Ekvádor z Baltra na lodi Celebrity Xploration
Termín: Trasa:
od 5 426 €/os.

Itinerár

DEŇ DÁTUM Prístav / Program DOPLÁVANIE VYPLÁVANIE
1. 15.05.2021, So 1. Baltra (Galapágy), Ekvádor (nalodenie) --:-- 15:00
1. 15.05.2021, So 1. Mosquera Island (Galapágy), Ekvádor 1 16:00 18:00
2. 16.05.2021, Ne 2. Dragon Hill (Santa Cruz), Ekvádor 1 07:00 11:30
2. 16.05.2021, Ne 2. Rabida (Galapágy), Ekvádor 1 14:30 18:00
3. 17.05.2021, Po 3. Puerto Villamil (Galapágy, Isabella), Ekvádor 1 07:30 11:45
3. 17.05.2021, Po 3. Wall Of Tears (Galapágy, Isabella), Ekvádor 1 14:00 18:00
4. 18.05.2021, Ut 4. Bahia Post Office (Galapágy, Floreana), Ekvádor 1 08:00 11:30
4. 18.05.2021, Ut 4. Cormorant Point (Galapágy, Floreana), Ekvádor 1 15:00 18:00
5. 19.05.2021, St 5. Cerro Brujo (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor 1 08:00 11:00
5. 19.05.2021, St 5. Kicker Rock (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor 1 11:45 12:15
5. 19.05.2021, St 5. Isla Lobos (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor 1 15:00 17:30
6. 20.05.2021, Št 6. Puerto Ayora (Santa Cruz), Ekvádor 1 08:00 18:00
7. 21.05.2021, Pi 7. Suarez Point (Galapágy), Ekvádor 1 08:00 11:00
7. 21.05.2021, Pi 7. Gardner Bay (Galapágy), Ekvádor 1 14:30 18:00
8. 22.05.2021, So 8. Daphne Island, Ekvádor 1 06:00 07:00
8. 22.05.2021, So 8. Baltra (Galapágy), Ekvádor (vylodenie) 08:00 --:--
1) Tender
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Baltra (Galapágy), Ekvádor (nalodenie) / Uprostřed Galapážských ostrovů leží nevelký rovinatý ostrov Baltra. Za druhé světové války sloužil jako americká letecká základna, dnes je ostrov s největším letištěm Galapág branou na překrásné souostroví. Mějte oči otevřené a možná uvidíte galapážské leguány přecházet silnici. Vydejte se na sousední ostrov Mosquera a obdivujte jednu z největších kolonií lvounů. Projděte se po 2kilometrovém treku ostrovem Severní Seymour a pozorujte mořské leguány a nespočet druhů ptáků. Navštivte Black Turtle Cove na ostrově Santa Cruz, místo, kde se rozmnožují želvy obrovské, a nenechte si ujít šnorchlování nebo potápění u Gordon Rocks.
  • 1.' '.deň
    program deň za dňom
    1. deň
    Mosquera Island (Galapágy), Ekvádor / Medzi ostrovmi North Seymour a Baltra sa nachádza jeden z najmenších ostrovčekov Galapágskeho súostrovia. Väčšinu plochy Mosquera tvorí biela piesočnatá pláž, ktorá je domovom jednej z najväčších kolónií tuleňov. Pozorujte tieto nádherné tvory a možno pri tom zahliadnete aj kosatky, pre ktoré sú vítaným spestrením jedálnička. Obdivujte volavky, čajky lávové a ďalšie druhy morských vtákov, pre ktoré je ostrov skvelým útočiskom. A potom už si nasaďte šnorchel a vydajte sa objavovať fascinujúci život koralového útesu pod krištáľovo čistou morskou hladinou.
  • 2.' '.deň
    program deň za dňom
    2. deň
  • 2.' '.deň
    program deň za dňom
    2. deň
    Rabida (Galapágy), Ekvádor / Len čo by kameňom dohodil od ostrova Santiago, leží jeden z najunikátnejších galapágskych ostrovov. Za svoju sýtočervenú farbu vďačí Rabida vysokému obsahu železa v lávovej hornine, z ktorej je neveľký ostrovček tvorený. Nechajte sa privítať tuleňmi, vyhrievajúcimi sa na slnku na červenom piesku. Pozorujte hniezdiace kormorány a ružové plameniaky, ktorým sa páči v miestnej lagúne, a prejdite sa tiež do vnútrozemia, kde žijú medzi santalovými stromami pinky darwinove. Výlet na Rabide zakončite pod hladinou v spoločnosti morských korytnačiek, rají a žralokov bielocípych.
