Juhoafrická republika, Namíbia z Kapského Mesta na lodi MSC Orchestra
Termín: Trasa:
spoločnosť: Loď:
od 499 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 20.01.2021, St 1. Kapské Město, Juhoafrická republika (nalodenie) --:-- 18:00
2. 21.01.2021, Št 2. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
3. 22.01.2021, Pi 3. Walvis Bay, Namíbia 09:00 16:00
4. 23.01.2021, So 4. Luderitz, Namíbia 09:00 18:00
5. 24.01.2021, Ne 5. Relaxačný deň na mori --:-- --:--
6. 25.01.2021, Po 6. Kapské Město, Juhoafrická republika (vylodenie) 09:00 --:--
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Kapské Město, Juhoafrická republika (nalodenie) / V polovici 17. storočia bolo realizované prvé európske osídlenie južnej Afriky, sužovanej neskôr neslávne známym režimom apartheidu. Dnes je Kapské Mesto, druhé najväčšie a legislatívne hlavné mesto Juhoafrickej republiky, jedným z turisticky najnavštevovanejších miest v krajine. Prejdite sa po ulici Long Street lemovanej historickými budovami a preniknite do fascinujúcej minulosti oblasti na väzenskom ostrove Robben, zapísanom do zoznamu UNESCO. Kochajte sa prekrásnymi výhľadmi z vrchola Stolovej hory aj mysu Dobrej nádeje a na plážach Boulders a Foxy pozorujte afrických tučniakov. Nechajte sa očariť prírodou Kapského Mesta aj delikátnou chuťou tých najčerstvejších rýb a morských plodov.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Walvis Bay, Namíbia / Až do roku 1994 bola bývalá britská kolónia pod vplyvom Juhoafrickej republiky. Dnes je Walvis Bay, jediný prirodzený hlbokomorský prístav na pobreží Namíbie, vyhľadávaným cieľom návštevníkov, ktorí sem mieria za nádhernými plážami a jedinečnou prírodou. Vystúpte na Dunu 7, najvyššiu piesočnú dunu v Namíbii. Vydajte sa za poznaním pôvodného ľudu Topnaar do delty rieky Kuiseb aj jedinečných živočíchov, ktorých domovom je Národný park Namib-Naukluft. Pozorujte kormorány, plameniay a ďalšie morské vtáky, pre oddych i vodné športy sa potom vyberte do obľúbeného plážového rezortu Langstrand.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Luderitz, Namíbia / Už na konci 15. storočia priplávali do oblasti dnešného Lüderitzu portugalskí moreplavci, až do začiatku 20. storočia ale trvalo, než sa vtedy prvá nemecká africká kolónia dostala do širšieho povedomia. Napomohol k tomu objav diamantov, ktorý v nasledujúcich rokoch a desaťročiach formoval osud celého regiónu. Prezrite si stavby z obdobia kolonializmu - súkromnú rezidenciu Goerkehaus zabudovanú do skaly alebo Felsenkirche, jeden z najstarších luteránskych kostolov v Namíbii. Vyrazte do púšte a navštívte "mesto duchov" Kolmanskop, predtým prosperujúcu ťažobnú dedinu. Pozorujte kolóniu tuleňov, veľryby, delfíny i vzácne morské vtáky, ktoré hniezdia na neďalekých ostrovoch.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
    Kapské Město, Juhoafrická republika (vylodenie) / V polovici 17. storočia bolo realizované prvé európske osídlenie južnej Afriky, sužovanej neskôr neslávne známym režimom apartheidu. Dnes je Kapské Mesto, druhé najväčšie a legislatívne hlavné mesto Juhoafrickej republiky, jedným z turisticky najnavštevovanejších miest v krajine. Prejdite sa po ulici Long Street lemovanej historickými budovami a preniknite do fascinujúcej minulosti oblasti na väzenskom ostrove Robben, zapísanom do zoznamu UNESCO. Kochajte sa prekrásnymi výhľadmi z vrchola Stolovej hory aj mysu Dobrej nádeje a na plážach Boulders a Foxy pozorujte afrických tučniakov. Nechajte sa očariť prírodou Kapského Mesta aj delikátnou chuťou tých najčerstvejších rýb a morských plodov.

