robotníkov, vo floridskom akváriu potom pod hladinu morí celého sveta. Zavítajte do Umeleckého múzea aj na palubu vojnovej lode z obdobia druhej svetovej vojny. Užite si adrenalín v zábavnom parku Busch Gardens, navštívte historický St. Petersburg a jeho starožitníctva a nakoniec len tak relaxujte na 5 kilometrovej pláži Clearwater, jednej z najkrajších na Floride.

Ceny pre termín 11.04.2020 - 18.04.2020, 7 nocí

Varianty plavby:
Standard
Kajuta vnútorná  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 974 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 496 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 496 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 496 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 496 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 496 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 1 827 €/os.
Kajuta s oknom  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 088 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 525 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 525 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 525 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 525 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 525 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 2 055 €/os.
Kajuta s balkónom  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 189 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 631 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 631 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 631 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 631 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 631 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 2 257 €/os.
Apartmán Duplex  
cena za 1. a 2. dospelú osobu 1 498 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 765 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 765 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 765 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 765 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 765 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 2 875 €/os.
Cena zahŕňa
  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie. Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatňou, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, portierske služby pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis a výhody Vami zvolenej triedy ubytovania.
  Strava na palube:
  • Rozšírená plná penzia - 3 hlavné jedlá denne v servírovanej či bufetovej reštaurácii, desiate, nápoje - čaj, limonády, džúsy na raňajky.
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov ako je využívanie bazénu, víriviek, fitness centra a iných športovo-rekreačných zariadení, účasť na všetkých akciách usporadúvaných na palube - animačné programy pre deti i dospelých, detský klub (pre všetky vekové kategórie), večerné predstavenia v divadle, živá hudba, lekcie tanca a podobne. Viac o zábave na plavbách Royal Car si môžete prečítať tu.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Služby slovenského sprievodcu, či delegáta.
  • Dopravu do / z prístavu odchodu, prípadné transfery. 
  • Nápoje, ktoré nie sú zahrnuté v cene. Možnosť doobjednania nápojových balíčkov.
  • Stravu v špeciálnych reštauráciách na lodi (za poplatok) a stravu mimo lode.
  • Nadštandardné služby - práčovňa, fotograf, internet, salón krásy, lekárske služby na lodi a pod. Na lodi možnosť doobjednania fotografických, internetových i kúpeľných balíčkov.
  • Fakultatívne výlety v navštívených prístavoch. Lodná spoločnosť má širokú ponuku výletov v každom prístave, na vyžiadanie zašleme prehľad. Výlety bývajú v týchto jazykoch: angličtina, španielčina, taliančina, francúzština, nemčina. Na plavbách s českým delegátom sa konajú výlety v češtine.
  • Sprepitné pre obsluhu na lodi: cca 18 USD / osoba / noc, pre hostí apartmánu: cca 20,5 USD / osoba / noc.
  • Cestovné poistenie a poistenie storna. Na vyžiadanie zabezpečíme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. TU si môžete preveriť, či sú na tejto trase potrebné víza.
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je iba orientačná. Aktuálna cena bude určená v momente nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať platný cestovný pas minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby z USA pas musí byť biometrický. Občania EÚ, ktorí sa zúčastnia plavieb s destináciami výhradne v Schengenskom priestore, môžu cestovať aj s občianskym preukazom.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Nalodenie (check-in) prvý deň plavby sa uzatvára niekoľko hodín vopred, najneskôr však 120 minút. Čas check-in bude upresnený s palubnými lístkami. Odporúčame sa do prístavu dostaviť s dostatočným predstihom, v prípade vlastnej leteckej dopravy o deň skôr.
  • Cestujúci je sám zodpovedný za dodržanie vstupných podmienok do všetkých navštívených krajín. Podmienky sa môžu kedykoľvek zmeniť.
  • Pre vstup na územia USA musíte mať schválenú registráciu ESTA alebo vízum. Registrácia ESTA je možná online: https://esta.cbp.dhs.gov/.
  • Na plavbách, ktoré navštevujú USA, je veková hranica pre legálnu konzumáciu alkoholu od 21 rokov.