  • 3.' '.deň
    program deň za dňom
    3. deň
    Puerto Villamil (Galapágy, Isabella), Ekvádor / Na južnom pobreží ostrova Isabela leží prístavné mestečko, ktoré je ideálnym východiskom pre preskúmavanie najväčšieho z galapágskych ostrovov. Puerto Villamil sa môže pochváliť najdlhšou plážou Galapág, pamiatkou na temnú minulosť ostrova i aktívnou sopkou. Prejdite sa po drevenom chodníčku mangrovovými porastmi pozdĺž jazierok s plameniakmi až k chovnej stanici korytnačiek obrovských. Vyrazte šnorchlovať do oblasti lávových tunelov Los Túneles a v zátoke Elizabeth sa prevezte na kajaku. Prezrite si Múr sĺz, postavený v čase, keď bol ostrov trestaneckou kolóniou, a nakoniec vystúpte na vrchol sopky Sierra Negra a kochajte sa prekrásnymi výhľadmi.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Bahia Post Office (Galapágy, Floreana), Ekvádor / Na severním pobřeží galapážského ostrova Floriana se rozkládá Poštovní zátoka s dřevěným barelem, který svému účelu sloužil už v 18. století. Dopisy bez známky tady adresátům doručují samotní turisté. Pošlete pohled domů vskutku netradičním způsobem. Projeďte se na člunu mangrovovou zátokou a kochejte se překrásnými pohledy na zátoku z Barončiny vyhlídky. Na pláži Cormorant Point pozorujte lvouny a pak se projděte k laguně, která je domovem růžových plameňáků. Nenechte si ujít šnorchlování nebo potápění u Ďáblovy koruny, vyhaslé podmořské sopky, a zaplavte si se školami tropických ryb, zelenými mořskými želvami a žraloky.
  • 4.' '.deň
    program deň za dňom
    4. deň
    Cormorant Point (Galapágy, Floreana), Ekvádor / V severnom výbežku ostrova Floreana sa rozkladá nádherná oblasť Cormorant Point. Ostrov v južnej časti Galapágského súostrovia sa môže pochváliť "poštou" z konca 18. storočia, štatútom prvého hlavného mesta Galapág a prekrásnou prírodou, za ktorou dnes mieria turisti z celého sveta. Navštívte dve rozdielne pláže - do zelena sfarbenú piesočnú pláž aj pláž tvorenú rozdrvenými koralmi, ktorú si pre hniezdenie vybrali vzácne zelené morské korytnačky. V blízkej sladkovodnej lagúne obdivujte prekrásne plameniaky a volavky, pod morskou hladinou potom žraloky, raje a nespočetné množstvo druhov morských rýb. Nakoniec vyrazte šnorchlovať na Diablovu korunu, obľúbenú potápačskú lokalitu.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Cerro Brujo (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor / Na severnom pobreží galapágskeho ostrova San Cristobal sa rozkladá jedna z bezpochyby najkrajších pláží súostrovia. Biela pláž s tým najjemnejším pieskom leží v tieni sopečného kužeľa, nazývaného Čarovná hora, z ktorého jazera dávni obyvatelia neďalekého Puerto Baquerizo Moreno získavali soľ, ktorú používali na konzervovanie mäsa. Osviežte sa v krištáľovo čistej vode a so šnorchlom obdivujte fascinujúci život pod morskou hladinou. Pozorujte morské vtáky, tulene lenivo sa povaľujúce na piesku, aj volavky, ktorých domovom je blízka sladkovodné lagúna. Pri prechádzke pozdĺž pobrežia sa potom nezabudnite kochať prekrásnymi výhľadmi, ktoré oblasť ponúka.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Kicker Rock (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor / Hodinu jazdy člnom na západ od Puerto Baquerizo Moreno sa pri brehoch ostrova San Cristóbal k nebu vypína jeden z najpôsobivejších skalných útvarov Galapágskeho súostrovia. Dvojica skál Kicker Rock, známa tiež pod svojím španielskym názvom León Dormido, spiaci lev, sa vypína 140 metrov nad morskú hladinu a svojím unikátnym ekosystémom láka potápačov z celého sveta. Vyrazte na prechádzku na člne a pozorujte morské vtáky i kalifornské tulene, ktoré tu našli domov. Potom si už nasaďte šnorchel, ponorte sa pod hladinu a obdivujte morské korytnačky, raje aj galapágske žraloky, pre ktoré je úzky kanál medzi skalami ideálnym útočiskom.