Ceny pre termín 20.01.2021 - 25.01.2021, 5 nocí

Varianty plavby:
Bella Fantastica
Kajuta vnútorná    
cena za 1. a 2. dospelú osobu 499 €/os. 569 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 120 €/os. 120 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 802 €/os. 928 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 120 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 120 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 349 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 349 €/os.
Kajuta s oknom    
cena za 1. a 2. dospelú osobu 579 €/os. 649 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 120 €/os. 120 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 946 €/os. 1 072 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 120 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 120 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 389 €/os.
cena za 4. dospelú osobu 389 €/os.
Kajuta s balkónom    
cena za 1. a 2. dospelú osobu 659 €/os. 729 €/os.
cena za dieťa do 2 rokov 120 €/os. 120 €/os.
cena pri obsadení jednou osobou 1 090 €/os. 1 216 €/os.
cena za dieťa od 2 do 11 rokov 120 €/os.
cena za dieťa od 12 do 17.99 rokov 120 €/os.
cena za 3. dospelú osobu 429 €/os.
Cena zahŕňa
  Plavba:
  • Ubytovanie v kajute vybranej kategórie. Kajuty sú vybavené samostatným sociálnym zariadením, klimatizáciou, TV, minibarom, šatňou, kozmetickým stolíkom, sušičom vlasov, trezorom a telefónom. Prístavné poplatky, portierske služby pri nalodení a vylodení, denný upratovací servis a výhody Vami zvolenej triedy ubytovania.
  Strava na palube:
  • Rozšírená plná penzia: 3 hlavné jedlá denne v servírovanej či rautovej reštaurácii, desiaty a polnočný bufet.
  • Nápoje: čaj, káva, voda z automatu v rautovej reštaurácii po celý deň.
  Zábava na palube:
  • Voľné využitie verejných priestorov ako je využívanie bazénu, víriviek, fitness centra a iných športovo-rekreačných zariadení, bezplatné zapožičanie plážových osušiek, účasť na všetkých akciách usporadúvaných na palube - animačné programy pre deti i dospelých, detský klub (pre všetky vekové kategórie), večerné predstavenia v divadle, živá hudba, lekcie tanca a podobne.
  Poistenie proti úpadku
  • Poistenie CK PT Tours International proti úpadku v poisťovni Generali.
Cena nezahŕňa
  • Služby slovenského sprievodcu, či delegáta.
  • Doprava do/z prístavu vyplávania, iné transfery. 
  • Nápoje, ktoré nie sú zahrnuté v cene. Možnosť doobjednania nápojových balíčkov (trieda Yacht Club má v cene All Inclusive balíček).
  • Nadštandardné služby - práčovňa, fotograf, internet, kozmetický salón, lekárske služby na palube atď. Možnosť objednať fotografické, internetové a kúpeľné balíčky.
  • Fakultatívne výlety v navštívených prístavoch. Lodná spoločnosť má v každom prístave širokú škálu výletov, na vyžiadanie zašleme zoznam. Exkurzie sú k dispozícii v nasledujúcich jazykoch: angličtina, španielčina, taliančina, francúzština, nemčina. Na plavbách s naším delegátom sú výlety v slovenčine/češtine.
  • Stravu mimo loď a stravovanie v špeciálnych reštauráciách.
  • Servisné poplatky a sprepitné: Pre osoby od 12 rokov: 12€/osoba/noc, od 2 do 11 rokov vrátane: 6€/osoba/noc. Na plavbách z Miami, severnej Ameriky a vo východnej Ázii: pre osoby od 12 rokov: 14,5$/osoba/noc, od 2 do 11 rokov vrátane: 7,25$/osoba/noc. Sprepitné musí byť uhradené pred plavbou, preto bude zahrnuté v cestovnej zmluve.
  • Cestovné a zdravotné poistenie. Na vyžiadanie zabezpečíme.
  • Vízum, v prípade, že je požadované. TU si môžete preveriť, či sú na tejto trase potrebné víza.
Upozornenie
  • Ceny sú pohyblivé a uvedená cena je iba orientačná. Aktuálna cena bude určená v momente nezáväznej rezervácie.
  • Pre účasť na plavbe je nutné mať platný cestovný pas minimálne 6 mesiacov po ukončení plavby. Pre plavby z USA pas musí byť biometrický. Občania EÚ, ktorí sa zúčastnia plavieb s destináciami výhradne v Schengenskom priestore, môžu cestovať aj s občianskym preukazom.
  • Pokiaľ máte akékoľvek zdravotné obmedzenia, cestujete s dojčatami alebo ste tehotná, TU si prosíme overte, že je pre Vás plavba vhodná a môžete ju absolvovať.
  • Pokiaľ cestujete s maloletými deťmi, máte odlišné priezvisko alebo necestujú obaja rodičia/zákonní zástupcovia, prosíme overte si u nás podmienky účasti.
  • Nalodenie (check-in) prvý deň plavby sa uzatvára niekoľko hodín vopred, najneskôr však 120 minút. Čas check-in bude upresnený s palubnými lístkami. Odporúčame sa do prístavu dostaviť s dostatočným predstihom, v prípade vlastnej leteckej dopravy o deň skôr.
  • Cestujúci je sám zodpovedný za dodržanie vstupných podmienok do všetkých navštívených krajín. Podmienky sa môžu kedykoľvek zmeniť.
  • Do Juhoafrickej republiky je potrebné vízum. Komplexné informácie k získaniu víz a podmienkam vstupu do JAR nájdete na stránkach MZV
  • Väčšina kajút s oknom na 8. palube majú čiastočne alebo úplne obmedzený výhľad.
  • Niektoré kajuty s balkónom na 8. - 12. palube majú čiastočne obmedzený výhľad.
Triedy plavby
Trieda: Bella