  • 5.' '.deň
    program deň za dňom
    5. deň
    Isla Lobos (Galapágy, San Cristobal), Ekvádor / Len hodinu jazdy člnom od Puerto Baquerizo Moreno sa pri juhovýchodnom pobreží galapágskeho ostrova San Cristóbal nachádza ostrovček Isla Lobos, ktorému dala meno kolónia miestnych tuleňov. Pozorujte ich, ako sa vyhrievajú na slnku alebo si s nimi rovno zaplávajte. Prejdite sa po krátkom treku ostrovom, obdivujte jedinečné lávové formácie aj živočíchy, ktorým sa stali domovom. A potom si už nasaďte šnorchel a vyrazte objavovať pestrý život pod pokojnou morskou hladinou.
  • 6.' '.deň
    program deň za dňom
    6. deň
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    Suarez Point (Galapágy), Ekvádor / V najvýchodnejšom bode nedotknutého galapágskeho ostrova Española sa nachádza Punta Suarez, miesto s úchvatnou vulkanickou krajinou, ktorá je domovom jedinečných živočíchov. Vydajte sa na náročný trek a obdivujte zaujímavé sopečné formácie. Pozorujte tulene, vyhrievajúce sa na piesočnatej pláži, červeno-zelené morské leguány alebo jašterice lávové. Majte oči otvorené a zbadáte hneď dva druhy terejov, drozdy, a dokonca vlnité albatrosy, ktoré hniezdia len na Españole. Kochajte sa nádhernými výhľadmi a občas očami zablúďte aj na morskú hladinu: nadýchnuť sa sem prichádzajú morské korytnačky.
  • 7.' '.deň
    program deň za dňom
    7. deň
    Gardner Bay (Galapágy), Ekvádor / Na severnom pobreží Españoly, najstaršieho a najsuchšieho ostrova Galapágskeho súostrovia, sa rozkladá zátoka Gardner. Pochváliť sa môže jednou z najdlhších pláží Galapág aj pestrým životom pod krištáľovo čistou morskou hladinou, ktorá sem láka potápačov z celého sveta. Relaxujte na prekrásnej bielej pláži spolu s kolóniou tuleňov, s ktorými si tu často môžete aj zaplávať. Pozorujte drozdy, jastraby a ďalšie morské vtáky, ktoré si ostrov obľúbili, a potom sa už vydajte šnorchlovať ku Korytnačej skale. Ak budete mať šťastie, zahliadnete carcharhinus albimarginatus, manty obrovské alebo dokonca jedovatú ropušnicu.
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
  • 8.' '.deň
    program deň za dňom
    8. deň
    Baltra (Galapágy), Ekvádor (vylodenie) / Uprostřed Galapážských ostrovů leží nevelký rovinatý ostrov Baltra. Za druhé světové války sloužil jako americká letecká základna, dnes je ostrov s největším letištěm Galapág branou na překrásné souostroví. Mějte oči otevřené a možná uvidíte galapážské leguány přecházet silnici. Vydejte se na sousední ostrov Mosquera a obdivujte jednu z největších kolonií lvounů. Projděte se po 2kilometrovém treku ostrovem Severní Seymour a pozorujte mořské leguány a nespočet druhů ptáků. Navštivte Black Turtle Cove na ostrově Santa Cruz, místo, kde se rozmnožují želvy obrovské, a nenechte si ujít šnorchlování nebo potápění u Gordon Rocks.