Je dostupná v kajutách vnútorných, s oknom a s balkónom a budete v nej mať tieto výhody:

  • Voľba času večere (výber z dvoch časov), podľa dostupnosti.
  • Kontinentálne raňajky v kajute (donáška za poplatok).
  • Body vo vernostnom programe MSC Voyagers Club (od 200 bodov za plavbu).

Kajuty v triede Bella sú vždy garantované, čo znamená, že konkrétnu kajutu vyberie lodná spoločnosť do cca 7 dní pred plavbou a to buď v kategórii rovnakej, akú ste si zakúpili alebo vyššej bez príplatku.

Trieda: Fantastica

Je dostupná v kajutách vnútorných, s oknom, aj s balkónom a budete v nej mať tieto výhody naviac:

  • Možnosť výberu umiestnenia kajuty pri rezervácii (podľa dostupnosti).
  • Prednostná voľba času večere (výber z dvoch časov).
  • Možnosť jedného presunutia plavby zdarma. Zmena musí byť oznámená minimálne 32 dní pred vyplávaním a alternatívna plavba musí mať dátum vyplávania v nasledujúcich 3 mesiacoch od pôvodného.
  • Kontinentálne raňajky v kajute (donáška zadarmo).
  • 24hodinová izbová služba (donáška zadarmo, pokrmy spoplatnené).
  • Body vo vernostnom programe MSC Voyagers Club.
Trieda: Aurea

Je dostupná v kajutách s balkónom a v apartmánoch a budete v nej mať tieto výhody naviac:

  • Prestížne kajuty s výhľadom na more na vyšších palubách a s najlepšou polohou na lodi.
  • Možnosť výberu umiestnenia kajuty pri rezervácii (podľa dostupnosti).
  • Možnosť jedného presunutia plavby zdarma. Zmena musí byť oznámená minimálne 32 dní pred vyplávaním a alternatívna plavba musí mať dátum vyplávania v nasledujúcich 3 mesiacoch od pôvodného.
  • Prvotriedna 24 hodinová donášková služba zdarma (donáška zadarmo, pokrmy spoplatnené).
  • Kontinentálne raňajky v kajute (donáška zadarmo).
  • Relaxačné vybavenie v každej kajute (vrátane župana a kúpeľnej obuvi).
  • Možnosť výberu vankúšov.
  • Voľný prístup na exkluzívnu slnečnú palubu (pokiaľ je na lodi dostupná).
  • Prístup do termálnych zón (len pre dospelých). 
  • Prednostné nalodenie (iba na začiatku plavby a v niektorých prístavoch)
  • Ľubovoľný čas večere vo vyhradenej časti reštaurácie.
  • 10% zľava na všetky kúpeľné procedúry zakúpené na lodi.
  • Body vo vernostnom programe MSC Voyagers Club.